Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kar yağışı nedeniyle tatil mi, emin olamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

Yanki1

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Valiliğimiz tarafından, devam eden kar yağışı nedeniyle, tüm resmî ve özel kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde; gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine 09 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.
Kamuoyunun bilgilerine sunulur.

istanbul il milli eğitim böyle yazı yayınlamış hamileler + engelliler diye ekstra belirtmemiş şimdi bize tatil mi değil mi anlamadım ?

Eğer kamu kurumunda çalışıyorsanız Başbakanlık 2002/58 sayılı genelgesi gereği okullar kar tatili olduğunda engelliler de tatildir. Ayrıca belirtilmesine gerek yok.

bazı illerde ekstra belirtiliyor ama ben belirtilmesi gerekli diye biliyorum ama yanlış mı biliyorum acaba

BOLU'DA YARIN OKULLAR TATİL

BOLU’da aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar yarın için bir gün süreyle tatil edilirken, kamuda çalışan engelli ve hamilelere de idari izin verildi. İl genelinde aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın eğitime bir gün ara verildi. Bolu Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimizde devam eden kar yağışı ve yollardaki buzlanma nedeniyle il merkez ve ilçelerde 9 Ocak Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca 9 Ocak Pazartesi günü engelli ve hamile kamu görevlileri 1 gün idari izinli sayılacaktır. Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezleri İle Halk Eğitim Merkezleri’de 9 Ocak 2017 günü bir gün tatil edilmiştir" denildi.

KOCAELİ'NDE YARIN OKULLAR TATİL

Kocaeli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartlarının yol açtığı buzlanma riski nedeniyle, il genelinde anaokulları, ilk, orta, lise ve yaygın eğitim kurumlarında (özel rehabilitasyon merkezleri dahil) eğitim ve öğretime, 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmesinin uygun görüldüğü bildirildi.

Açıklamada ayrıca, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

TEKİRDAĞ'DA OKULLAR BİR GÜN TATİL

Tekirdağ’da kar yağışı, soğuk ve buzlanma nedeniyle ilçeleri de kapsayacak şekilde okulların 1 gün tatil edildiği bildirildi. Öte yandan, Tekirdağ Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada kar yağışı ve buzlanma nedeniyle hamile ve engelli olan devlet memurlarının da 1 gün süreyle idari izinli sayılacağı belirtildi

EDİRNE'DE YARIN OKULLAR TATİL

Edirne'de, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde okullar yarın tatil edildi.Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, etkili kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde tüm okulların tatil edildiğini söyledi. Valilik kararı ile eğitime yarın 1 gün süreyle ara verildiğini bildiren Özcan, “Edirne'de il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okullar, kar ve buzlanma nedeniyle yarın tatil edilmiştir.” dedi. Bu arada valilikten yapılan yazılı açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

BURSA'DA YAKIN OKULLAR TATİL Mİ?

Bursa Valiliği, beklenen olumsuz hava koşulları sebebiyle okulların tatil edildiğini açıkladı. Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava şartlarının devam etmesi beklendiğinden, il genelindeki tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır" denildi.

Bizim müdür yarın geleceksin halk eğitim merkezine diyor. Şimdi gitmemek elimde ama gitmesen işten kaçtın oluyor. Ilerde kavga cıkıyor. Daha ters davranıyor.

Bahsettiğim genelgenin 3. maddesi aynen şöyle diyor:

3- Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Sakatlar Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde, özürlülere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm özürlüler idari izinli sayılacaktır.
Olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı bölgedeki kamu görevlisi özürlüler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacaktır.

ben şimdi okul müdürüne mesaj mı atayım okullar tatil oldu bizede tatilmi diye mi sorayım çok kararsız kaldım ya :(

bende devlet memuruyum istanbulda. 2002/58 sayılı genelge gereği "kamuda çalışan hamile ve engelli personel " idari izinli sayılacaktır. iyi istirahatler hepinize

polemik yapılıyor galiba.
istanbul valiliğinin okullar, engelli ve hamileler dahil diye ilk bildirgesi yayınlandığı ilk 10 dk. da 10.000 beğeni geldi diye ulusal bütün haber kanallarında geçti.
engelliler içinde işe gitme imkanı olupta işe gitmiyorsa yazıklar olsun o engelliye. diğerleri zaten gidiyor.

arkadaş sen oraya halka hizmet edesin diye işe alındın.
sen işe gitmezsen yapacağın işi mesai arkadaşlarının üstüne atacaksın. ayıp değilmi bu ?

aklınızı başınıza alın.
siz örnek olunki engellide olsam halka hizmet ediyorum huzurunu yaşayın.

imkanı olupta işe gitmeyen herkese lanet olsun.

