Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanser hastalığını atlatmış biri için rapor oranı verilir mi?

Tumehus

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
2002 de Ameliyat olduktan sonra Kemoterapi gördüm ve Kanser hastalığını atlattım. Vergi İndiriminden faydalanmak için atlattığım Kanser hastalığı için bana yüzdelik oran verirlermi? Daha önceleri duyduğuma göre Kanser atlatanlara %20 veriyorlarmış diye duydum tabi zaman aşımı gibi bir durum yoksa. Konu hakkında bilgisi olan aydınlatırsa memnun olurum.
Saygılar

İyi huylu tümörlerde % 20, kötü huylu tümörlerde % 80'dir. Tumehus

[FONT=sans-serif]Tümörlerin Sınıflaması:[/FONT]

[FONT=sans-serif]I - İleri klinikevreli (Evre III ve IV) malign (kötü huylu) tümörü olan tedaviye cevap vermeyenhastalarda özür oranı % 80 olarak kabul edilir.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Ia- Nüks (rekkürrens)veya metastaz yapmış malign (kötü huylu) tümörü olan ve tedavi yöntemleriyleşifa sağlanamayan hastalarda özür oranı %80 olarak kabul edilir. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Ib- Bölgesel ilerievre (lokorejional) hastalığı olan ve tedavi yöntemleri ile şifa sağlanamayanhastalarda özür oranı %80 olarak kabul edilir. [/FONT]

[FONT=sans-serif]II- Tedaviye cevapveren klinik evreli (Evre I ve II) malign (kötü huylu) tümörü olan hastalar:primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişendoku veya fonksiyon kayıplarında özür oranı genel hükümler bölümünde belirtilenmiktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en azbir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyonkaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir. [/FONT]

[FONT=sans-serif]III- Maligntransformasyon gösteren benign tümörler: Primer tümörün sebep olduğu veya butümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında ÖzürOranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ilebulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüksaçısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olupolmadığı tespit edilmelidir..[/FONT]

Teşekkür ederim KKELEBEKK bunu bende okumuştum ancak hastalığın üzerinden 15 yıl geçtiğinden tekrar sorma gereğinde bulundum.

Ben de kanserden engelli raporu aldım.Yüzde yirmi verdiler.Forum da senin ki kadar olmasada alan birini görmüştüm.Bi de özel değilse kanserinin türünü ve ilk tanı konduğundaki evresini söylersen daha iyi yardımcı olabilirim ve iyileştikten sonra tekrarlama gibi bir durum olduysa şansın daha fazla olur.

Merhaba spoky3 Özel olduğundan değil bende şimdi Sağlık Dosyama bakıp öğrendim.
Pataloji ve daha sonrasındaki Kanserin türü ve Evre 1
1-Mikst Germ Hücreli Tümör (Klasik tipte Serminorma +İmmatür Terotoma+Embriyonal Karsinoma+Sinsityotrofoblastik Dev Hücreler),Sol Testis, Yüksek Inguinal Orşiektomi
2-Intratubuler Germ Hücreli Neoplazi, Çevre Testis Dokusu
3-Kesitlerde Yaygın kan Damarı ve lenfatik damar İnvayonu mevcuttur.
4-Tunika vaginalis, epididim ve üst cerrahi sınır intakttır.
Bu Tanıya istinaden Operasyondan 4 ay sonra 5 Kür Kemoterapi aldım.
Şu an sadece Kontrol amaçlı 6 ayda bir Beta HCG Hormon testi yaptırıyorum.

Vallaha moral bozmak gibi olmasın ama Balthazard a göre %40 ın altında kalıyosun.Yüzde 20 onkoloji verse,yüzde 10 üroloji verse Balthazardla yüzde 28 yapıyor.Şu anki alabileceğin en yüksek oran bu ama başka hastalıkların varsa onu bilemem.Testis kanserinden sonra kısırlık oluşabiliyor.Onun da oranı yüzde 10 en iyisi sen Onkoloji ve Üroloji birimi olan bir hastaneye git.

Tumehus

sağ böbrekte bende de tümör vardı.tümörlü bölgeyi aldılar.pataloji sonucu 2.evre kanser çıktı. kontrollere başlayacağım. iki ay sonra Rapor için başvurdum. Üroloji %15 sağ böbrek parsiyel nefrektomi için, sol böbrek %10 kist olduğundan toplam %25 oran verdi. Onkolaji direk %20 verdi. Genel cerrahi ise %10.Eğer sadece tek hastalığın varsa bu şekilde oran alsan bence %40 üzeri olursun bana göre. şansını dene bence.

Ben eğer 16 yıl önce atlattığım Testis Kanseri nedeniyle %20-28 puan alırsam o bana yetiyor çünkü diğer taraftan Tip 2 Şeker ve Orta düzey Uyku Apnem var onların ikisi %28 gibi yapıyor.. He baltasar hesaplama modülünde bu %40 altına düşermi onu bilmiyorum ama sanırım düşmez değilmi?

Tumehus senin tek sıkıntın dediğin gibi onkoloji, üroloji zaten yüzde 10 vermek zorunda tek testisin alındığı için.Ben iyileştikten 2 sene sonra rapor için başvurdum % 20 verdiler seninkinden 16 sene geçmiş vallaha verirlermi ne diyeceğimi bilemiyorum.Verirlerse de %40 ın altına düşürmezler diyelim düşürdüler itiraz edersin o ya da bu şekilde raporunu alırsın ama uğraşırsın.Onkoloji %20 verirse %48 yapıyor.

Teşekkürler Spoky3 Vergi İndirimine Vergi Dairesinden başvuracağım tabi en başta kendimi çalışıyor gibi göstermem gerekiyor.ve oradan beni Hastaneye yönlendirecekler. Raporlarım hazırmı olması gerekiyor mesela Onkoloji ile Ürolojiye daha evvel gidip raporlarımı almış mı olmam lazım yoksa Vergi dairesi beni yönlendirincemi Raporu Doltorlardan heyetten alacağım. Aynı durum Uyku apnem için de geçerli Uyku Laboratuvarına ilk yatışı yaptım ve Orta düzey Uyku Apnesi olduğuma dair Raporu aldım ancak İkinci yatışım için yani Cbab cihazın ayarlanması için yatışım daha gerçekleşmedi sıra bekliyorum. İlk Raporu kabul ederlermi yoksa ikinci Rapormu geçerli oluyor. Bu konularda bilgin varmı? Eğer Vergi Dairesi beni yönlendirip Rapor almamı sağlıyor yoksa Raporlar hazırmı olması gerekiyor. Tip 2 Şeker Raporum her Eczaneden alıp sunacağım.

Kanserle ilgili tomografi,pet,pataloji,ultrason ne varsa hepsini hazırla elinde bulunsun hastaneye öyle git çünkü istiyolar.Uyku apnesi ve şekerle ilgili bişey diyemiyeceğim çünkü bilmiyorum.Umarım olur.

Onkoloji 80
Üroloji 15. Verdi. Ortalama 83 yapıyor. Raporum bu hafta çıkıyor

Üst Alt