Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kapadokya engelliler için ne kadar uygun?

gokay

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
3
merhaba,
nevşehir kapadokya tekerlekli sandalye için ne kadar uygundur. oraları gezen bilen varsa bilgilendirebilir mi? ıhlara vadisi, ürgüp göreme vs. nereleri gezebilirim. otomobille de olsa gezebileceğim yerler var mı? zorluk derecesi nedir?

Bu konuyla ilgili bir yazım vardı bulamadım.

Arazi bakımından hiç uygun değil Kapadokya.
Ihlara vadisi çok derin bir kanyon , yaklaşık 400 basamakla iniliyor. Kuşbakışı tepeden seyrederim diyorsan o bile mümkün değil , ağaçlardan görünmüyor aşağısı. Peribacalarına dar patikalarla gidiliyor . Çok engebeli , toprak yapısı kaygan. Peribacalarının içine bazen tırmanılarak çıkılıyor , tahtadan merdivenler var derme çatma. İçerisi ise daha vahim.
Detayıyla gezemezsin ama otelleri , konaklama yerleri güzel.

Sevgili kardeşim tekerlekli iskemle kullanan kişiler için neresi uygun ki Kapadokya bölgesi de uygun olsun?
Sema arkadaşımızın yazdığı gibi zor bir güzergah.Bir kere Ihlara Vadisine inmek mümkün değil. Benim sol ayak felçli ve ben de o kadar merdiveni inip tekrar çıkmak cesaretini bulamadım kendimde ve o 400’ü de geçmesi muhtemel basamakların çeyreğini aştıktan sonra hanım ve çocukları merdivenlerin orada bir bankta oturarak bekledim. Yeraltı şehirleri de sanırım gezilmesi zordur zira içerlerinin ıslak ve kaygan olduğunu duyunca ben girmedim yer altı şehirlerine, yine oturup bizimkilerin gezip dönmelerini bekledim.Dolayısıyla bu iki gezi alanında gezme şansın yok diyebilirim. Lakin Peri bacaları alanında (ki oldukça geniş bir alandır) tekerlekli iskemlede gezinti yapmak mümkün olabilir zira ben gittiğim zaman (bundan 4-5 sene önce) tekerlekli iskemle ile gezen turistler görmüştüm. Elin yabancısı binlerce kilometre öteden gelip geziyor da bizler neden gezmeyelim? Kapadokya bölgesinde çok yerde peri bacaları var. Dolayısıyla hepsinin güzergahı tekerlekli iskemleye uygun olmasa bile içlerinde uygun olanları çok. Ayrıca peri bacalarını arabada yanından geçerken de yakından görüyorsun zaten. Netice itibariyle Ihlara Vadisi ile Yer altı şehirlerini bir kenara bırakmak ve sırf peri bacalarını görmeye razı isen bence git dolaş. Öyle enteresan bir yer ki orası kesinlikle kartpostallardaki gibi değil. Çok enteresan bir bölge.Yani kartpostallara bakınca “alt tarafı bir resim” veya “aaa ne güzel bir manzara” diyip geçiyorsun lakin peri bacalarını ve o bölgeyi bizzat görünce ne kadar enteresan olduğunu keşfediyorsun.Uçhisar’da bir pansiyonda konakladık 1 gece. Kirazlar sarkıyor, dökülüyor yere. Bolluk, bereket bir başka güzellik vermiş. Harika bir pansiyondu. Vakit kısıtlı olduğundan orda sadece 1 gece kaldık maalesef. Yani diyeceğim odur ki güzel bir yöre ve çok da enteresan. Bazı zorlukları ve gezmekten mahrum kalacağın yerleri baştan kabul ediyorsan hiç durma gidip gez.

Bu arada peri bacalarının içlerini kast etmedim. Ben de zaten içerlerini görmedim ama arkadaşımızın dediği doğrudur, tırmanmak gerekebilir. Lakin o peri bacalarının dışarıdan manzarası ile yine o eski ibadet yerlerinin içleri filan tekerlekli iskemle ile görülebilecek, gezilebilecek yerler.

