Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karaciğer Nakili ve Hoşkin Lenfoma için hangi oranda rapor alabilir, hangi haklardan?

lavitran

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 16 yaşında 2009'da karaciğer nakili oldum canlıdan (abimden) sürekli kontrollerim var ayda bir veya 2 - 3 ayda bir ve sürekli kullandıgım karaciğer nakil ilaçlarım var ve kullandıgım ilaçların etkisi olarak bagırsaklarımda 3 adet kitle cıktı ve biopsi sonucu yılbası hoşkin lenfoma (lenf kanseri) oldugumu öğrendim şuan yaşım 23 Allah'a şükür 5 - 6 ay kemoretapi aldıktan sonra kitlelerim temizlendi ve kanseri atlattım 12 agustos 2015 de taburcu oldum suan ışın tedavisi alıyorum bilgisi olan abiler yardımcı olursa sevinirim hiçir bilgim yok sadece kulaktan dolma bikaç bilgi onlarıda asagıda soyluycem ve sorularım var cevaplayabilirseniz cok memnun olurum şimdiden teşekkürler..

kulaktan dolma bilgiler:
-her alacagın şeyde ötv kdv den muaf olabileceğin (telefon araba vs.)
-ücretsiz sehiriçi seyehat kartı (akbil)
-maclara vs ücretsiz girilebilir
-devlet tarafından maas baglanır

sorularım:
1 - rapor alırsam benim için iyi mi olur kötümü hayatımı nasıl etkiler
2 - dış ticaret mezunuyum (üniv) kendi işimle ilgili bi şirkete girersem sorun olur mu
3 - maas baglanabilir mi ? bağlanırsa işe girdiğim zaman maas kesilir mi yoksa işe girsem bile maas alabilirmiyim
4 - ötv kdvden gercekten muaf olunuyor mu ? ötv kdv olan herşeyde mi yoksa sadece arabada mı muaf olunur?
5 - ucak biletleri vs indirimli mi ? Sehir içi ücretsiz mi ?

Bilgisi olan abilerim yardımcı olursa sorularıma çok memnun olurum..

Herkese geçmiş olsun hayatınızı hep pozitif yaşayın ve hep olumlu düşünün bi kardeşiniz.. :cool: :)

Merhaba kardeşim

Hodking lenfoma da engel oranları %20 %40 arası değişiyor
Karaciğer rahatsızlığın ile ilgili oranlarda %15 %30 arası değişmekte.

İki hastalık toplamında %40 ve üzeri engel oranı alırsan engelli haklarından faydalanabiliyorsun. Ki zaten bu rahatsızlıklarına %40 ve üzeri alacağına eminim.

*Her alacağın şeyde ötv indirimi olma. Ötv indirimi için %90 oran alman gerekir
* ücretsiz şehir içi otobüs metro kartı alabilirsin
* maçları bilmem ama birçok faaliyette indirim alabilirsin.
* Devlet tarafından maaş bağlanma durumu biraz farklı. Şu an için senin maaşa bağlanman veya malulen emekli olman biraz zor bunlarla ilgili şartlar farklı . SGK prim gün sayısı gibi birçok durum var.

Engelli raporu alırsan iyi olur
-Erken emekli olabilirsin. 4.400 gün SGK primin dolarsa emekli olabiliyorsun.
- Raporunda ağır engelli ibaresi yazarsa iş hayatında bu biraz sıkıntı olabilir. Ama genelde çok ciddi bir durum olmadıkça yanı eklem kemik dışta bir engel olmadıkça ağır engelli yazılmıyor . bunun dışında normal %40 üzeri engelli raporu iş hayatını çok etkilemez.
- uçak biletlerinde bazı firmalar %40 indirim uyguluyor

Üst Alt