Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanser nedeniyle emekli oldum. 18 ay sonra kontrol istediler..?

tunnis07

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 2014 temmuz ayında %60 oranla maullul aylığı almaya başladım. MetastaZ yapan kanser sebebiyle. SGK beni 18 ay sonra kontrole çağırdı gittim henüz sonuçlanması fakat bu emeklilik sürekli sürmesi için ne yapmam gerek.yoksa tedavi bitince malüllük ayliginida kesiyolarmi

Maluliyet cetveli'nde şu ibare var:

"28. Diğer maddelerde maluliyet süresi belirtilmeyen ve “İyi diferansiye tiroid kanserleri ve derinin bazal hücreli kanseri” dışındaki tüm malign hastalıklar teşhis tarihinden itibaren 18 ay süresince malul kabul edilir ve bu süre sonunda hastalık durumuna göre maluliyet yönünden tekrar değerlendirilir"

malullük aylığı

Merhaba yaklaşık 2 yıldır matestaz yapan kanser hastalığım sebebiyle malullük aylığı alıyorum .yaklaşık 6 ayda bir heyete girmem e rağmen malullük devam ettiği için maaşım devam ediyor.özür oranımin belirlenmesi için (otobüslere bedava bnmek icin)heyete giddim. Bu arada hormon reseptörleri pozitif olduğu için rahim v yumurtalarım alındı 32 yaşındayım .Sol meme tamamen alındı .koltukaltı lenflerim alındı .Sol kolumda lenfödem var.heyetteki onkoloji%80 özür verdi.kadın doğum %40 özür verdi
Ama toplu heyete henüz girmedim .genel oranı onlar belirliyor.adı. sorum.ben ömür sonuna kadar emekli olamaz miyim
Bu heyet bana %kaç özür verir.hastalığm devam ediyru.kemoterapi almıyorum ama akciğerde kanserli kitleler var.yardım lütfen

Bu konuda tunnis07 arkadaşımıza fikir verebilecek deniyimi olan arkadaşlar var mı? Kanser halinde sürekli ibareli rapor/emeklilik olabiliyor mu?

Benim bildiğim kadarıyla bu konuda kesin bir şey söylemek mümkün değil. Sahiden de heyetin inisiyatifinde bir durum. Hatta, heyet sürekli rapor verse bile emekliliğin sürekli olup olmadığına karar verecek mercii sgk'dır.

Bende omurilik felcim raporumda sürekli ibareli, ama sgk benim malulen emekliligimi bile kontrol şerhi koydular 36 ay (3yıl) sonrasına kontrol.

Merhaba yine ben size bi sorum var heyete girdim bana %86 özür oranı verdiler nelerden faydalanabilirim.birde bana bağlanan maaş 1100 oranı %60 yazıyo ben İTİRAz etsem 80 üzerinden yeni maaş değişir mi

enes75

KONTROL ŞERHİ KOYDUKLARINI NASIL ANLIYORSUNUZ? yani emekli olurken mi yazıyor? bize ekleyip eklemediklerini nereden ögrene biliriz?

Sana bilgi veriyolar zaten öğrenmeye gerek yok illa emin olmak isterseniz bağlı bulunduğunuz sgk müdürlugunu arayın

Muzo

Eve gelen emeklilik evraklarında,kontrol varsa kontrol muayenesi tarihi doldurulmuştur.

ALLAH ALLAH bana evime hiç evrak gelmedi..

Emekli oldunmu,maaş bağlandımı?

evet emekli oldum maaş bağlanıyor 17 sinde çekecegim

Tamam o zaman evrak gelecektir
Gelince bir kontrol edersin,ama bence başvurduğun sgk müdürlüğüne gidip bi sorman daha iyi olur
İçin rahatlar :)

Kardeş ben emekli olduğum şehir Gaziantep. şuan yaşadığım şehir Edirne buraya taşındım taşınırken adres bilgimi sigortaya maaş için edirne nin adresini verdim. birşey degişir mi acaba?

Bişey olmaz..O zaman evraklarını bekleyeceksin.Orda kontrol muayenesi varmı yokmu yazar.

Korkuttunuz bizi keyfle şöyle agız tadı ile bir emeklilik yaşayamadık.. korku ile otoruyorum dinime ALLAHIMA....

Üst Alt