Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanser hastasıyım. Malulen emekli olursam ne kadar maaş alırım?

Çeçen-Yaşar

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
S.A. Ben 1976 doğumluyum. Kansere yakalandığım için doktorlar malülen emekli olabileceğimi söylediler. bende düşünüyorum ama alacağım maaş çok düşükse hiç emekli olmak istemiyorum.

Doğum tarihim : 28.11.1976
İlk işe giriş tarihim : 01.02.1993
Toplam prim gün sayısı : 3609
Toplam kazanç [FONT=Tahoma, Helvetica, Arial, sans-serif] : 153.519,35
Aylık SSK ya ödenen : 2446,50
Aldığım net kazanç : 1749,02
AGİ + Net ödenen : 1837,09

[/FONT][FONT=Tahoma]Bu verilere göre;
1- tahmini/net ne kadar malulen emekli maaşı alırım?
2- askerlik ödemesi gerçekleştirmedim. Askerliği ödersem [/FONT]
[FONT=Tahoma]malulen emekli maaşını etkiler mi?
3- Prim gün sayımı yükseltmem, (arada ödenmemiş primlerimi ödeyip) [/FONT]
[FONT=Tahoma]malulen emekli maaşını etkiler mi?
4- Malulen emeklilikte yüzde oranları maaşı etkiler mi? Mesela yüzde 60 - 70 - 80 - + vs. ?
Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Allah tüm şifa bekleyenlere acil şifalar versin İnşallah... Amin...[/FONT]

2008_oncesi.PNG

tablosuna göre vergi indirimiyle erken emekli olmanız maaş açısından daha avantaj sağlar.

Tabloya baktım. Şimdiden özür dilerim ve teşekkür ederim KKelbekk. Ben bu tablodan birşey anlamadım :( ve sanırım sorularımın cevabını da alamadım :(

Yani şöyle ki, erken emekli olmak her zaman için malulen emekli olmaktan daha avantajlıdır.
bildiğim kadarıyla kanser hastaları % 80 ve üzeri alıyor.
Ve malulen emekli olmak için % 60 üzeri almanız gerekiyor zaten,
elinizde oran belirten rapor yoksa, defterdarlığa vergi indirimi almak için başvurursanız
en kötü ihtimalle 2. derece olarak onaylanırsa 3680 günle,
1. derece olarak onaylanırsa, 3600 günle erken emekli olabilirsiniz.

Erken emekli olursam yaşı beklemek zorunda kalmazmıyım? ve ne kadar maaş alırım. sanırım ben %80+ yım. erken emeklilik maaşı ve malulen emeklilik tahminen sizce ne kadar olur?

Hayır yıl olarak doldurmuşsunuz zaten 2009'un 7. ayında en kötü ihtimale göre,
yani 93 sigorta girişi ve 2. derece vergi indirimine göre
sadece 2. derece olarak gelirse prim gününüzü 3680 güne tamamlamanız gerekebilir.
bu açığıda yaklaşık 70 gün askerlik borçlanmasıyla dahi kapatabilirsiniz.
ki vergi indirimi başvuru yapmak içinde çalışıyor olmak gerekir, yada 10 ilâ 15 gün çalışıyor görünmeniz gerekir.

Çok karışık konularmış Kısmet Hanım :(
Tek sorum şu olacak. kendimle ilgili verileri vermiştim ilk forum başlığında. bu verilere göre sizce tahmini ne kadar maaş alırım? 1. yada 2. derece olursa.
tahminen 1500 TL mi alırım yada ne kadar? erken emeklilikte yada malulen emeklilikte?

Özür dilerim kafanızı karıştırdığım için:)
Maaş hesaplaması için şu siteleri kullandıklarını biliyorum: http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/91572-sgk-sitesinden-emekli-maasi-hesaplatma.html
Malulen emeklilikle ilgili yine bildiklerim şunlar,
oranlar etkilemiyor.
sskdan aradaki boşlukları ödeyemezsiniz.
bağkurdan borcunuz varsa ödeyebilirsiniz.
son priminiz hangi statüdense o statüden emekli olursunuz ve ssk'dan malulen emekli olmak avantajlıdır bağkura göre.
malulen emeklilik için 1800 gün olması yeterli, askerlik borçlanması yapmanıza gerek yok. etkilemezde zaten.

maaş miktarları hakkında tahmini olan arkadaşlar varsa yardımcı olacaklardır size..

Teşekkür ederim Kısmet hanım... Maaş konusunuda cevaplayacak arkadaşları beklicem :( yordum sizide, kusura bakmayın :(

Üst Alt