Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanser sonrası prenoal sinir kesildi. Hangi oranda rapor verilir?

ulsbayar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.
Ben gibi çok soru soran oluyordur ama yardımcı olmaya çalışacağınızı umuyorum...

Ben sol dizimin altında (fibula) üzerinde bir kanser (ewing sarkom) ile 1 yıl kemoterapi ve 2 ameliyat geçirdim.
Ameliyatta fibulanın yarısı ( dizden ayak bileğine kadar olan ayak dışına bakan ince kemik) kesildi
o civardan baya bir kas ile ayak bileğine hareket veren sinir kesildi.
şu anda düşük ayak var dizimden alta doğru his kaybı var kesilen sinir kalçaya kadar geriledi dedi doktor
sol bacağım sinir çalışmadıgından sağa göre daha ince.

bu durumda alacağım oran nedir?

Raporu ne için kullanacaksın, her halukarda %40 alırsın.Bunun için hastaneye başvurmalısın.Eğer ,defterdarlık yolu ile hastaneye sevk edilip vergi indirimi alırsan, erken emeklilik yolu açılır.

Onkoloji ve beyin cerrahisinden oran verecekler, hem yürüme bozukluğundan hemde kemikten cıkan patolojiden size yüzde verecekler.Geçmiş olsun arkadaşım.Bende de omurilikte cıkan tümör nedeni ile geçirdiğim ameliyat sonrasında düşük ayak oluştu.

Hangi tabloya göre rapor verilecek ?

Arkadaşlar merhaba bugün İstanbul tip fakültesinde engelli raporu için basvurdum.
Ayağımda düşük ayak var yani sol ayak bilegimi yukarı cekemiyorum .
Simdi fizik tedavi bolumu muayene etti , doktorun söylediği tablo 3.4
Den oran alacaksin.
O tabloda hafif olanı %8 orta olanı %12
Ama ayni şeyi tarif eden tablo 4.1 de
Hafif olan %20 orta olanı %40
Eğer bana tablo 3.4 dek %8 verirlerse itiraz edebilir miyim yada
Ne yapabilirim

Üst Alt