Sevgili Gökay kardeşim,

Kapadokya muhteşem bir yer, ancak oldukça zor. Çok inişli yokuşlu ve zemin kalker, adeta nohut serpiştirilmiş gibi. Ben bastonsuz yürüyebilir durumda iken ve kas gücümü çok fazla kaybetmemişken dahi iki kişinin kolunda zorlukla gezebilmiştim. Arkadaşların da dediği gibi Ihlara vadisi ve yeraltı şehirlerini bir kenara bırakmak gerekir. Yine de görülmeye değer bir yer. Eğer sadece bir tek yere gidecek vaktiniz varsa daha rahat gezebileceğiniz bir yere gitmenizi öneririm, ama daha başka yerlere de gidebilecekseniz, "görebildiğim kadarıyla yetinirim" diyorsanız o zaman gidin görün derim. İyi gezmeler.

Ben üç kez gittim. Muhteşem bir yer.Gezilip görülmeye değer yanii. Ama bırakın bizi sağlam insanlar bile oraları tam anlamıyla gezemiyorlar bir çok yere tırmanmanız gerekiyo ve yollar topraklı (çıktığınız yerler yanı)

Ama yinede bizlerinde ve sizinde gezebileceğiniz çok yer var.

Gidip görmenizi tavsiye ederim...

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Sizden aldıklarım doğrultusunda çok güzel biryer olduğunu anladım.. görülmesi gereken bu yere gideceğim mutlaka. Gezemediğim yerleri olsa bile uzaktan bakmakta yeterli olacaktır benim için. ilginize teşekkür ederim.
Sevgiler

Bende kappadokyaliyim kucuk bir otel isletiyoruz esimle...dunyanin her yerinden insanlar geliyor.bunlarin icinde engelli olanlarda gordum eger onlar amerikadan gelip kapadokyayi gezebiliyorsa bizde hic kusku duymayalim...

Kapadokyalı arkadaşlar Ahmet abi ve Suna verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Suna hanım oteliniz engelliye uygunmudur? bu konudada bilgi verirseniz yolumuz kapadokyaya düştüğünde belki sizleride ziyaret etme imkanımız olur.

Arkadasim eger kappadokyaya gelirseniz mutlaka beklerim... bende engelliyim...ama tekerlekli sandalye kullaniyorsan ust katlara cikmak zor olacak.ben linkini verim otelin burdan bakabilirsin www.assianahouse.com

Bende bir süredir balonla gezme fikrini düşünüyorum..100 euro civarındaymış sanırım fiyatlar.. Fiyat önemli değilde.. Tekerlekli sandalyede birisi o balona binebilirmi? Hadi bindik diyelim Oturdugumuz yerden aşağısını rahat görebilirmiyiz..? Bu konuda tecrübeli bir arkadaş bilgi verirse çok sevinirim..

Balon gezileri fiyatlari kisa ve uzun turlar var kisa turlar 140-160 euro arasi uzun turlar 250 euro...ancak tekerlekli sandalyede balona binmek mumkun degil sanirim cunku sepetler cok yuksek.

bende kapadokyalıyım ve bende hala balona binemedim bir sabah bölgeye gidip sabahın 5inde yurtdışından gelen insanların ogüzelliği görmek için 70-80 yaşında insanların nasıl bekledığini görmek bile coşturdu beni.Ücret oalrak malesef biraz pahalı ama gerçekten gün ışırken o güzelliği tepeden görmek mükemmel olur.Bölge engebeli ve kayaların bacaların içini gezmek evet biraz zor ama araba ile genel bir gezie yapılabilir heryer birbirine yakındır,göreme,avanos,zelve,uçhisar,ortahisar,ürgüp,çavuşin,mustafapaşa,kaymaklı hepsinin ayrı bir güzelliği var hiç olmadı yemyeşil bağlarında bile insan stres atar.avanosta kızılırmağın kenarında bir bardakçay yada acı bir kahfe süper olur...bence mutlaka görülmesi gereken bir yer...

