Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanser hastası annem aracı varken ÖTV muafiyetinden faydalanabilir mi?

yağmurvedeniz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Klişe bir soru ama bu konu çok taze ve hassas benim için. Nereye başvuracağımı bilemiyorum. Annem ileri derece kanser hastası. Ameliyatını oldu, kemoterapi tedavisi bitti. Şu anda sadece kontrollere gidiyor.
Babamdan kalma eski bir araba üzerine kayıtlı. Bu araba varken ve şimdi aktif bir tedavi içinde değilken rapor alabilir mi? Aracı elden çıkarmamız gerekir mi? Oluru yoksa zaten rahat etsin diye elimden geldiğince bir araç alacağım.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Rapor çıkarttırmadık henüz. Tansiyonu, kalp damar sorunları da var ama rapor oranı az olacaksa annemi uğraştırmak istemiyorum.
Bu konuda pek bir bilgim olmadığını da belirtmek isterim.

Adına kayıtlı araç varken muafiyetten yararlanabilir mi? 10 yıldır üzerine kayıtlı eski bir arabamız var.

Kimsede düzgünce anlatmamış, üzerinde araç olması sorun değil onun vergisini ödemeye devam edersiniz, heyet raporu için sağlık kurulu birimine başvuracaksınız ve başvururken ötv indirimli araç alımı içinde kullanacağız raporu deyin ve bunun için 200tl ödeyeceksiniz ve sizden uygun görülen poliklinikleri gezip muayne olmanız istenecek, muayne olurken durumu doktorlara izah edin ve sağlık kurulunda geçirdiği tüm hastalıkları söyleyin, heyetten çıkan orana göre hareket edersiniz sonrasında..

Burada düzgün anlatılmayan bir durum yok heyete daha girmemiş hasta ötv indiriminden yararlanma şartları zaten belli bayan da eğer zor olacaksa uğraşmak istemiyoruz diyor bende yazdıklarına istinaden ortopedik bir hastalık yok evet üzerine araç olması sorun değil sadece 1 araca muhafiyet uygulanır orası doğru ama heyete girdiğinde ortopedik bir rahatsızlık olmadığı için engelli raporunun %90 ve üzeri olması gerektiğini belirttim. Burada düzgün anlatılmayan bir şey yok %90 üzeri olduktan sonra zaten heyete hiç ücret ödemesine gerek yok 90 üzeri raporlar her şekilde araç alabiliyor onda sorun yok

Üst Alt