Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanserden dolayı organ kayıpları ve tedavi sürecinde malulen emekli olabilir miyim?

nuran tulunay

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2011 de gogüsümü aldırdım 2015de rahimi aldırdım 2016da akciğer 2017de kemikten tedavi gördüm buna malülen raporu ne kadar alabilirim yardımcı olur musunuz ?

@nuran tulunay
Nuran hanım,öncelikle geçmiş olsun.

Malulen emeklilikte rapor oranı verilmez,sgk sizi hastaneye sevk eder ve hastalıklarınızla ilgili durum raporu ister. Hastanenin sgk'ya gönderdiği durum raporunuza göre kurumun sağlık kurulu heyeti maluliyetinizin olup olmadığına karar verir.

Yukarda sizin belirtmiş olduğunuz rahatsızlıklarla ilgili,özelliklede akçiger ve kemik rahatsızlıklarınızla ilgili net bir bilgiye sahip olmadığımızdan,size net bir bilgi veremeyiz,

Bu sebebden dolayı malulen emeklilik başvurusu yaparak sonucun ne olduğunu görmekten başka bir yol yok sanırım. Fakat,size benim nacizane bir tavsiyem olacak,malulen emekliliğe başvurmadan önce kendi durumunuzu öğrenmek adına,şahsi olarak rahatsızlıklarınızın oranını ögrenmek için sağlık raporu vermeye yetkili hastanelerden birine başvurarak hastalıklarınızla ilgili bir sağlık raporu almaktır.

Sağlik raporunuzu,rapor vermeye yetkili hastanelerden ücret ödemeden alabilirsiniz. Raporunuzu şayet,%40'ın üstünde alabilirseniz sgk başlangıcınız ve prim gününüzde uygun olursa erken emeklilik durumundan faydalanarak kısa zamanda emekli olursunuz. Malülen emeklilik konusunda size aynı şeyi söyleyemem.

Mesela ben,%85 raporumla malulen emekli olamadım ve 3 senedir,adli tıp ile mahkeme,hastane üçgeninde halen uğraşıyorum. En son mahkememde,adli tıp muayene için istanbula çağırmış.
Yani durum bu,karar size kalmış,tekrar geçmiş olsun.
Nuran hanım,bu arada konuya yeni başlık atmışsınız,şayet rahatsızlığınız kansere bağlı birden fazla organın zarar görmesi ise,malulen emekliliginizin mutlak surette onaylanacağını düşünüyorum,arzu ederseniz yukarda yazdıklarımı unutun ve öncelikle malulen emeklilik başvurusunda bulunun.
Şayet red gelecek olursa diğer yolu denersiniz.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun.

Yasa da, herhangi bir kanser hastası olanların direk olarak malülen emekli olması diye bir şey yok muydu?

Ben mi yanlış hatırlıyorum?

Emeklilik

nuran tulunay

Olursun tabi sen olamıyorsan kim.olucak.
Devlet seni emekli etmiyorsa devlet fln değildir zaten

Üst Alt