Kar Yağınca İşe Ben Gitmezsem , tsunami_ Gitmezse , Yanki Gitmezse
Kim Yapacak Biriken Bu İşleri yelpaze..

Seni Müdürünün Gözüne Girmek İçin Kar Yağışı Nedeniyle Hakkı Olan İzni Bile Kullanmayan Şövalye İlan Ediyorum yelpaze :)

Sadecr ortaprdik ve bedensel engellilere mi tatil?

@Gs3434
Valilikten: "Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılması" Gibi bir Açıklama yapılırsa
Bütün Engelli Memurlar İdari İzinli Sayılır. Engelli Grup Ayrımı Yoktur.

devlet üstün hizmet nişanesi takacağız yelpazeye..

valilikten açıklama yapılmasına gerek yoktur

valiliktenaçıklamayapılmasınagerekyoktur
Başbakanlık 2002/58 sayılı genelgesinin 3. Maddesi: Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Sakatlar Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde, özürlülere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm özürlüler idari izinli sayılacaktır.
Olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı bölgedeki kamu görevlisi özürlüler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacaktır.

Valiliklerin Olumsuz hava koşullarından dolayı okulları tatil ettiğinde yazılı duyuru yapmaları gerekir. Yapılan yazılı duyuruya göre o ilde çalışan bütün engelli memurlar idari izinli sayılır.

yelpaze kardeşim sizin oralarda havalar bayağı sıcak sanırım, başına güneş falan mı geçti? Hangi ülkeden yazıyorsun söylede bilelim. ya da engellisin de senin haberin mi yok bundan.

Devletin sana tanıdığı hakkı kullanmaktan vazgeçmek en doğal hakkın. tekerlekli sandalyede olan birinin bu karda kışta sokağa çıkamazken sen işten bahsediyorsun.. sonra da devlete "sen engelliyi korumuyorsun feryatları" sözün başladı yer galiba burası

yelpaze arkadaşım atıp tutuyorsunda şunu bilmiyorsun bize engelli raporu veriliyorsa kimse keyfine göre vermiyor torpilli vs de değiliz akciğer hastasıyım ve aşırı derecede nefes alamıyorum yürüyemiyorum ve karda yürümek +2 efor gerekiyor ben işe gidip gelirken 1 efor sarfedemezken +2 efor sarfettiğimde ve düşüp yolda bayılsam yada ölsem kusura bakmada bomboş okul için kimseye hizmet etmediğim için veya en basit yolla tarif edeyim pisi pisine gittim diye bana altın madalya takmıyacak :) o yüzden boşa ateş edipde kendini düşürme kardeş :)

şu konu tam net değil anladığım kadarı ile tamam engelli ve gebelere idari izin veriliyor ama engelli olarak kimi neyi esas alıyor mesela %40 ve üzerinimi ?

Ne yapsan boş,göklerden gelen bir KAR vardı.(öğrenci atasözü):))

Yelpaze burada imkanı olup da gitmeyenleri kastetmiş...yani üçer beşer merdivenleri inip çıkan engeli çok hafif olan arkadaşlar yok mu aramızda ya da ortopedik engeli olmayıp ne bileyim sadece işitme sorunu olanlar? Tekerlekli sandalyede olan biri ile sadece işitme sorunu olan biri karda aynı zorluğu mu yaşıyor sanki! Ancak söz konusu genelge tüm engel gruplarını kapsıyor bu nedenle gönül rahatlığı ile tatilin tadını çıkarabilirsiniz...

işte bende buna itiraz ediyorum %34 ortopedik engeli olan işe gidecek buradan bu çıkar ama doğru olur mu bence değil..bir haftalık gebe ile 39 haftalık gebe arasında ayrım yapılıyor mu hepsi izinli dimi

Arkadaşlar Olumsuz hava koşulları nedeniyle ......... tarihinde ......... İli genelinde Resmi ve özel tüm İlk ve orta dereceli okullar 1 gün süre ile tatil edilmiştir.
Hamile ve engelli kamu görevlileri idari izinli sayılacaktır. deniliyor

Engelli Kadrosunda olan devlet memurları için deniyor sen işitme ben görme değil ayrım yok.

