Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karaciğer nakli, KBB, Kardiyoloji, Kalp ve damar ameliyatı, ortopedik rahatsızlık..?

pharma22

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Hepinize merhaba arkadaşlar
Ben dört ay önce karaciğer nakli oldum.Engelliler kuruluna gönderdiler

GASTROLOJİ- Siroza bağlı Karaciğer nakli KBB- Hava yolu 500-1000-2000-4000- odiyo tetkiklerinde Sağ 90 Db Sol 85 Db KARDİOLOJİ- Hiper tansiyon evre 2 ve proksismal taşıkardi KALP ve DAMAR Cerr-Sol bacakta ciddi vönöz yetmezlik ısı ve renk değişikliği
ORTOPEDİ-Sol kalçada avasküler nekroz sol kalçada ağrı ve hareket kısıtlılığı T 12 de vertabra yükseklik kaybı
Rapor % desi kaç olabilir

sadece organ nakli bile % 70 olabilir

Ben diyalize girmeden böbrek nakli oldum. %70 orana sahibim. Muhtemelen size daha da yüksek oranda verilir diye tahmin ediyorum.

Teşekkürler,

pharma22
Birşey sorucam siroza bağlı Karaciger nakli olmuşsun.Hepatit B ye bağlı siroz oluşumumu
Birde Nakili yakinindanmi oldun. yoksa sıra bekleyip başkasindanmi aldın.
Gerçekten bu uygun Karaciger bulmak o kadar kolay değilmiş,yakının olsa bile dokunun uyması lazım
Birde zamaninda bulunmazsa çoklu organ yetmezligine yol açiyormus
Ginede şansliymişsin nakil olmuşsun.Bende Kronik Hepatit B hastasıyim.
6 yildir Baraclude kullanıyorum.Tekrar geçmiş olsun
Öyle tahmin ediyorum bence %100,de Alabilirsin.Kontrollerini ihmal etme

herkese geçmiş olsun aşırı ağrı kesici ilaç kullanımı,alkol, gecirilmiş hepatit b ye bağlı ege üniversitesi nde bir yıl tedavi gördüm ama sonuç alınamadı diğer organlarımda zarar görmeye başlamıştı ki nakil için sıraya girdim bir kaç ay bekledim kadavradan nakil oldum tabii ki şans herkesin organlarını bağışlaması lazım hastaların aciliyetine göre karar veriliyor saygılar

AV Hastası olan arkadaş varmı bu değerlerde % kaç oran olabilir

Herkese merhaba Arkadaşlar,
1999 yılında Avs.Nkroz kanlandırma ameliyatı oldum şimdi karaciğer nakli ve bir kaç rahatsızlıktan kurula girdim fakat hiç bir doktor görmedi kurula sadece hastalığımla ilgili doktorların düzenlediği belgeleri teslim ettim KBB den tekrar işitme testi istediler onuda yeniledim Saf ses hava yolu SAĞ-55 db SOL-50 db 2-3 puan artmış 08/07/2016 tarihinde raporunu gel al dediler heyetteki doktorlar hastayı görmeden mi rapor veriyorlar . nasıl şeydir bu ortopedide aşağıdaki şeyleri yazdı anlayan yada başından geçen arkadaşların yardımını bekliyorum

Sol femur başı avasküler nekroz nedeniyle takipli hasta (+)

sol kalça- Abd -60 .......Add-20........ Flek-110........ İz-15........ Ez- 20

sağ kalça- Abd-90....... Add-30......... Flek-120....... İz-35........ Ez-35
Kas gücü -4/5
Kısalık yok.kalça hareketlerinde ağrı (+)
T 12 de Yükseklik kaybı (+)
Düz baçak hareketlerinde iz ağrı yok

2000 Yılında % 40 engelli raporu düzenlenmişti onu da evraklara versemmi acaba
Birde Ortopedi doktoruma söylediğim halde ameliyat yerini gördüğü halde daha önce opere olduğumu yazmadı

Bilginiz dahilinde KBB ve Avasküler nekrozdan % de kaç rapor olabilir. teşekkürler herkese saygılar.

