@
yelpaze arkadaşım senden cahillik aktığını farketmekteyim
elbette size hak veriyorum.
ben sizin kadar akıllı olamadım.
İyikide olmamışım.
yaz demedim, kış demedim üstüme düşen vatandaşlık vazifemi her koşulda yerine getirdim. beraber çalıştığım arkadaşlarıma kendi vazifemi yüklemedim. bu yol kapalı geçemezsiniz dediklerinde, başka yollardan dolaşıp gittik işimize. o da olmadıysa kazmayı alıp yol açtık kendimize. senin gibi, ben işe gitmiyorum, sizde gitmeyin diye anons etmedim.
Vatandaşlık bilincine ve sorumluluğuna erişmenizi diliyorum.
Bana Bu arkadaşım diye hitap ediyorsun işitme ÖZÜRLÜ diyorsun sana hatırlatma yapayım 03.05.2013 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 6462 sayılı Kanunla, Kanun ve Kanun Hükmünde Kararname düzeyindeki düzenlemelerde yer alan "özürlü" ifadelerinin "engelli" olarak değiştirildi ...
... Bak anlatayım Görme engelli,İşitme Engelli,Bedensel Engelli, özürlü değil birşey yazmadan iki hatta sen 10 kere düşün ...
[FONT=sans-serif]Her kötü söz sahibine derler. Herkes ağzından çıkan sözden mesuldür, sorumludur. Birisi size SAKAT derse bu sizin SAKAT olduğunuz anlamına mı gelir? Hayır. Bu sözü söyleyen kişinin seviyesini, acizliğini, çaresizliğini, zayıflığını ifade eder.[/FONT]
aslında ben nezaket göstermiştim özürlü diyerekten
alındıysan özür dilerim.
2013 den önce ÖZÜRLÜ yasal bir terimdi galiba ?
daha öncesi ?
ben söyleyeyim SAKAT.
aslına bakarsan benim için en ağır hakaret ÖZÜRLÜ ve ENGELLİ kelimeleridir.
yüzyıllardan beri kullanılan SAKAT kelimesini hakaret olarak almayın.
bizleri genel anlamda en iyi ifade eden laftır.
duymayan bir insana SAĞIR denmesinin neresi yanlış,
veya bunu hakaret kelimesi olarak algılamanızın sebebi ne ? işitme engelli ne demek ?
görmeyen bir insana KÖR demek hakaretmi ? görme engelli ne demek.
yürüyemiyen, veya aksak yürüyen birine TOPAL demek hakaret olabilirmi ?
tarihimizde binlerce SAKAT kahraman vardır. ne engelliler di, nede özürlü.
sen şimdi atatürkün koruması TOPAL OSMAN a, ortopedik engelli OSMAN dersen. adam mezarından kalkıp suratına tokat atar.
size. görme engellinin oğlu kim dersem bana nasıl cevap verirsiniz ?
ama KÖROĞLU diye sorarsam, üstüne destanlar yazarsın.
kendinizle yüzleşin.
size kim nasıl hitap ediyor bu önemli değil.
yüzüne karşı engelli diyen, arkandan sağır diyebilir.
engelleri aşmanın yolu, engelsizler kadar başarılı olmaktan geçer.
çalıştığın yerdeki kadınlar bile yüksek topuklarıyle, etekleriyle işe gelirken. senin, ben duymuyorum diyerekten işe gitmemen o hanımlar kadar yüreğin olmadığını gösterir.
[FONT=sans-serif]Kendime gelince özel sektörde 7 yıldır iş hayatım var benim kuzu kuzu gittiğim günlerde var sen ayrımcısın zoruna mı gidiyor hem kurum amirim de izin veriyor hem bundan senin gücüne giden ne?[/FONT]
[FONT=sans-serif]engelliler arasında ayrımcılık yapanlar zaten hiç bir lafım olamaz [/FONT]
eee. özel sektörde kuzu kuzu gittiğin işe,
devlet memuru olunca gitmediğin gibi gideceklere de gitmeyin diye yol göstermenin alemi ne ?
ben elbette ayrımcıyım.
aynı senin gibi.
kendini engelli diye diğer insanlardan ayırdığın gibi.
görmesen anlarım.
yürüyemesen anlarım
ama. duymuyorum ?
kar beni engelliyor dersen sana sadece gülerim.
sadece ben gülmem, beraber çalıştığın iş arkadaşlarında güler.
hatta işi yarım kalmış vatandaşlarda küfür eder. haklılarda. aldığın maaş onların vergisi.
bilmem anlatabildimmi ?
keşke topuklu ayakkabıyla işe giden bayan arkadaşlarına sorsaydın, nasıl işe gidebildiniz diye.
saygılarımla.