Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kapalı kalp ameliyatı oldum. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim. Haklarım..?

mesutdemir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamlar ben 14 gun askerlık yapdıkdan sonra kapalı kalp amelıyatı oldum vsd sonra 42/b/6 askere elverışlı değıldır raporu verdıler bana asıl rapor 4 5 ay suruyormus gelmesıne gelırse ne yapabılırım ne tur haklarım var maas verırlermı yardımcı olursanız sevınırım tesekurler

Normalde vsd ameliyatı sonrası normale dönmeniz lazım. Yani başarı oranı çok yüksek bir girişimdir. Doğumdan gelen bir sorun olduğunu zannediyorum. Siz daha önceden kalbinizde delik olduğunu bilmiyor muydunuz? Doğumdan gelen bir hastalık olduğu için malüllük durumu oluşacağını yani maaş vereceklerini de sanmıyorum.

Doğuştan Kalp Hastalıkları: (DKH )

Klas1 :

A-Grubu
:% 5
Fizik inceleme veya laboratuvar sonuçları ile DKH saptanan, asemptomatik veya ortaderecede aktivite ile semptomu olmayan NHYA evre 1 hastalar; Bakteriyelendokardit profilaksisi alan, başka ilaca gereksinimi olmayan, konjestif kalpyetersizliği bulguları ve ağrısı olmayanlar ve Kalp boşluklarında dilatasyonveya disfonksiyonu olmayan, hafif kapak yetersizliği veya darlığı olan, hafifsol-sağ şantı bulunan ( Qp/ Qs < 1.5) hastalar.

B- Grubu
: % 10
Düzeltici ameliyat yapıldıktan sonra yukarıdaki kriterlere uygun hastalar.

Klas2 :

A-Grubu : % 25
Fizik inceleme veya laboratuvar sonuçları ile DKH saptanan, günlük basit aktivite ile asemptomatik olanancak orta düzeyde aktivite ile semptomatik olan NHYA evre 2 hastalar veyasemptomları önlemek için diyet veya ilaç tedavisi gerektiren, konjestif kalpyetersizliği semptomları olan veya senkop, göğüs ağrısı, emboli veya siyanozubulunan hastalar veya kalp boşluklarında dilatasyon veya disfonksiyonu olan,orta derecede kapak yetersizliği veya darlığı olan, orta düzeyde sol-sağ şantıbulunan ( Qp/ Qs 1.>2:1), sağ-sol şantı olmayanlar veya pulmoner vaskülerrezistansı artan hastalar ( pulmoner vasküler rezistans; sistemik vasküler rezistansın yarısındanküçük olanlar).

B-Grubu
: % 30
Ameliyattan sonra yukarıdaki kriterlere uygun hastalar.

Klas3 :

A-Grubu
: % 45
Fizik inceleme veya laboratuvar sonuçları ile DKH saptanan, günlük basit aktivite ile semptomatik olanNHYA evre 3 hastalar; diyet veya ilaç tedavisi ile konjestif kalp yetersizliğisemptomları tamamen kontrol edilemeyen hastalar ve kalp boşluklarındadilatasyon veya disfonksiyonu olan, ciddi kapak yetersizliği veya darlığıolanlar, önemli sol-sağ şantı bulunan (Qp/Qs 1.>2:1), ve pulmoner vaskülerrezistansı sistemik vasküler rezistansın yarısından büyük olanlar veya sağ-solşantı bulunanlar.

B-Grubu
: % 50
Ameliyattansonra tedaviye rağmen, konjestif kalp yetersizliği semptomları devam eden hastalar

Klas4 :

A-Grubu
: % 75
DKH semptomları olan veya günlük basit aktivite ile konjestif kalp yetersizliğisemptomları gösteren NHYA evre 4 hastalar; diyet veya ilaç tedavisi ilekonjestif kalp yetersizliği semptomları kontrol edilemeyen hastalar ve kalpboşluklarında dilatasyon veya disfonksiyonu olan, ciddi kapak yetersizliği veyadarlığı olan hastalar, önemli sol-sağ şantı bulunan ( Qp/ Qs 1.>2:1) vepulmoner vasküler rezistansı sistemik vasküler rezistansın yarısından büyükolanlar veya sağ-sol şantı bulunanlar.

B-Grubu
: % 80
Operasyon yapılmış fakat fonksiyonel klas 3 semptomları devam eden veya konjestif kalpyetersizliği veya siyanozu devam edenler veya kardiyomegali, ciddi kapakyetersizliği veya darlığı olanlar veya önemli sol-sağ şantı saptanan, sağ-solşantı bulunan veya pulmoner vasküler rezistansı yüksek olan hastalar.

% 40 ya da üstü raporu olanlar için: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

evet doğusdan gelen bır rahatsızlık bana bır rahatsızlığı olurmu bundan sonra ?

anladım bana bır rahatsızlığı olmaz inşallah maas fılan boş dur önemlı olan sağlık pekı bu raporu ne yapacağım neyıme yararkı

Delik kapatıldığına göre bir sıkıntı yaratmaz. Bir süre sonra da büyümüş olan kalp normale döner. Yine söyleyeyim, maraton koşamazsın ama normal hayatını sürdürmende engel olmaz. Kontrollerini aksatma yeter. Şu durumda zaten o raporu sadece askerden muaf olduğun için veriyorlar başkaca bir işe yarayacağını sanmıyorum.

Üst Alt