Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanser hastaları için vergi indirimi ile emeklilik..?

anlolgn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba ,

Eşim 2017 kasım ayında kansere yakalandı.Meme kanseri 4.evre metastazta yaptı.Kemoterapi radyoterapi 5 ameliyat geçirdi.Şuan kontroller devam ediyor.28 ekim 2018 de sağlık kurulundan rapor aldık.Ankaraya gönderiliş tarihi ise 9 kasım 2018.Sormak istediklerim ise ;

Eşim ocak 5 2005 girişi,yaklaşık 14 yıl 1 ay ve 4592 gün prim ödemesi var.Hastaneden aldığımız ama daha maliyenin onaylamadığı engelli oranı ise % 82.Maliye bunu bu şekilde onaylarsa eşim 1.derece engellir sayılıp 15 yıl-3600 günden dolayı 5 ocak 2020 de emekli olabilir mi ? Uzun oldu ama bilen varsa çok sevinirim :) çünkü çokça örnekler var.

Sonuç neden hala açıklanmadı tam 3 ay oldu?

Özür oranı altında süreksiz ve vergi muafiyeti uygun yazıyor.

teşekkür ederim

Geçmiş olsun.Sağlik raporu süresiz ise vergi indirimide süresiz oluyor genelde.Vergi indirim belgeniz geldiğinde SGK ya başvurup emekli olabilirsiniz.Ben de kanser tedavisi gördüm.82 oranim var fakat çalışıyorum şimdilik.15 yıl ve 3600 gün yeterli oluyor.Vergi indirim onayı 2 ay içinde geliyor.Bulunfuğunuz şehrin maliyesine sirabilirsiniz.

çok teşekkür ederim.Tedavi bitti ama şuan pet çekiliecek mayıs ayında yani temizlendi ama evre 4 olduğu için direkt 1.derece rapor alırsın diyor herkes.

Evre 4 tanısı alıp tedavisi biten ama erken emekli olan varmı ?

anlolgn
Öncelikle geçmiş olsun.
Evet vergi indiriminiz aynı oran ile onaylanırsa 1. derece olur ve 15 yıl 3600 güne tabi olursunuz.
Kanser hastalarında sürekli rapora rağmen süreli vergi indirimi de olabilmekte ve SGK emeklilikte kontrol şerhi koyabilmektedir. Bu konuda net bir şey söylemek mümkün değil. Temennimiz vergi indiriminizin de, emekliliğinizin de sürekli olarak onaylanması.

Engelli erken emeklilik toplu para

Merhaba ,

Eşim emekli olacak inşallah ocak 2020 de , % 82 özür oranı ile.Toplu para alacak mı ?

Bu konu hakkında bilgisi olan varmı ?

15 yıl 5000 prim günü var.

Engelli kartı ve vergi iadesi

Günaydınlar ,

Hayırlı cumalar hepimize.

Engelli raporum 1.derece % 82 olarak süresiz onaylandı.1 ocak 2020 itibariyle emekli olacağım.

Elimde raporum var işleme nasıl başlıyorum ? Engelli kimlik kartına nasıl başvuruyorum ? raporum 30 kasım 2018 itibariyle onaylandı geriye dönük vergi kesintilerimi nasıl alıyorum ?

teşekkürler

anlolgn

Raporunuza karşılık defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde ettiğinizde, diğer şartları da tamamlamışsanız, sigorta müdürlüğüne gidip Yaşlılık emekliliği başvurusunda bulunabilirsiniz.

Engelli kimlik kartı için aile bakanlığı'na bağlı sosyal hizmet merkezi'Ne başvuru yapmalısınız. Detaylar burada

Merhaba dostlar,

Ben 1 ocak 2020 de emekli olacağım.Normal yaşlılık emeklisi olarak.Toplu para alacakmıyım ? Alacaksam bunu nasıl hesaplarım.

teşekkürler

anlolgn
Toplu para derken kıdem tazminatını kastediyor olmalısınız.
Emekli olduğunuzda tabi ki son çalıştığınız yerden kıdem tazminatı hak edersiniz.
Bunun hesabı bazı ince detaylar olmakla birlikte genellikle son brüt ücret x kıdem yılı şeklindedir.

Merhaba,

Ben 2006 tarihli ve süresiz raporuma istinaden, 3. derece ortopedik engelli olarak vergi indiriminden faydalanıyorum. Geçirdiğim kanser hastalığı nedeni ile bu ay engelli raporumu yeniledim. Verilen rapor, kanserin remisyon sonrası 5 yıllık süresinin dolmaması nedeni ile, süreli oldu. Ortopedi oranım düşürüldü ancak kanser sebebiyle gelen oranlar nedeni ile genel durumum 2. derece engelli seviyesine yükseldi. Bu sebeple vergi dairesine tekrar gitmeyi planlıyorum. Muhtemelen vergi indiriminden artık süreli olarak faydalanabileceğim. Emeklilik günüm geldiğinde ne yapmam gerekiyor? Tekrar heyete girmem yeterli olacak mı yoksa vergi indirimi ile ilgili de bir gereklilik olacak mı?

Saygılarımla,

Son düzenleme:
beco

Emeklilik için başvuru esnasında vergi indirim hakkının olması yeterli. Süreli vergi indirimine sahip olmak emeklilik başvurusu yapmaya mani değil yani. Kaldı ki vergi indirimi süreli de olsa sgk emekliliği sürekli olacak şekilde onaylayabilir. Şans...
Süreli vergi indirimi ile emekli olup sgk tarafından kontrol istenirse, kontrol zamanından 3-4 ay önce wgk'ya gidip sevk almalısınız. Onlar doğrudan hastaneye de sevk edebilir, vergi indirimini uzatmak için defterdarlığa da. Ne istiyorlarsa yapar, emekliliğinizi uzatırsınız

Merhaba,

Vergi indirimim süreli rapora rağmen sürekli olarak gerçekleşti. (%30 ortopedik engel, %60 kanser.)
Bilgi vermek istedim.

beco

Hayırlı olsun.
Bundan sonra ne amaçla olursa olsun yeni rapor almayın sakın. Yeni rapor süreli olursa ya da oran düşük olursa SGK'nın radarına girme ve kontrol muayenesine çağırılma riskiniz doğar.

Üst Alt