Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanser hastası malulen emeklilik maaşı alabilir mi?

melik07

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Dul ve yetim aylığı alan (ssk) kanser hastası bir kişi 18 ay malullük maaşı da alabilirmi ? çok teşekkür ederim

Kanser olduğu belli olan kişi bir yıl içinde başvurursa 18 aylık malullük aylığına hak kazanıyor. Kan kanserinde süre 24 ay.
Sigortalıların malul sayılması ve malullük aylığı alması için gerekli bazı koşullar var. Bu koşulları yerine getiren sigortalılara malullük aylığı bağlanabiliyor. Bu koşulların en önemlisi sağlık raporu ile çalışma gücünde kaybın en az yüzde 60 oranında olduğunun tespit edilmesi. Kanser hastaları bu koşula tabi olmaksızın 18 ay süreyle malul sayılıyorlar. Ancak bunun için teşhisten sonra 1 yıl içerisinde başvuru yapmaları şart.

daha önce ssk lı çalıştığı için 1800 üzeri prim günü var

@melik07

şimdi anladım. Aslında malulen emekli olmaktan bahsediyorsunuz. Sadece, 18 ay sonraya kontrol muayenesi konuyor ve eğer kanser gerilemişse, malulen emeklilik sonlandırılıyor.

Evet, bu başvuruyu yapabilir tabii. Dul-yetim maaşı ile hiç bir ilgisi yok

ama antalya bölge sosyal güvenlik kurumu dul ve yetim aylığının kesileceğini söylemiş bu konu ile ilgili bir mevzuat var ise link yada herhangi bir madde yardımcı olabilirmisiniz çok teşekkür ederim

melik07

İki aylık aynı anda hak edildiğinde evet, bunun kuralları da var ve kesilebilir dul-yetim maaşı. Ama kesilip malulen emekli maaşı bağlandığında alınacak maaş daha yüksekse, bu tercih edilir. Velev ki 18 ay sonra malulen emeklilik sonlandırılsın, hemen yeniden dul-yetim maaşına bağlanılabilir (bu prosedür çok kolaydır)

Üst Alt