Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanser tedavisi görüyorum. Engellilik oranı ne olur?

zeasblue

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar, aranıza yeni katıldım,
2016 yılında sağ böbreğim 3’üncü evre rcc kanser nedeniyle, tamamen alındı,, bugün itibari ile tüm tetkikler sonucunda sol akciğerimde pet’de tutulum yapması sonucu; konsey toplanarak 2,5 cm sol akciğer lezyonlu bölgeyi 5-6 cm olarak kanser nedeniyle alma kararı verdiler.
bu özür oranı hakkında bilgisi olan arkadaşlarımın fikirlerini merak ediyorum..
sağlıcakla kalın

zeasblue mrb çok geçmiş olsun rabbim şifaversin
Bir böbreğin yokluğu%10 diğer böbrek normalse değerler
Onkoloji bölümünden en az %20 alırsınız
Akciğer için sft testine bakılır ordanda oran alırsınız
%40 geçersiniz kanaatindeyim
kesin sonuç için yetkili bir devlet hastanesine baş vurmalısınız engelli raporu için

yeni yönetmelikle onkoloji en az %40 veriyor oran bildiğim kadarıyla ki tedavisi devam edenler ile, metastaz ve nüks görülen hastalar için %80 oldu oranlar. eski yönetmelikte tedavi süresince %80, tedavi sonrasında %20 idi. yeni yönetmelik sayfa 86 da detaylı anlatıyor zaten.

Kanser tedavisi görüp kanseri yenen birisi engelli raporu alabilirmi.?

malesef kanser kronik bir hastalık. bu nedenle tedavi sonrası hastalık yeniden nüksetmezse remisyonda(durağan-gerileme döneminde) kabul ediliyor. bu nedenle, yani ömür boyu yenilemesi riski olduğu için tedavi ile kür bulan hastalar dahi heyete başvurup engelli raporu alabilirler. eski yönetmelikte tedavi bulmuş hastalar %20 oran alırken yeni yönetmelikle bu oran %40 a çıkartılmış olup bu sadece onkoloji biriminin vereceği minimum orandır. tedavi sırasında başka uzuv ve organ kayıpları varsa bunlar da ilgili birimce değerlendirilip ayrıca oran verilecektir. özetle; yetkili bir hastane heyetine başvuru yaparsanız, %40 ve üzeri engelli raporu alabileceğinizi düşünüyorum.

Üst Alt