Arkadaşlar bilgisi olan % oranı verebilirmi

Slm arkadaşlar bu değerler engel oranı kaç olur
sarasota Arkadaş resim yükledim kimin bilgisi olabilir.bunlar hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim saygılar

kalp ve tansiyon dan 30 gibi görünüyor diğerleriyle beraber 40 ı geçer sanırım

ayrıca nakillere 70 veriliyor diye yukarda belirtmişiz

sarasota

altta çıkmamış Norvasc 5 mg 2x1 kullanıyorum venöz yetmezlikte ilave edilirmi

Arkadaşlar merhaba. herkese geçmiş olsun.
Ortopedi'stin kurula yazdığı
Karaciğer nakilli;
Sol femur başı avasküler nekroz nedeniyle takipli hasta(+)
Sol kalçada ağrı(+)
Sol kalça-Abd-60.....Add-20....Flek-110....İz-15....Ez-20
Sağ kalça-Abd_90....Add-30....Flek-120... İz-35....Ez-35
Kas gücü-4/5
Kalça hareketlerinde ağrı(+)
T 12 arterde yükseklik kaybı(+)

Kalp ve Damar cerrah'ının kurula yazdığı.
Sol bacakta venöz RDUS Sonucuna göre Ciddi venöz yetmezlik saptandı,ısı ve renk değişikliği çok fazla
bu bulgulara göre engel oranı kaç olabilir 42 günden beri ege üniversitesinden Rapor bekliyorum hala çıkmadı.

Saygı ve sevgiler.

ORTOPEDİ BİLGİSİ OLAN-(avasküler nekroz ve venöz yetmezlik)

Selam arkadaşlar

Ortopedi'nin Sağlık kuruluna yazdığı
Sol femur başı avasküler nekroz nedeniyle takipli hasta(+)
Sol kalçada ağrı(+)

Sol Kalça - Abd- 60 Add- 20 Fleks- 110 İz- 15 Ez- 20
Sağ kalça- Abd- 90 Add -30 Fleks- 120 İz- 35 Ez-35

Kas gücü-4/5
kalça hareketlerinde ağrı(+)

T12 arterde yükseklik kaybı(+)

Kalp damar cerrah'ının Kurula yazdığı

Yapılan venöz RDUS sonucunda sol da ciddi venöz yetmezlik
ısı ve renk değişikliği çok fazla venöz ülser yok

Bunlarda takıldım kaldım yardımcı olursanız sevinirim

Ege üniversitesinden 52 günden beri rapor bekliyorum ne çıkmaz rapormuş arkadaşlar ya.

Yeni raporum ve sonuç insan kanaat notu kullanın vicdansızlar

Bugün raporumu aldım arkadaşlar
EJXOnn.jpg
[/url][/IMG]
aEVnq5.jpg
[/url][/IMG]

Arkadaşlar Bu rapora doğru oran mı vermişler

Bilenler açıklarsa sevinirim 1998 da sol kalçadan avasküler nekroz kanlandırma ameliyatı oldum onu yazmamışlar bile .Hem iki yillik verilmiş agır engelli ,arkadada kronik ortopedik iştme yazıyor engelli aracı alamam herhalde bu raporla,zorla yürüyorum Muğla İl müdürlüğüne itiraz edebilirmiyim

Son düzenleme:
Raporum en sonda oranları konusunda bilgilendirirmisiniz

oranlar doğru ancak 1 puan çok şeyleri değiştirir 90 olsa ötv siz araç alabilirdiniz

Arkadaşlar bu gün Raporuma itiraz ettim Engel oranı-89-Ağır engelli(+)- Sürekli değil 2 yıl nedir bu ya meclis önünde kendimi yakarım bu kadarda olmaz .Karaciğer nakli+1998 yılından beri var olan avasküler nekroz (Belgeli)işitme kaybı+venöz yetmezlik+Ht buna 2 yıl süreli rapor veriyorsalar vay benim Arkadaşlarıma,kardeşlerime yazıklar olsun.Ne yapmalıyız hepimiz mağduruz.saygılar.

