Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Karaciğer sirozuna yüzde kaç rapor verilir? Yeni rapor alırsam emekliliğime zarar gelir mi? [Soru]
ben karaciyer sirozum. maülen emekliyim. elimde yüzdesini gösderen heyet raporum yok. yeni bir rapor alsam emekliğime yan etki yapar mı? yüzdesini öğrenmek isdiyorum...
bana cevap verirseniz sevinirim
teşekürler
Hangi hastalığa yüzde kaç oranında işgücü kaybı oranı verileceği, konuyla ilgili yönetmelikle/cetvelle belirlenir.
Malulen emekli olduğunuza göre, o zaman size %67 ve üzerinde bir oran verdikleri muhakkak. 16 Temmuz 2006 tarihinde bu oranlar düşürüldü. Eğer bu tarihten sonra malulen emekli olmuşsanız, yine %67'nin üzerinde oran verilmesi muhtmeldir. Yok daha önce malulen emekli olduysanız, şimdi oran düşmüş olabilir. Cetvele bakarak anlamaya çalışabilirsiniz...
Siz ne için oranı öğrenmek istiyorsunuz? Malulen emeklilik zamanında yüzde kaç rapor verilmişti?
Normalde maluliyetin ortadan kalkması halinde malulen emeklilik son bulur. Bu, maluliyetin ortadan kalkması hali genellikle tespit edilemez. Ama şimdi online bağlı her yer birbirine. Dolayısıyla alacağınız raporun fark edilmeyeceğini söylemek kolay değil. Binde bir bile olsa denk gelir ki o zaman fena.
1 Ekimden sonra malulen emeklilik için oran %60'a düşecek. Yeni rapor alırsanız ve bu oranın altına düşerse ve fark edilirse, teorik olarak malulen emekliliğinize son verilir.