Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanser hastası için yüzde kaç oranında işgücü kaybı raporu verilir? [Soru]

OturanBoğa

Yönetici
Konular
677
Reaksiyonlar
1,108
bilgi@engelliler.biz adresime gelen bir soru:

• Sayin Yetkili

Sitenizi ilgiyle izliyorum ve calismalarinizi cok taktir ediyorum.. Size sormk istedigim bir konu var, eger ozel mailimden cevaplarsaniz cok sevinecegim..

2004-2005 yillarinda, meme Kanseri tedavisi gormus- ameliyat + kemo + radyot - ve 2007 senesinde vucudundaki 3-5 noktadaki kemiklerine sicramis (yine radyo+hormonterapi+aylik kemik icin serum + igne vss..), baston degnegiyle yuruyebilen, agrili ve tedavisi hala devam eden bir hastaya -ki prim ve yil sayisi usule uygundur, malulen emeklilik icin- kuruldan % kac rapor verilmesi beklenebilir?

Saglik kurulu raporu, hastanin tedavi gordugu 9 Eylul Univ. Hastanesinden alinabilir mi? Eger oyle ise SSK ya, hastayi 9 E ylul Hast. sevk etmesi istenebilir mi?

Kurula girinceye kadar yapilmasi gereken burokratik islemleri, yazisma basvuru, evrak vs.., hasta adina soyadi farkli kizkardesi, ya da bir baskasi yapabilir mi ?

Prim odeme gunu 3000 ve 20 senedir SSK li olan hastanin yaklasik maasi ne olur ?

Zamaninizi aldim, ancak cevaplarsaniz cok memnun olup, emeklilik islemlerine baslamak istiyoruz.

Saygi ve sevgilerimle...

Yüzde kaç oranında rapor verileceği konuyla ilgili yönetmelikle/cetvelle belirlenir. Tüm kayıplar tek tek belirlenir ve sonra Balthazard Formülü ile toplam işgücü kaybı belirlenir.

Hastanız için yüzde kaç rapor verilebilir bilemiyorum, ama bence 1 Ekimden sonra maluliyet için gerekli olan %60 oranın üstünde olacaktır.

1- Malulen emeklilik için 1 Ekimi bekleyin. O tarihte, hastanın en son çalıştığı işyerinin bağlı olduğu SSK'ya malulen emeklilik talebiyle başvurun (hasta adına 1. derece yakını yapabilir bu başvuruyu). Başvuru esnasında istediğiniz hastaneyi de memura belirtin bence. İnsiyatif kullanıp o hastaneye yönlendirebilir diye düşünüyorum.
O sevk kağıdı ile birlikte hastanızı da alıp matbu rapor evrağını hastaneden alacak ve evrak üstündeki doktorlara muayene olup imza alacaksınız. Giderken yanınızda güncel tetkikler ve bulgular olursa yardımcı olur... Tüm kontrollerin ve imzaların ardından evrağı hastanedeki kurul bürosuna bırakacaksınız. Onlar size kurula gelmeniz gereken günü söyleyecek... O gün gelip hastanızla beraber kurulun karşısına çıkacaksınız... Normalde hepsi 1 günde bile olabilir. Bu tamamen "torpile" bağlı!
Sonra hastane raporu bir üst yazıyla mkendisi SSK'ya gönderecek. SSK Ankara'ya... En çok 2 ay içinde sonuç size bildirilecek.
İnternet üzerinden de takip edebilirsiniz: www.ssk.gov.tr/wps/portal/ut/p/_s.7_0_A/7_0_18N
Ayrıca tahsis numarası aldığınız andan itibaren emekli maaşı içerde birikir. Süreç tamamlandığında o biriken maaşı ve döneme ait maaşı toplu olarak alırsınız.

Malulen emeklilikte maaş pirimle çok ilgili. 1 Ekimden sonra malulen emeklilik maaşları çok düşecek diye biliyorum. O yüzden 1 Ekimden önce de başvurabilirsiniz. O zaman maluliyet için gerekli olan alt sınır %67 olarak ele alınır. Ama emekli maaşınız da fazla olur. Nugün malulen emekli olan biri 550-650 arası bir maaş alır.

2- Velev ki oran %40 ile %60 arasında olsun. Yani malulen emeklilik başvurusu reddedilsin. Bu durumda da malulen emeklilik olmasa da erken emeklilik olabilir. Böylesi bir durumda yeniden yazın buraya lütfen...

Üst Alt