Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanserden bir böbreğim alındı. Rapor oranı ne olur?

Emregncy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bir bobregim böbrek kanserinden alindi. Patoloji de cd10 neoplastik hücrelerde yaygin pozitiflik saptanmış olup, pansitokeratin ile kistlerde doseyici epitel izlenmiştir. Yaziyor.

Daha sonrasında tiroid bezlerimde alındı ama onun patolojisi temiz geldi.

Şimdi benim başvurmam halinde bana bı özürlülük değeri bicerler ama yüzde kaç alabilirim acaba.
Yalan yanlış birşeyler anlatıldı. Tek böbrekten 10-15 alirsin.patalojin kotu geldihi için onkolojiden 20 alırsın. Troid bezlerin alındığı için endokrinden 10-15 alırsın gözlükten bile alırsın gibisinden. Ki gozumde miyop astigmat var buna pek vereceklerini sanmıyorum.

Varmıdır bir bilen sormak istedim nasıl bir yol izlemeliyim veya yok arkadaşım senin kusurlardan birşey çıkmaz boşuna uğraşma diyebilecek biri var midir acaba?

Geçmiş olsun. Tek böbrek için fazla oran verilmeyebilir. sizin durum biraz farklı ama sanırım kanser teşhisiniz var. bu durum da diğer böbrekte takipte olması oranı etkileyebilir.
Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı: %25
Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı: %30
Troid bezlerinin sonucu farketmez bundan da alabilirsiniz. göz kusurları için, gözlükle düzelme sağlanıyorsa oranı etkilemeyebilir.
Siz yinede heyete girin %40 bulabilirsiniz.

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Çok sağolun.

Emregncy

Merhaba,

Size üroloji polikliniği için güzel bilgiler verilmiş.Bende onkoloji için size biraz bilgi vereyim.Onkoloji branşında en az % 40 alabilirsiniz.Kontrol devam ediyorsa %60-%80 arası sadece onkoloji polikliniğinden oran alma şansınız var.Ayrıca belirtiğiniz organ eksikliği için ek puan alacağınızı düşünürsek %40 'dan fazla gelebilme ihtimali yüksek.

Saygılar.

Yani 6 ayda bir kontrole gidiyorum taramami yaptırıyorum ama şu an kanserle ilgili bir bulgu yok çok şükür. Elimde olan geçmiş patoloji sonuçların iste. Ekstra böbrek ve tiroid bezlerinin olmayışı. Ama Şubat'ta kontrole gittiğimde bir soracam onkoloji doktoruma nasıl bir yol izlemem gerekir doktor gözüyle bir şeyler söyler diye umut ediyorum. Ve ayriyeten bilgilendirme için teşekkür ediyorum.

Emregncy

Sağlıklı olmanıza çok sevindim.Bu konudan bahsetme nedenim ca olarak teşhis konduktan sonra sizin gibi iyileşen kişilerde geçmiş hastalığın süreğen sınıfına girmesinden dolayı eski patoloji ve epikriz raporları ile 2019 yönetmeliğine göre tedavisi tamamlanmış(5.yıl sonra remisyon sürecinde olanlar) başlığı altında % 40 engelli oranı alabiliyor.Aktif olarak hastalıkla savaşanlara % 80 ve bazı ekstrem durumlarda %100 engelli oranı onkoloji bölümü tarafından verilebiliyor.

Saygılar.

Tekrar teşekkür ediyorum. Onkoloji doktorum ile bir görüşüp hazırlık yaparım sonrası için. Bakalım nasıl bir yönlendirme olacak doktor tarafından. İyi ve sağlıklı günler herkese.

Üst Alt