Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanser hastası annem için evde bakım ve 2022 maaşı alabilir miyiz?

Sibel Sezin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2 yıldır annem kanser tedavisi görüyor.şuan yürüyemiyor.kemoterapi alıyor.babam işçi emeklisi kardeşimle oturuyor.ben 1350 maaş alıyorum.19 yaşında bir kızım var üniversitede okuyor.annem benimle oturuyor.annem için enngelli maaşı alabilir miyim?bakım parası alabilir miyim?bu konuda annemin rahatsızlığından pskolojim çok kötü.2 aydır evdeyiz..iş yerimden geç vakitlerde çıkıyorum.bana bu konuda yardımcı olmanızı bilgilendirmenizi ricada bulunuyorum..

[FONT=Verdana]Saygı ve sevgimle selamlıyorum hepinizi[/FONT]

2022 alamazsınız geliriniz aşar istenilen miktarı.
Evde bakım aylığı için şunları söyleyebilirim.
% 50 ve üzeri 'ağır özürlü' ibareli raporu olması gerekiyor. Annenizin şuan raporu yoksa Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birine başvuru yapmalısınız almak için.
Diğer istenilen şartlar: 540,47 TL'yi geçmemeli hanede kişi başına düşen gelir miktarı.
Hanedeki yaşayanlar baz alındığında 3 kişi olarak geçmezsiniz sadece sizin gelirinizle,
Ancak yakın zamanda Evde Bakım aylığı için yönetmelik çıkmadı. Çıktığında mutlaka netlik kazanır nasıl hesaplanacağı fakat, TMK'na göre eşler birbirine bakmakla yükümlü sayıldığından babanızın ikameti ayrı olsa dahi annenizin geliri var görünür. Bunun hesaplamasını kurum kendisi daha iyi yapar ama mutlaka babanızdan bir yardım miktarı düşer annenize diye tahmin ediyorum.
ve yukarıdaki şartlara uyarsanız başvurunuzu kurum kabul eder, eve gelecek olan heyette bakıma muhtaçlık kriterlerine uyduğunuza karar verirse bağlanır. Çalışıyor olmanız da annenize bakıcı olacaksanız sorun olabilir. Çünkü bakıcılara 7/24 bakması için veriliyor bu ücret. Heyetin hem çalışıp, hem bakımı aksatmayacağınıza ikna olması gerekir.
Başvuruyu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne yapmalısınız.

öncelikle çok teşekkür ediyorum Kısmet.babam 980 tl alıyor.ikisi ayrı hanede olursa alabilir miyiz.

İnanın bilmiyorum nasıl bir işlem yapılacağını ama, evli oldukları için ayrı ikametgahlarda olsalar dahi eşinden geliri var görünür hesaplama yapılırken. Kuruma başvuru yapmadan sorarsanız, ya da yaptıktan sonra gelirden dolayı reddedilirse bununla ilgili açıklama yapılır size mutlaka. Rapor şartını tamamladıktan sonra kuruma yapın başvurunuzu.

eger anneniz agır özürlü ibaresi varsa raporunda bakım ücreti alabilir. çünkü babanızın maaşı 980tl hanede 3 kişi yaşadığına göre alırlar

sarı kanarya 72, babası ve annesinin ikametgahları ayrıymış burayı atladınız sanırım. Ve ikisinin de ayrı yaşadığı adreslerde çalışanlar var. Yani biri diğerinin yanına gitse çift maaş olacak. Ayrıca eşlerin birbirine bakmakla yükümlülüğü var. Yine babasının gelirinden bir miktar dahil edilecek.
Yani iki kişi yaşayınca da babasını bakıcı olarak kabul etmeyebilirler, babası da bakıma muhtaçsa eğer annesinin bakımını üstlenemeyecekse.
Ancak yanlarına yakınlarından biri bakıcı olarak alınıp anne-baba-üçüncü bir geliri olmayan bakıcı olursa bir ihtimal.
Durumlar bu şekilde görünüyor.

Üst Alt