Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karaciğer nakli özürlü sıfatına giriyor mu?

pierre35

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
öncelikle böyle bir site olusturan yöneticiler ve sitenin gelişimini saglayan üyelere tesekkur ediyorum...

sizlerden bi kaç bilgi almak istiyorum...

nisan ayında karaciğer nakli oldum.bu durm özürlü sıfatına giriyormu? eger giriyorsa oranı nedir,bana ne gibi bir getirisi olur iş hayatımda.
ocak ayında raporum sona eriyor. doktorlar rapor bitiminde eski işimde calışabilecegimi söylediler.( tekstil teknikeriyim)

yardımlarınız için simdiden tesekkurler...

Evet, zannediyorum bir işgücü kaybı oluşuyor.
Konuyla ilgili cetvele bakar mısınız lütfen (sayfa 41'de, '5. KARACİĞER VE SAFRA YOLLARI' diye bakın)
Ben (gerekli pirim ve sigortalılık süreniz varsa) malulen emeklilik olabilir diye anladım.

• 5. KARACİĞER VE SAFRA YOLLARI
    a) Karaciğer Hastalıklarına Bağlı Oluşan Kalıcı Bozukluk Sınıflama Kriterleri
    Karaciğer hastalıklarına bağlı kalıcı bozuklukları değerlendirme kriterleri Tablo 7’de gösterilmiştir. Karaciğer transplantasyonlu hastalarda tüm vücut fonksiyon kaybı % 70 + Tablo 7 de belirtilen sınıflandırma kriterlerinden takdir edilen vücut fonksiyon kayıp oranının Balthazard Formülü ile hesaplanması ile elde edilir.
Yani benim anladığım, transplantasyon gerçekleştirilmiş hastalara zaten %70 oran veriliyor. Eğer transplantasyona rağmen karaciğerde sorun varsa, onlar da Tablo7 ve 8'de öngörüldüğü şekilde bu yüzde 70'e ekleniyor.

Eğer böyleyse, o zaman:
- 2008'den önce malulen emeklilik talebinde bulunursanız, toplamda 5 yıl sigortalılık ve 1800 gün piriminiz varsa, malulen emekli olabilirsiniz.
- 2008'den sonraya kaşırsanız (maaşınız da düşük olur o zaman), 10 yıl sigortalılık ve 1800 gün pirimle emekli olursunuz.

İlk sigortalı olduğunuz tarih nedir?
Hastalığa teşhis koyulan tarih nedir?
Halen kaç gün sigorta piriminiz mevcut?

04/07/2005 traihinde sigortaya girişim oldu.2001 tılında lisede iken teshis konuldu, hastalık ilerleyince 2007 subat ayında karaciğer nakilene karar verildi. toplamda 491 prim günüm mevcut.

ameliyat sonrası sorunum yok ve bugun itibari ile eski işime tekrar basladım. emeklilikten ziyade işyerinde ve yasantımda bana ne gibi ekonomik getirileri olabilir alacağım % 70'lik raporun?

bunula ilgili bilgisi olan arkadaslardsan yardım bekliyorum. çok tesekkürler...

Erken ya da malulen emeklilik dışında herhangi bir avantaj yok. Bugüne de vergi indirimi alınıyordu ve bu da maaşa 50 YTL aylık bir artış sağlıyordu, ama Asgari Geçim İndirimi 2008'de yürürlüğe girince, sakatlıktan dolayı vergi indirirmi almak kadük hale geldi.

abi sen 00 karbirator taktirmisin, allah uzun km.. versin ,senden mutlu kimse olamaz..ama o teksil boyalayindan uzak dur...ok..daha ne istiyion para ise calis cigerlerini ac..teklemesin

bence olunmasi lazim..karaciger en onemli organ ama ssk kabuletmiyor cunku yeni takilmis diye..ama hasar vs..o baska...doktorluk is..

bu arada kusura bakma oyle bi argo yazim icin..

karaciğer transplantasyonu derken donörüde hepatit hastasınıda kastediyor değil mi?

ben de nakil oldum mallülen başvurdum ssk bana 450 ıle 500 tl emekli maaşı verecekler dediler bende olmadım

Hmm selami kardeş sen donörmüydün yoksa hepatit hastası mı?

Üst Alt