Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karaciğer Vericisi askerlikten muaf olur mu?

Ali_23

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese selam,

Karaciğer nakli ameliyatında donör olduktan sonra askerlikten muaf olabileceğimi hastaneden bana söylediler, açık bir ameliyat ve birçok dikiş var dediler ama emin olamadım. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Teşekkür ederim

Geçen yıl Ayvansaray askerlik şubesine gittim beni sağlık ocağı aracılığıyla Kasımpaşa hastanesıne sevk etti orada da ameliyat olduğuma dair kendi hastanemden evrak istettşler gidip aldım ,sonra gözle kontrol edip film çektiler. Bu detaylar sadece ameliyat olduğumu ispat etmek içinmiş .Doktoru ilk gördüğümde muafsın ama formalitelere uymamız gerekiyor dedi .Ameliyattan 2yıl 8 ay sonra gidip çürük raporunu aldım yani.Sadece git gel yapmak zor oldu yoksa çok kolay bir şekilde aldım raporu.

Buarada bende donördüm aynı şekil.Gidip al muafiyetini.

volkann

Volkan bey bana bi ulaşabilirmisiniz

Suan askerim karaciger dönorü oldum babama verdim ama muafiyet alamıyorum dönüş yapar mısınjz acil

Abduşkadir
volkann

Eğer vücutta başkaca bir sekele sebep olmamışsa, donör olmak askerlik yapmaya mani değil. Sadece, çok çok erken bir dönemse, 1-2 yıl erteleme verilir ve vücudun iyileşmesi beklenir.

Merhabalar ben geçen sene 26 eylülde organ bağışı yaptım karaciğer donörü oldum. Yüzde 70 i alındı şimdi 25/11/2020 sınıflandırılmış yükümlü olarak gözüküyorum hastaneye sevkİmi istemek için bugün gittiğimde bana erken geldiğimi 21/11 de gelmemi söylediler o zaman sevk ederiz dediler bir yanlışlık var mı sürekli ertelediler ve asıl sorum muafiyet hakkında Bilgi verir misiniz Karaciğer donörü askerlikten muaf oluyor mu teşekkürler

OturanBoğa
2 kez erteleme verdiler
Şimdi 3. Kez gideceğim banada muaf olman için 3 kez kontrole gelmen gerekiyor dendi
OturanBoğa
volkann adlı kullanıcıya ulaşmaya çalışıyorum bir kaç sorum olacaktı ama ulaşamıyorum

Üst Alt