Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanserden 5 yıl süreli verilen raporu yenilerken engel oranı değişir mi?

udevecili

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
63
Merhabalar

Kanser sebebiyle yüzde 64 engel oranı aldım. 1 senem geçti 4 sene sonra rapor yenilenmesi var. 4 sene sonra raporda bir değişiklik olur mu. Sen kanseri yenmişsin engel oranı vermiyoruz denilir mi. Emekliliğime de tam 4 sene var. Aynı zamana denk gelecekler. @OturanBoğa bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

@udevecili,

5 sene sonra oran 40'a düşüyor ve öyle devam ediyor. ama emeklilik yasası değişeceğinden artık vergi indirimi ve eneglli raporuyla değil, sgk'nın işgücü kaybı hastalık listesine göre değerlendirileceksiniz. ve muhtemelen işgücü kaybına uğramış olarak değerlendirilmeyeceksiniz.

@Linkinpark50, rapor süresiz verildiyse sorun olacağını sanmıyorum ama kanser için genelde süreli veriyorlar ve 5 yıl sonra oran 40'a düşüyor. belki 2019 öncesi aldıysanız eski sisteme göre puan almışsınızdır. eğer emekli olmadıysanız kanun değişmek üzere o zaman sgk yeni rapor isteyecektir.

Merhaba.
Yeni kanun tasarısında vergi indirimi olanlar eski sisteme göre emekli olacak derler diye acaba vergi indirimine başvurun yapsam mı. Kanser hastasıyım 2. Evre böbreğimin tamamı alındı. Şuan çalışamıyorum. Ne olur ne olmaz diye işe giriş yapıp başvuru yapsam mı diye size sormak istedim. Fikirlerinizi alabilir miyim. Devlet geçici olarak malulen emekli yaptı beni fakat mayıs ayında bitecek. İşe giriş yaparsam maulen emeklilikte iptal olacak. @OturanBoğa

Merhaba yüzde 64 engelliyim. Kanser hastası olduğum için devlet geçici olarak 18 aylık maluliyet verdi. 3 ay sonra sürem doluyor. Bu malulen uzar mı uzarsa süresize mi döner? Yardımlarınız için teşekkürler.

O zaman suresiniz dolmasına 2 ay kala heyete giriniz.maasiniz kesilmesin sonuç çıkana kadar yenisinin sonucu çıkar

Üst Alt