Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanser sonrası akciğerin yarısının alınmasına hangi oranda rapor verilir?

mustafaksoy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar Dedem için bu konuyu açıyorum. kendisi 1.5 sene önce akciğer kanseri teşhisi konuldu 5 kere kemoterapi aldı. ve 5 ay önce akciğerinin yarısı alındı. şuanlık vücudun da kanser hücreleri kalmadı gibi gözüküyor fakat akciğerin yarısı olmadığı için ne markete gidebiliyor ne başka bir yere hemen yoruluyor ve nefes alamıyor. kendisi 70 yaşında ameliyattan önce hiç bir şeyi yoktu sapasağlamdı acaba kurula çıksak ortalama % kaç rapor verilir ? ötv muafiyetinden yararlanabilir miyiz ?

Yaştan %10 eklenmiyor mu?

Merhabalar Geçen hafta dedem için başvuru yapmıştık muayenelerini oldu heyete girdi ve bugün rapor çıktı. onkoloji %80 oran vermiş diğer bölümler hiç vermemiş. toplam engel oranı %82.5 gözüküyor ve süresiz. 73 yaşında. bildiğim kadarıyla 60 yaş üstünde %10 ekleme yapılıyordu bunu neye göre ekliyorlar eklenmesi gerekmiyor muydu ?

cardinals teşekkür ederim. ben direk 80'in üzerine 10 ekleniyor sanıyordum. dedemin akciğerinin büyük bir bölümü alındı. solunum testinde ileri derece restriktif çıktı. kemoterapi de görmüştü. acaba itiraz etsek %90 a tamamlatma imkanımız olur mu ?

Rica ederim. Oranlar Balthazard formülü ile değişik şekilde hesaplanıyor. Diğer rahatsızlıkları için başka bölümden talep etmiş olabilirler. Mesela ben omurgamdan ameliyat olmuştum ancak oranı ortopediden değil fizik tedaviden almıştım. Ortopedi hiç oran vermemişti, normalda ortopedik bir ameliyat olmasına rağmen hareket kısıtlılığına bakarak ve ölçümler yaparak bu oranı verdiler. Normalde dedenizin solunum fonksiyon testine bağlı olarak göğüsten de alması lazımdı ama herhalde onkoloji onu da göz önünde bulundurarak bir oran verdi. Dedenizin başka rahatsızlığı yok mu; işitme kaybı, hipertansiyon, diyabet gibi? Belki bunlar için de başvuru da bulunabilirsiniz ilgili bölümlere.

Üst Alt