Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanunen Park alanlarımızın işgaline yapacağımız ihbarlar sonuçsuz kalacaktır..

alifatih1958

Aktif Üye
Konular
97
Reaksiyonlar
371
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bhim@egm.gov.tr e-posta adresine 25 Ocak 2015 tarihinde yollamış olduğum e-postada özetle sakatlara mahsus park alanlarına park eden araç sürücülerine ve tescil plakalarına gerekli cezai müeyyidenin uygulanabilmesini teminen bu araçlara ait resimlerin hangi e-posta adresine gönderilmesi gerektiğinin tarafıma bildirilmesini istemiş ve dilekçemin ekinde de Marmaray Kazlıçeşme İstasyonundaki İspark tarafından işletilen otoparkın sakatlara mahsus park alanına park eden araçlara ait resimleri kendilerine yollamış idim..[/[FOLOR=#000000]Emniyet Genel Müdürlüğünden aldığım cevap aşağıdadır..[/COLOR][/[FOLOR=#000000]Cevaptada görüldüğü gibi biz mağdur sakat arkadaşlar aracılığı ile yapılan ihbarların dikkate alınmayacağı ve işgalin 155 Polis İmdat Hattına bildirilmesinin gerektiği ifade edilmiştir.. Yani bir diğer ifade ile, açıkça zikredilmese de, sakatlara mahsus park alanına sağlam öküzlerin park etmesi cezasız kalmaktadır zira içimizden hangimiz işini gücünü bırakıp da155’i arayacak ve ne zaman geleceği belli olmayan trafik ekibinin teşrif etmesini bu araçların başında bekleyecek?..[/COLOR][/FFONT=Arial]Vatana ve millete hayırlı olsun..[/FONT]

Her seçim döneminde bizlere vaatlerde bulunan TÜM ama TÜM siyasi partilere, aralarında hiçbir ayırım yapmaksızın, yüksek makamdan sevgi ve saygılarımı takdim ediyorum..
Sakatlar için otoparklarımızda park alanları ayırdık diye her yerde bangır bangır bağırıp hava basan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş Beyefendiye de aynı şekilde sevgi ve saygılarımı sunuyorum..
Sevgive saygılarımı sunarken de bir özlü sözü hatırlatıyorum pek muhterem büyüklerime:”Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste”..

GELEN CEVAP:

T.C.İSTANBUL VALİLİĞİ
İl Emniyet Müdürlüğü
DAĞITIM YERLERİNE

Sayı : 47909374 -16905-2015020110510997343 Tarih: 02.02.2015
Konu : Dilekçe.(159-4884)

İlgi a)Basın ve Halkla İlişkiler Şb. Md.' nün 27.01.2015 tarih ve 47909374-17016-2015012616370902639 sayılı yazısı.
b)Ali Fatih ..... isimli vatandaşın 26.01.2015tarih ve 159 no’lu dilekçesi.

İlgide (a)’da kayıtlı yazı ile, ilgi (b)’de kayıtlı dilekçe başvurusunda belirtilen, Sakatlara ayrılmış park alanlarına park eden araçların resimlerini göndermesi durumunda cezai işlem uygulanıp uygulanmadığına dair bilgi talebi iletilmiştir.
2918 sayılı KarayollarıTrafik Kanunu’nda yer alan fiilleri ihlal eden sürücülere ve araçların tescil plakasına göre idari para cezası karar tutanağının hangi kurum yetkililerince ve hangi durumlarda düzenlenebileceğiaynı Kanunun 5, 6, 114, 116 ve Ek-6’ ncı maddelerinde hüküm altına alınmıştır.
Bu sebeple bu tür ihbar veya şikayet konusu trafik kural ihlali yada ihlallerinin somut olarak görevlilerimizce tespiti halinde, uymayanlara kanuni işlem uygulanmakta olup, bahse konu aracın ekiplerimiz tarafından yapılan denetimlerde eksikliğinin tespit edilmesi halinde gerekli işlemler yapılacaktır.
Ayrıca, mail yada dilekçe yolu ile yapılan ihbarlarda ihlal yapan araçlara ilgili kanun gereği herhangi bir cezai]Kural ih5 Polis İmdat Hattına yapılması durumunda konu ile ilgili ekip yönlendirilecektir.

Bilgilerinize arz ve rica ederim.
Mesut GEZER
Trafik Denetleme ŞubeMüdürü
3. Sınıf Emniyet Müdürü
E-İMZALI

DAĞITIM :
-Basın ve Halkla İlişkiler Şube Md.ne
- Sn: Ali Fatih .....’e;

Bu belge, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu gereğince güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.
Evrak doğrulama http://eimza.egm.gov.tradresinden 2015020110510997343 kodu ile yapılabilir.
Adres :TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜGAYRETTEPE / İSTANBUL Ayrıntılı Bilgi : HÜSEYİN YILDIRIM
Telefon: 2122144156 Fax : 212 214 41 52
e-posta:267358@Polnet.intra Elektronik Ağ:

ali fatih abi,bu tür konuları saptayıp gelişmeleri sonuçları ile birlikte paylaşmanız çok duyarlıca ve örnek alınması gereken bir davranış, çok teşekkür ederiz.
155'i aradık diyelim ki ve ekip gelmeden de olacak ya hatalı yere parkeden işgalci vatandaş oradan ayrılmaya kalkarsa ne olacak acaba?

Canım hiç bişey olmuyo ben bınanın altına park yerı yaptırdım engelli levhası koydurdum 2 veya 3 defa 155 i aradım onlar oradan gezen ekibe haber verıylar ekip gelip bi işlem tapamıyo trakiği çağrıyo trafik gelip senınle ilgilenene kadar 2 saat oluyo 2 defa ceza kesip arabasını cekmesi için uyardılar ama değişen hiç bişey olmadı şuan da da farklı araclar gelip park ediyo gecenler de aracın bırısı benım engelli park levhasını sokmeye calışıyomuş annem balkondan görüp seslnediği zaman aracım sığmadı onun için kaldırıyorum demiş bu kadar aptal milllete sahibiz. Bence zamannınız varsa bekleyın cektirin cezasını da kestırın öyle öyle vazgecıceklerdır.

resmen soğuk savaş, sana da kolay gelsin canım :(

Teşekkür ederım canım tabı bıde bunun yanında hakkımı aradığım için korkuyorum arabaya zarar verıceklerinden:)

Üst Alt