Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanser hücrelerinin temizlendiği gerekçesiyle malulen emeklliliğim durduruldu?!

YAKUPEYMEN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 3 yıldır malulen emeklilik maaşı alıyorum . Fakat maaşım durduruldu.
geri bağlanılması için verilebilecek bütün dilekçeleri verdim başbakanlığa dahi msj yazdım fakat gelen cevap olumsuz. Edirnedeki doktorlarım ' senin hastalığın kalmamıştır kanser hücrelerin temizlenmiştir bizimle ilişkin sadece takip boyutundadır diyor.' Ama ben hala aynı hastanede epilepsi tedavisi görüyorum muayenem hala devam ediyor ve ömür boyu kullancağım ilaçlarım var.

sigortam maaşım kesildi madur durumdayım. Ne yapmam gerekiyor. hastaneyimi değiştirmeliyim yoksa takibimi başka bir hastaneyemi aldırmalıyım napmalıyım

lütfen yardımcı olurmusunuz

geçmiş olsun öncelikle..aynı sorunu biz de yaşadık.babam kanser tedavisine devam ettiği halde,heyet, hastne raporlarına göre iyileşme sürecine girdiği gerekçesiyle onaylamamıştı.. tedaviye devam edildiğini ve çalışmasının mümkün olmadığını belirten dr raporu önemli,alabilirseniz.. tekrar heyete girmeniz gerekiyor. yani bu işi takip etmelisiniz,insanın burnundan getirmeden işler yürümüyor bu memlekette. heyete girdiğiniz hastneyi değiştirmeniz fayda sağlarmı bilmiyorum ama babam aynı hastnede ikinci defa heyete girdiğinde kabul edildi..!!! tabi yine 2 yıllık verdiler.. kanser hastaları için ''sürekli'' rapor verileceği haberleri çıkmıştı ama takip edemedim en son ne oldu bilmiyorum.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun,kanser için gözünüz aydın..
Epilepsi kanser kadar kötü bir şey değil bana da epilepsi teşhisi konmuştu ilk başta,
Ayılıp bayılıyorum sürekli.Ama 2-3 doktor epilepsi dedi 2-3 doktor tümörlerden dedi bazıları tümörler yapmaz dedi vs.
Bir de ben kurtulabilsem şu kanser misali tümörlerden..
Eğer bana kurtuldun artık engelli sayılmıyorsun deseler ve tümörlerim bitmiş ve artık duyabiliyorsam
Bırakın engelli haklarını vatandaşlık hakkı da istemiyorum buyrun sizin olsun :)

Slm gecmis olsun arkadasim kader arkadasim Bende kanserimNazofarenx CA 12yildir savasiyorum Ben onu yenemedim oda beni gomemedi ama kalici hasarlar birakti.. hala savasimiz devam ediyor Gelelim2. Savasimiza bende2011 ocakta malulen emekli oldum,2014 aralikta bitiyor. Yeniden kontrol istediler Gecen hafta heyete girdim ama sonucunu bilmiyorum.. Bugun terarhastaneye gittim salik raporunun 1nushasini istedim vermediler.fotokopi dedim.vermediler .gorebilirmiyim dedim gostermediler ..Hasta Olan heyete girenben .raporu goremeyen ,yasakli olan yine ben ... Sizce neyapmaliyim

malulen emekli olmanın nedeni olan maluliyet durumun ortadan kalktığına göre malulen emekliliğinin iptal edilmesinin nesini yanlış buluyorsun onu anlamadım kanser yokken devlet sana kanserli gibi mi davranmalı

Epilepsi ile kanserin bağlantısı yoksa devletin maaşı kesmesi normal, bu tür hastalıkların raporu sürelidir gerektiğinde kontrol muayenesi yapılır iyileşme görülürse maaş kesilir.Dua edin verdiği maaşları geri almasınlar.Epilepsin malullugu gerektirecek derecedeyse birde ondan sansını dene rapor 60 olmasa 40 olsun ilerde erken emekli olma şansın olur.

Malulen emekliliğe temel olan rahatsızlık kalkmışsa malulen emeklilik iptal edilir maalesef.

Epilepsi nedeniyle ne sıklıkta nöbet geçiriyorsunuz? Eğer % 40 ve üzeri oran verilmesi gereken bir durum söz konusu ise (http://www.engelliler.biz/forum/sag...n-hangi-oranda-rapor-verilir.html#post1378077) ve aşağıdaki cetvele göre sigortalılık süreniz ve prim gün sayınız yeterli ise, malulen değilse bile erken Yaşlılık emekliliğinden yararşanabilirsiniz (4a ssk statüsünde primlerinizin olduğunu varsaydım):

2008_oncesi.PNG

Üst Alt