Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanser hastası eşimin malulen emeklilik başvurusu reddedildi!?

Araz07

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler slm
.eşim yüzde yüz engelli 2014 den beri ssk lı 1800 gününü doldurdu.yüzde seksen kua yüzde yirmi kanser tedavisi gördügü için sürüklilik raporu var.malulen emeklilik için baş vurduk antalyadan raporu yüzde atmışın altına düşürdüler.ankarada ret verdi.eşim 2014 den buyana ileşmedi daha beter oldu.neye göre düşürdüler.yani emekli olamadı ne yapmamız gerek.05052689466 benim telefon bilgilendirirseniz sevinirim.

Sanırım kanser hastalarına malulen emeklilik vermiyorlar öyle duymuştum. Raporu düşürmeselerdi olabilirdi.

Araz07

İlk sigortalı olduğu tarihten bu yana 10 yıl geçmediği için reddedilmiştir. 2024'de maluliyet cetveli'ne göre malul durumda ise yeniden başvuru yapabilirsiniz

sigorta girişi eski eşimin toplamda 1800 gününnü doldurduk.raporu yüzde altmışın aşağısına düşürmüşler.

Sgk sevk ile egitim arastirma hastanesine basvurdum
2 ay sonra sgk ya sonuc gondermisler ve sgk kurulu
Yuzde 60 maluliyet tespiti yapip emekli olmami
Onaylamislardir.

Araz07

tek başına 1800 prim yeterli değil. Aynı zamanda ilk sigortalı olduğu tarihten bu yana 10 yıl da geçmiş olmalı.

10 yıl şartı aranmadan 1800 primle malulen emekli olabilmek için kişinin başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık düzeyde malul olması gerekir.

Üst Alt