İkincisi idari izin kullanayım derken idare amirime söylemek zorunda mıyım veya bilgi vermek gerekiyor mu diyen arkadaşlar var
inisiyatif olarak düşünülürse kurum amirin bilgisi olmalı kurum amirine söyleyemiyorsanız mesai arkadaşınıza söyleyin o söylesin aksi halde işe döndüğünüzde sert karşılayabilir sizi
seve seve kullanın arkadaşlar idari izini ben 3 gündür kullandım.
saygılar

muneza
[FONT=sans-serif]saygılar bizden [/FONT]
smile.png

[FONT=sans-serif]bu arkadaşımız profilinde okuduğuma göre işitme özürlü.[/FONT]
[FONT=sans-serif]kar yağdığı zaman, [/FONT]
[FONT=sans-serif]yağan karın sesini duymadığı için 3 gün işe gitmemiş.[/FONT]

[FONT=sans-serif]yine profiline bakınca dini bütün, elinde kuranla ölmeyi temenni eden bir arkadaşımız. [/FONT]
[FONT=sans-serif]ve ben bu arkadaşa müslüman diyeceğim öylemi ?
[/FONT]

[FONT=sans-serif]aldığı maaşa helal olsun demiyeceğim. isterse kusura baksın[/FONT]
[FONT=sans-serif]bu halkın vergisiyle, halka hizmet için alıyor o maaşı.[/FONT]

[FONT=sans-serif]çok afedersinizde, [/FONT]
[FONT=sans-serif]kulağı duyan insanlar kar yağdığını sesli olarak duyuyormu ? [/FONT]
[FONT=sans-serif]kar görsel bir olaydır. ya havada, yada yerde görürsünüz. sesi yoktur.[/FONT]

[FONT=sans-serif]bu arkadaş özel sektörde çalışsaydı kuzu kuzu işe giderdi. [/FONT]
[FONT=sans-serif]buradanda ''devletin malı deniz, yemeyen domuz'' anonsları yapamazdı.

umarım şimdi anlamışınızdır imkanı olupta işe gitmeyen beyni SAKAT bireylere tepkimi.[/FONT]

Son düzenleme:
@yelpaze arkadaşım senden cahillik aktığını farketmekteyim
Nasıl iletişim kuracağını bilmiyorsun Nilifer Voltan ACAR'ın insan ilişkileri iletişim kitabını okumanı şiddetle tavsiyemdir sana

Bana Bu arkadaşım diye hitap ediyorsun işitme ÖZÜRLÜ diyorsun sana hatırlatma yapayım 03.05.2013 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 6462 sayılı Kanunla, Kanun ve Kanun Hükmünde Kararname düzeyindeki düzenlemelerde yer alan "özürlü" ifadelerinin "engelli" olarak değiştirildi
Bak anlatayım Görme engelli,İşitme Engelli,Bedensel Engelli, özürlü değil birşey yazmadan iki hatta sen 10 kere düşün

Kendime gelince özel sektörde 7 yıldır iş hayatım var benim kuzu kuzu gittiğim günlerde var sen ayrımcısın zoruna mı gidiyor hem kurum amirim de izin veriyor hem bundan senin gücüne giden ne?
engelliler arasında ayrımcılık yapanlar zaten hiç bir lafım olamaz

valilik isteseydi detaylıda yazardı şunu şunu kapsıyor diye sanki biz işten kaçıyoruz vay babam vay halimize :)
Vali engelli insanları ayırmıyor

Sen ise insanların engellerini sorgulamaya nasıl cüret edersin sen kimsin kimin dinini imanını sorgulayacaksın sana mı kalmış ? sen kimsin ? birini eleştirmek istiyorsan kendini eleştir Her kötü söz sahibine derler. Herkes ağzından çıkan sözden mesuldür, sorumludur. Birisi size SAKAT derse bu sizin SAKAT olduğunuz anlamına mı gelir? Hayır. Bu sözü söyleyen kişinin seviyesini, acizliğini, çaresizliğini, zayıflığını ifade eder.

yelpaze yelpaze öğreneceksin bu işleri!

Son düzenleme:
@yelpaze arkadaşım senden cahillik aktığını farketmekteyim
elbette size hak veriyorum.
ben sizin kadar akıllı olamadım.
İyikide olmamışım.
yaz demedim, kış demedim üstüme düşen vatandaşlık vazifemi her koşulda yerine getirdim. beraber çalıştığım arkadaşlarıma kendi vazifemi yüklemedim. bu yol kapalı geçemezsiniz dediklerinde, başka yollardan dolaşıp gittik işimize. o da olmadıysa kazmayı alıp yol açtık kendimize. senin gibi, ben işe gitmiyorum, sizde gitmeyin diye anons etmedim.
Vatandaşlık bilincine ve sorumluluğuna erişmenizi diliyorum.

