Kemiğin baskı yaptığı yerde çıkan bası yarası için Murat arkadaşımın tavsiyesi üzerine kantaron yağı kullanmaya başladım.
Biri 4 diğeri 3 günlük ve büyüklüğü 3 cm çapında, derinliği olmayan 2 bası yarası.
Bası yarası oluşumunda yapacağınız en kritik müdahale yaranın oluştuğu ilk günlerdir. Derinleşen ve çapı büyüyen bası yaralarında enfeksiyon ve tazelenmeme riski artıyor.
Aktardan aldığım kırmızı kantaron yağını dün ilk defa kullandım. Yara derin olmadığı için kantaron yağını elimle hafifçe ovalayıp sürdüm. 2 yarayı da 15'er dakika açıkta bıraktıktan sonra bir kat gazlı bez ve ROLL FİX flaster bantla kapattım.
Gerçi ozonlanmış kantaron yağı tavsiye edilmişti ancak aktarda bunu bulabildim, internetten kantaron yağının faydaları diye yazınca yaralara karşı faydalı olduğu yazıyor.
[FONT=sans-serif]Kantaron yağının faydaları nelerdir?[/FONT]
[FONT=sans-serif]Kantaron yağı her türlü yaralarda kullanılmaktadır. Açık yaralar, taze yaralanmalar, kesikler, ezikler, çarpmalar sonucunda oluşan morluklar vb durumlarda iyileşme sağlamaktadır.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Kantaron yağı;[/FONT]
[FONT=sans-serif]■Antiseptik özelliği ile yarada mikrop oluşmasını önler
■İltihap önleyici özelliği ile yarada herhangi bir iltihap oluşmasını engeller
■Damar büzücü etkisi ie kanamayı kısa sürede durdurur
■Hücre yenileyici özelliği ile yaranın çabuk kapanmasını sağlar
■Aynı zamanda sürüldüğü sürece yaranın sebep olduğu ağrı ve sızıları giderir.
[/FONT]
Kantaron yağının faydası var mı yok mu ilerleyen günlerde görüp buraya yazacağım.
Kullandığım kantaron yağı bu. 100 ml şişede ve fiyatı 15 TL.
Biri 4 diğeri 3 günlük ve büyüklüğü 3 cm çapında, derinliği olmayan 2 bası yarası.
Bası yarası oluşumunda yapacağınız en kritik müdahale yaranın oluştuğu ilk günlerdir. Derinleşen ve çapı büyüyen bası yaralarında enfeksiyon ve tazelenmeme riski artıyor.
Aktardan aldığım kırmızı kantaron yağını dün ilk defa kullandım. Yara derin olmadığı için kantaron yağını elimle hafifçe ovalayıp sürdüm. 2 yarayı da 15'er dakika açıkta bıraktıktan sonra bir kat gazlı bez ve ROLL FİX flaster bantla kapattım.
Gerçi ozonlanmış kantaron yağı tavsiye edilmişti ancak aktarda bunu bulabildim, internetten kantaron yağının faydaları diye yazınca yaralara karşı faydalı olduğu yazıyor.
[FONT=sans-serif]Kantaron yağının faydaları nelerdir?[/FONT]
[FONT=sans-serif]Kantaron yağı her türlü yaralarda kullanılmaktadır. Açık yaralar, taze yaralanmalar, kesikler, ezikler, çarpmalar sonucunda oluşan morluklar vb durumlarda iyileşme sağlamaktadır.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Kantaron yağı;[/FONT]
[FONT=sans-serif]■Antiseptik özelliği ile yarada mikrop oluşmasını önler
■İltihap önleyici özelliği ile yarada herhangi bir iltihap oluşmasını engeller
■Damar büzücü etkisi ie kanamayı kısa sürede durdurur
■Hücre yenileyici özelliği ile yaranın çabuk kapanmasını sağlar
■Aynı zamanda sürüldüğü sürece yaranın sebep olduğu ağrı ve sızıları giderir.
[/FONT]
Kantaron yağının faydası var mı yok mu ilerleyen günlerde görüp buraya yazacağım.
Kullandığım kantaron yağı bu. 100 ml şişede ve fiyatı 15 TL.