Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanser Hastalarının Malülen Emekliliği şartları nedir?

FourFourTwo

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar hayatımızdan geçenler ve emeklilik olabilme ihtimali ;

Eşimi Boğazındaki şişlikten ötürü hastaneye götürmüştüm ve guatr olduğunu ileri seviyede olduğunu ameliyat olması gerektiğini öğrendik , ameliyat oldu sonuçlar kanserli çıktı ve iyot tedavisi oldu 2 kere daha sonra belli bir süre geçtikten sonra doğum sırasında bir kist belirleniyor ve alınıyor (sezaryan olmasa anlaşılması güç tabii Allah'ın takdiri bu) patoloji sonuçları kistin kanserli olduğu yönünde sonuçlanıyor ve tekrar ameliyat edilerek bölge temizleniyor, en son gecen hafta rutin kontrollerde ameliyat bölgesinde 2 fıtık tespit ediliyor ameliyat olması gerekebilir deniliyor ;

Sormak İstediğim Kanser Hastalarının Malüllük Şartları Neler ;

Doğum Öncesi SSK sı mevcut ve 1000 güne yakın günü var

izlenmesi gereken yollar

Çok geçmiş olsun.

Her şeyden önce malulen emekliliğin gündeme gelebilmesi için en az 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 gün ve üzeri sigorta primi olması lazım (doğum borçlanması yaparak prim gün sayısına ekletilebilir)

Bu şartlar oluştuğunda kişinin malul sayılıp sayılmayacağına dair karar da maluliyet cetveli'ne göre verilir.

Tüm bunlar tamam olduğunda malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapmak lazım. Onlar bir hastaneye sevk eder ve oradan alınacak rapor maluliyet için temel alınır...

OturanBoğa;

Kanser Hastaları için yine belirttiğiniz şartlar mı aranıyor yoksa bir ayrım söz konusumu

Maluliyet cetveli'Nde kansere dair şu not vardır: "Diğer maddelerde maluliyet süresi belirtilmeyen ve “İyi diferansiye tiroid kanserleri ve derinin bazal hücreli kanseri” dışındaki tüm malign hastalıklar teşhis tarihinden itibaren 18 ay süresince malul kabul edilir ve bu süre sonunda hastalık durumuna göre maluliyet yönünden tekrar değerlendirilir"

Tam olarak anlamadım Teşhisten itibaren 18 ay içerisinde malül kabul edilir maaş bağlanır mı diyorsunuz ? 18 ay son tekrar değerlendirilir ve ona göre mi karar verilir ?

Yani şimdi bu hastalıkla uğrasırken kimse malüllüğü düşünmez ve uğraşmaz uğraşcağı tek şey hastalıktır ? Peki malüllük nasıl oluyor teşhis den sonraki 18 ay

Kalan hasarlara göre değerlendirilme yapılır. İyileşirseniz ve maluliyetiniz ortadan kalkarsa malulen emekliliğiniz sona erer.

Esenlikler.
Bundan 45 gün önce,böbreğimde bulunan ewing sarkom türü bir tümör yüzünden radikal nefrektomi operasyonu geçirdim.
17x12x11 cm ölçüsündeki tümörle beraber sol böbreğim de alındı.Büyük ihtimalle de radyoterapi ve kemoterapi göreceğim.
18 aylık geçici malüllük için sigorta geçmişim 10 yıl ve 1800 gün kriterini fazlasıyla karşılıyor fakat bugün İstanbul İl SGK'ya gittim ve bana %60 iş göremez raporu gerektiğini söylediler.İnternette baktığım her yerde koşulsuz,sadece sağlık raporu ile kanser hastalarının bu geçici malüllükten faydalanılabileceği söyleniyor.
1-Bu geçici malüllükten faydalanmak için %60 iş göremez raporu şart mı?
2-Eğer %60 raporu gerekliyse,yukarıda belirttiğim şartlar dahilinde %60 iş göremez raporu alabilir miyim?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Pazartesi günü hastaneye gideceğim,orada doktora da soracağım bakalım %60 verecekler mi?
Mevzuatı bilen yada daha önce tecrübesi olan var mı?

