Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karaciğer nakli oldum. Yurt dışı borçlanması ile malulen emeklilik..?

sahin53535353

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben karaciğer nakli oldum 1690 günüm var ve Avrupadan günlerimi borçlanacam Avrupada çalıştğım günlerin işveren belgeleri yeterlimi nakilden sonra emekli olabilirmiyim.tşk

sahin53535353

Evet, 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olabileceksiniz.
Eğer borçlanacağınız tarihler 2000 yılından önceye denk geliyorsa, borçlanmaları yüksekten yapmak emekli maaşınız açısındna iyidir. Ama tarihler 2000 ve sonrası ise, tabandan borçlanmanızda bir sakınca olmaz.

sahin53535353

Ilk önce gecmis olsun bende almanyada kalp nakli oldum Türkiyede yurtdisi borclanmasi yaptim ve dilekce verdim hastaneye sevk icin daha sonra Ankara numune hastanesinde muane oldum ve sonu Çalışma Gücünün enaz o/o 60 ını Kaybettiğine,karar verildi ve böylelikle malülen emeklilik hakkim dogmus oldu ama bu isler burdaki gibi kolay olmuyor ben halen emeklilik ayligimin baglanmasini bekliyorum.Bir sorum olacakti sizin Türkiyedemi 1690 gününüz var yoksa yurtdisindami.

sahin53535353

Kardes anladigim kadari ile siz Almanyaya gelmeden Türkiyede sigorta baslangiciniz vardi ne zaman Türkiyede sigortali olarak ilk ise girdiniz burasi cok önemli cünkü size 10 yillik sigotalilik ve 1800 gün lazim 1800 günü doldurmak icin size 110 gün lazim bunu yurtdis borclanmayla doldurusun 10 yillik sigortan varsa hemen yurtdisi borclanma yap parayi yatirdinmi malülen emeklilik icin hastaneye sevk icin dilekce verirsin seni hastaneye sevk ederler gider muane olursun ve sana malülük hakki verirler kosulsuz bir daha muaneye gitmene gerek yok benim su günlerde emekliligim baglanmak üzere sormak istedigin birsey varsa elimden geldigi kadar size yardim ederim siz almanyanin hangi sehrinde kaliyorsunuz.

Üst Alt