Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanser hastası annem için evde bakım aylığı alabilir miyiz?

Elmaaaaa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba sitede yeniyim. Siz arkadaşlara veya yakınlara şimdiden geçmiş olsun. Eğer bilginiz dahilindeyse size birşeyler danışmak istiyorum.

Annem kanser hastası ve doğuştan çift taraflı kalça çıkıklığı var kendisi bankadan emekli ama üzerimize hiçbir mal varlığımız yok. Aynı zamanda alzeihmer hastası ananem var ikisinede ben bakıyorum. Ben işsizim hiçbir kaydım yok annem üzerinden bakılıyorum. Benim bakım aylığı alma ihtimalim var mı?

Bu arada haftaya annem bir ameliyat daha geçirecek ve sıcak kemoterapi uygulaması yapılacak umarım başarılı geçer dua eder misiniz?

Hanede kişi başına düşen gelir 510,45 TL'yi aşmıyorsa alırsınız, hem anneniz hemde anneanneniz için başvuru yapabilirsiniz, biri için bağlanacak maaş diğerinin gelir hesabına dahil edilmez.
İkisi içinde % 50 ve üzeri 'ağır özürlü' ibareli rapor almanız durumunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Eve gelecek olan heyet bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulursa durumunuzu onay verir ve bağlanır.

Bol şifalar diliyorum Allah'tan...

Cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim... Amin...

Üst Alt