Il saglik mud. Itiraz edin ve hakem hastaneye gidin artik gerisi onlara kalmis

Rapor oranı düşürüldü

Herkese merhaba iyi hafta sonları dilerim.
Arkadaşlar itiraz ettiğim raporumu'n bir nushasını verdiler aldım,ama % 89 raporum %82 ye düşmüş ama bir yanlış'lık var.
70+32+28+12=87 yapmazmı 82 yazılmış tam mesai bitiminde aldığım için kimseye ulaşıp derdimi anlatamadım.Bu nasıl bir iştir ya,bu şekilde il müdürlüğüne gönderilirse uğraştıracaklar.Ben kime gitmeliyim,kime kimi şikayet etmeliyim.Sustukça sessiz kaldıkça haklarımızı gasp ediyorlar,böyle bir hata olurmu,fizik tedavi uzmanı ege üniversitesi nden (12+5+10) verilen kas iskelet sistemini 12 ye düşürdü sana fazla oran vermişler dedi.Nasıl bir sistem bu muayene şekli de çök ,kalk yazıklar olsun.

arkadaşım rapor baltazar formülüne göre veriliyor sana baltazar cetveline göre puanını vermişler raporda yanlışlık yoktur saygılar

arkadaşım rapor baltazar formülüne göre veriliyor sana baltazar cetveline göre puanını vermişler raporda yanlışlık yoktur saygılar

arkadaşım baltazar formülü toplandıgında yüksek puanlarda kendi kafasından 100de 10 düşer saygılar

senin raporun 100de 89 muş 100de 82 ye düşmüş yani buda normal karar

sosyalyardım alabilirsin engelli kimligi alabilirsin yanlız bunlar 2yıldır 2yıl sonra raporun süresi bitiyor tekrar heyete girmen gerekiyor rapor oranın dogrudur bundan başka bir şey yoktur bukadardır saygılar

not 3aydabir 1545tlalırsın

sevgili arkadaşlar % 89 Rapora itiraz ettim Sol kalçamdaki rahatsızlığım için otomatik vites ibaresi yazılması için
Rapor daki % ler aşağıda toplama hatası var.Derdim engelli maaşı değil zaten ssk emeklisiyim nasıl maaş versinler.

Bleteral ileri derecede işitme kaybı-32
venöz sistem+Hipertansiyon -28
Karaciğer Transplantasyonu -70
Sol kalça aseptik nekrozu+trendelenburg-12

bunların baltazard hesaplama tablosunda % 87 yapmıyormu bana % 82 yazmışlar.

Ramazan arkadaşım yeni rapordan bahsediyorum yanlış hesaplanmış

Neye göre normal. hesaplama şekli tek değilmi.Başka hesaplama şeklidemi var.

2x2=4 eder başka hesaplama şekli yoktur @ramazan Arkadaşım

haklısın kardeşim ben yanıldım tabiki 2 carpı 2 dörteder kusura bakma kafam baska yerlere takıldı özürdilerimm saygılar

Evet 87 yapar eger oranlar böyleyse itiraz edebilirsiniz ancak 90 ve üzerine çıkmayacagından pek faydası olmaz

Özür dileyecek bir şey yok arkadaş yeni raporumdaki % deler toplanırken hata yapılmış.İki günden beri sinirlerim laçka oldu ya farketmeseydim,dikkatli olmasaydım bir haftada baltazard formülünü öğrendim zaten ya bilemeyen,dikkat etmeyen ler ne yapacak nasıl bir hatadır bu kimden hesap sormalıyım,kimi,kime şikayet etmeliyim ki başka arkadaşlar mağdur olmasın.İlginiz için teşekkürler.

O rapordaki heaaplamayı yapan memurun işbilmezliğinden kaynaklanmış ancak rapor doldurulmadan önce kontrolünün yapılması gerekir...

kardeşim baltazar cetveli toplamı 152bucuk yapıyor 63bucuk cıkardıgın zaman oran 89 yapar vesenin raporun 100 de 89 dur saygılar

artı sana heyet 2 yıl vermiş sürekli degil sebebi hastalıklar iyileşir demek istiyorlar bunu ben demiyorum sana rapor veren doktorlar öyledemek istiyor

Üst Alt