[FONT=Verdana]Bu yaz bende kapodokyaya gittim Gerçekten çok güzel yerler. Bazı yerler engellilere uygun değil ama engellilerin gezebilecegi uygun yerlerde var tabiki (kuşbakışı bakmak yeterli) tekerlekli sandalye kullanan arkadaşlarla karşılaştım gözleri görmeyen arkadaşlarla... ister engelli ol isterse engelsiz ol mutlaka bir tat alıyorsun, tarihi dokusunu içinizde hissediyorsunuz, yok olmadan görülmesi gerekiyor bence, maalesef bunun farkına varan yabancı turistler bizler o kadar farkında değiliz.[/FONT]

merhabalar

arkadaşlar öncelıkle merhabalar diliyorum ben yenı uye oldum kendım sağlıklıyım en azından şimdilik benım zihinsel engelı 17 yasında bir oğlum var benim imkanlarım oyle gezmeye falan müsayıt deyıl hama yınede elımızden geldıyınce çevremdeki etkinliklerden ksınlıkle geri bırakmıyom öğlumla katılmaya gayret edıyom çünkü onun gelışımıne faydası çok valaha bence elınzden geldıyınce gezın tozun bu hayat çok kısa zaten yeterı kadar engel var bıde elımızdekıimkanlarıda kuanarak yaamasak ne anlamı var bu hayatın de senenıze ha

arkadaşım bence rahatlıkla gezebilirsin.hele arabayla gideceksen rahat gezersin kalacak yerler güzel.nice yerler varki engeli olmayanlar bile zorlanıyor.oranın havasını almak bile güzel.zaten görülebilecek yerlerin çoğu dışarıda.peribacaları vb.içini gezmesende olur ben öyle yaptım.sana şimdiden iyi gezmeler.

bence dünyanın 8.harikası :) belkide memleketim olduğu için bana öyle geliyor.bu arada sitedende orada arkadaşlarımızın olması bir şans bence bilmeyenlere seve seve yardımcı olucaklarını umuyorum.Normalde zaten anadolu insanı sıcaktır ve halkıda size yardımcı olucaktır bu konuda.

Nevşehir'de hafta sonu 2 günlük bir gezi

Nevşehir'de hafta sonu 2 günlük bir gezi planlıyoruz .Vaktim kısıtlı olduğu için önce Uchısar-Göreme-Ürgüp turu yapmak istiyorum.Ihlara vadisine vaktim olursa gideceğim.Arkadaş ile birlikte kamp yapabileceğimiz en uygun yer neresi acaba(çadır falan hiç bişi yok elimiz boş gideceğiz yani ) .Bir de otogardan ürgüp,göreme diğer yerlere minibüs gidiyor mu fiyatları ne kadar ? müzelere giriş ücreti falan ...

Ben bu hafta gideceğim kardeşim Allah izin verirse.

suna otelinize bayıldım çok güzel benim kardeşimde orada turist rehberi bende gidiyorum arada ama kaldığım otel sizinki gibi otantik değildi .

gitmedim ama anlattıklarınızdan sonra gidesim geldi kısmet olursa gitmeyi düşünüyorum hele o oteli gördümya muhteşem bir otantiklik var orada insan yaşlanmaz muhteşem büyülübir yer.

Nevşehir li arkadaşlar bisiklet kiralıyacam ama nerede kiralanıyor adres var mı. otogara yakın yerde mevcut mu?

girişi çıkışı düzgün 3 kişilik odası olan bir otel arıyorum
1 gece konaklama için

suna mrb
altaki odalar kaç kişilik ve giriş çıkışı nasıl odaların? yatakların konumu sandelye gecişine uygun mu?

tşk

Kapadokya'da ki balon turu düzenleyen firmaların şartlarına baktınız mı ?
Hiç birisi tekerlekli sandalyeli müşteri kabul etmiyor.

ayrıca göremede uygulama oteli var tamamen düz ayak

uygulama oteli artık yurda donusmuş ayrıca ne sıcak su ne internet var ve fiyatı pahalı

kalmak isteyene tourist i tavsiye ederim yeri göremede

bi baska not burası uluslararası bi bolge hiçbir yeri engeliye uygun değil

Üst Alt