BurakG

Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılan kişiler 10 yıllık sigortalılık süreleri ve 1800 gün primleri de varsa, istekleri doğrultusunda malulen emekli edilirler.

OturanBoğa
Ben daimi olarak emekli olmak istemiyorum,18 aylık geçici malüllükten faydalanmak istiyorum.
ikisi farklı statüler değil mi?

BurakG

Geçici maluliyet dediğiniz, uzun süreli rapor almak. Bunun zaten emeklilikle bir ilgisi yok. Rahatsızlığınızdan dolayı çalışamayacağınıza dair rapordur bahsettiğiniz.

20 gunden sonra heyet veriyor diye bılıyorum raporu o zaman rapor alıp ssk ya basvurup calısıyorsa maaşını ordan alacak

Esenlikler.
Bugün onkolojide randevum vardı.Perşembe günü,1 sene sürecek bir kemoterapi programına başlanacak.
Bu süreçte bir sene için istirahat veriyorlarmış.3 aylık olmak üzere ilk raporu verdiler.3 ay sonra tekrar yazacaklar.3 aylık 4 raporla bir sene tamamlanacak.Rapor 3 aylık olduğu için de 3 ay sonunda (her ay için brüt asgari ücretin 2/3'si kadar) 3 aylık olarak ödeme yapıyormuş SGK.

Ben yaklaşık 10 aydır kemoterapi alıyorum ve su 18 ay gecici malul olmadan 3 aylık işgörememezlik raporu alıyorum onkolojide heyete gerek olmadan

Mrb

Mrb
Ben 11 yil once dil kanserine yakalandim ameliyat oldun sağ tarftaki lenf lerle beraber 1 tükürük bezide alindi
daha sonra 2014 yilinda hastalik tekrarladi bi ameliayat daha oldum,
gectigimiz şubat ayinda hastalik tekrarladi bu sefer dilimin 3/2si alindi kolumdan parca alindi dil yapildi sol tarftaki lenf bezleri de alindi

acaba malulen emekli olabilirmiyim saygılar

Malulen emeklilik reddedilince ne yapabilirim?

Merhaba arkadaşlar,

Babam akciğer kanseriydi. Malulen emekli oldu . Bütün kanserli hastalar emekli yapılıyormuş artık bizimkinin süresi 18 aydi.
Bu süreç içerisinde babamın akciğerinin yarısı alındı . Şimdi çalışacak pozisyonda değil .
18 aylık süre dolduğu için Tekrar malulen emekliliğe başvuru yaptık sağlık kurulu bizi onkoloji bölümune sevk etti. Ve babamın emekliliği sona erdi .
Şimdi ne yapmamız lazım bilemedik . Daha önce kuruldan geçtiğimiz de birçok bölüme girmistik hepsi belli bir yüzde vermişti. Şimdi sadece onkoloji bölümu tarafından kontrol edildik başka bölümler tarafından da muayene edilmemiz gerekmiyor muydu ? Bundan sonra ne yapalım tekrar malulen emeklilik için basvursak çıkar mı ? Babamın ciğerinin yarısının alinmasi malulen emeklilik için yeterli mi ?

Acilen cevaplarsaniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Merve29

Maluliyet cetveli'ne göre* malul sayılacak durum yoksa maalesef emeklilik iptal ediliyor. Karara itiraz edip şansınızı denemelisiniz.

*
"13. Akciğerler
A. Akciğerin küçük hücreli olmayan karsinomları
İnoperabl, anrezektabl, rekürens gösteren veya hiler nodlara veya daha uzağa metastazı bulunan
veya
B. Küçük hücreli karsinom: Toraksa sınırlı hastalıkta uygulanan tedavilere rağmen ilerleyen veya yaygın hastalık olması
veya
C. Anrezektabl superior sulcus karsinomu (pancoast tümörleri dahil)

[...]
28. Diğer maddelerde maluliyet süresi belirtilmeyen ve “İyi diferansiye tiroid kanserleri ve derinin bazal hücreli kanseri” dışındaki tüm malign hastalıklar teşhis tarihinden itibaren 18 ay süresince malul kabul edilir ve bu süre sonunda hastalık durumuna göre maluliyet yönünden tekrar değerlendirilir"

Üst Alt