Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kapalı akciğer ameliyatı oldum. Askerlikten muaf olur muyum?

guc34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar öncelikle yeni üyeyim böyle bir siteyle tanıştıgım içinde gayet mutluyum soruma cvp alıcağmı düşünüyorum inşallah yardımcı olursanız . 2011 yılında pinomotoraks akciğer zarı yırtılması yaşadım ilk dren takıldı 15 gun hastanede yattım ardından 3 ay sonra tekrarladı ve 2012 yılında kapalı akciğer ameliyatı oldum şimdi askere gitme durumum var sizce muaf olurmuyum ve ne gibi yolllar izlemem gerekli askerlik durumumda bilgi verebilrmisiniz. birde ameliyatımda sonra sadece epikriz raporu verdiler patoloji ve ameliyat raporu almadım bi sıkıntı olurmu yada ameliyat olduğum hastaneye gitsem bu rapaorları çıkarttırabilirmiyim bilgisi olan varsa Allah rızası için cvplayabilirmi ...

yönetmelik madde 51/B: "1. Cerrahi ya da idiyopatik sürekli diafragma paralizileri"

Akciğer ameliyatlısı muaftır.51/b askeri sağlık yönetmeliğine de bakabilirsin kardeşim

askerlik şubene git oradan seni askeri hastaneye sevk ederler. 3 rapor da şart ameliyat olduğun hastane verir onları epikiriz, pataloji ameliyat raporu imzalı aslıgibidir veya mühürlü olacak. bunlar şart

Tesekkür ederim cvpladığınız için hocam bir sorum daha olucak o da şöyle ,kapalı ameliyat açık ameliyat diye bir ayrım oluyormu muaf konusunda açık ameliyatın daha ağır geçtiği için muaf olabilir demişlerdi bana bu doğrumu yoksa farketmezmi ben kaplalı ameliyat oldum da.

Son düzenleme:
Bu konuda bilgisi olan var mı? Ameliyatın kapalı ya da açık olmasının bir farkı var mı muafiyet konusunda?

Üst Alt