Bana Bu arkadaşım diye hitap ediyorsun işitme ÖZÜRLÜ diyorsun sana hatırlatma yapayım 03.05.2013 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 6462 sayılı Kanunla, Kanun ve Kanun Hükmünde Kararname düzeyindeki düzenlemelerde yer alan "özürlü" ifadelerinin "engelli" olarak değiştirildi ...
... Bak anlatayım Görme engelli,İşitme Engelli,Bedensel Engelli, özürlü değil birşey yazmadan iki hatta sen 10 kere düşün ...
[FONT=sans-serif]Her kötü söz sahibine derler. Herkes ağzından çıkan sözden mesuldür, sorumludur. Birisi size SAKAT derse bu sizin SAKAT olduğunuz anlamına mı gelir? Hayır. Bu sözü söyleyen kişinin seviyesini, acizliğini, çaresizliğini, zayıflığını ifade eder.[/FONT]
aslında ben nezaket göstermiştim özürlü diyerekten
alındıysan özür dilerim. :)
2013 den önce ÖZÜRLÜ yasal bir terimdi galiba ?
daha öncesi ?
ben söyleyeyim SAKAT.

aslına bakarsan benim için en ağır hakaret ÖZÜRLÜ ve ENGELLİ kelimeleridir.
yüzyıllardan beri kullanılan SAKAT kelimesini hakaret olarak almayın.
bizleri genel anlamda en iyi ifade eden laftır.

duymayan bir insana SAĞIR denmesinin neresi yanlış,
veya bunu hakaret kelimesi olarak algılamanızın sebebi ne ? işitme engelli ne demek ?

görmeyen bir insana KÖR demek hakaretmi ? görme engelli ne demek.

yürüyemiyen, veya aksak yürüyen birine TOPAL demek hakaret olabilirmi ?

tarihimizde binlerce SAKAT kahraman vardır. ne engelliler di, nede özürlü.
sen şimdi atatürkün koruması TOPAL OSMAN a, ortopedik engelli OSMAN dersen. adam mezarından kalkıp suratına tokat atar.

size. görme engellinin oğlu kim dersem bana nasıl cevap verirsiniz ?
ama KÖROĞLU diye sorarsam, üstüne destanlar yazarsın.

kendinizle yüzleşin.
size kim nasıl hitap ediyor bu önemli değil.
yüzüne karşı engelli diyen, arkandan sağır diyebilir.
engelleri aşmanın yolu, engelsizler kadar başarılı olmaktan geçer.
çalıştığın yerdeki kadınlar bile yüksek topuklarıyle, etekleriyle işe gelirken. senin, ben duymuyorum diyerekten işe gitmemen o hanımlar kadar yüreğin olmadığını gösterir.

[FONT=sans-serif]Kendime gelince özel sektörde 7 yıldır iş hayatım var benim kuzu kuzu gittiğim günlerde var sen ayrımcısın zoruna mı gidiyor hem kurum amirim de izin veriyor hem bundan senin gücüne giden ne?[/FONT]
[FONT=sans-serif]engelliler arasında ayrımcılık yapanlar zaten hiç bir lafım olamaz [/FONT]

eee. özel sektörde kuzu kuzu gittiğin işe,
devlet memuru olunca gitmediğin gibi gideceklere de gitmeyin diye yol göstermenin alemi ne ?

ben elbette ayrımcıyım.
aynı senin gibi.
kendini engelli diye diğer insanlardan ayırdığın gibi.
görmesen anlarım.
yürüyemesen anlarım
ama. duymuyorum ?
kar beni engelliyor dersen sana sadece gülerim.
sadece ben gülmem, beraber çalıştığın iş arkadaşlarında güler.
hatta işi yarım kalmış vatandaşlarda küfür eder. haklılarda. aldığın maaş onların vergisi.
bilmem anlatabildimmi ?

keşke topuklu ayakkabıyla işe giden bayan arkadaşlarına sorsaydın, nasıl işe gidebildiniz diye.
saygılarımla.

Son düzenleme:
@yelpaze arkadaşım sen cahil oldugunu kabul ediyosun bende cahilim ancak bu forumda senin kadar cahili olmadigi aşikar. sen kendinle beni karistirma sen sanirim izin kullanamadigin icin dert yaniyorsun veya birilerin gözünde kahraman olacaksin tamam sen bildigini oku.
isimi aksattigimi nasil anladin veya bana gulduklerini isimi yapıyorum yaptimda guzel kardesim bos bos konusma beni yorma o bahsettiğim kitabi gozden geçir yorma beni hadi kardeşim insanlarin engellini imanini sorgulama boş konusuyorsun

Son düzenleme:
bende %34 özür var demek ki engelli değilim öyle mi çünkü %40 üzeri olmazsam engelli kimlik artık vermiyorlar..sayılarla bunu açıklamak bence haksızlık engeli yaşayan benim rakamlar ne ifade eder ki..amacım polemik yapmak değil saçmalığı izah etmeye çalıştım hayırlı günler

Üst Alt