Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kansere Bağlı Total Prokolektiomi için verilecek engel oranı kaçtır?

umut62

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Tanısı konulmamış ülseraitf kolit zemininde gelişen rektum kanserine bağlı olarak total prokolektomi (kalın bağırsağın rektum dahil tamamının alınması) operasyonu geçirdim. Kemoterapi seanslarım tamamlandı. Geçici bir süreliğine ileostomi ile yaşıyorum. Yakın zamanda ileostomi kapatılacak ve sadece ince bağırsak ile devam edeceğim. Malum salgın koşullarında herhangi bir devlet sağlık kuruluşuna gidemiyorum çekindiğim için. Bunun engel oranıyla ilgili bilgi verebilir misiniz?

Bir de, tüm tedavi sürecim özel hastanede gerçekleşti. Kurula başvururken özel hastaneden istemem gereken belge/raporlar nelerdir?

Şimdiden teşekkür ederim.

hastahaneden ameliyat raporunuz ve patoloji raporunuzla hakem hastahaneye başvurursanız onkoloji teşhisten itibaren ilk 5 yıl için %60 5 yıldan sonrada %40 veriyor,ameliyat ve bağısağın alınması vs onun puanını bilmiyorum benim midemin bir kısmı alındı bir hastane % 25 + kilo kaybu%25 50 puan vermişti,diğer hastahane kilo kaybı vs dikkate bile almadan %10 verdi...yani sizin en az %60-80 arası balthazard sonucu alırsınız sanıyorum...

%60 kanser, %50 total kolektomi olmak üzere toplam %80 engel raporu aldım. Total kolektomiye "ileal poş + anal anastomoz" dahil edilmiş midir? Bununla ilgili bir şey belirtilmemiş çünkü raporda. İtiraz etmeli miyim?

umut62
Geçmiş olsun raporun %80 almış sin buda birinci dereceden yani neden itiraz edeceksin ki anlamadım %90 da olsa aynı statüde sonuçta birinci derecede olması değişmeyecek yani senin için sürekliliği önemli birde alacağın vergi indirimi yani

Erdl

%90'ı bulması durumunda ÖTV indirimi veya muafiyetinden faydalanabiliyorum.

%90 ni da kolay kolay ayaktaki hastaya vermezler.Ortopedi falan olmadıkça baltazardan yani birden fazla hastalık dan

Ülseratif Kolit Engel Oranı

Merhaba,

Geçtiğimiz sene rektum kanseri ve total kolektomi sebebiyle toplamda %80 engelli raporu verildi bir senelik.
anastamoz için bırakılan 4-5 cmlik rektum hattında ülseratif kolit tekrarlamış. tekrar eden ülseratif kolit sebebiyle engel oranı artar mı? önceden verilen bir oran yok bunun için. sadece kanser ve organ kaybına verildi.

Erdl

Normal koşullarda kemoterapi tedaviniz devam ederken başvurduğunuzda kanser%80 oluyor, sanırım siz tedaviniz bittikten sonra kurula girdiniz?
Birde ilesotomi ile ilgili oranlarda mevcut yönetmelikte %20 olarak görülmekte. Ondan hiç oran alamadınız mı?

Üst Alt