Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karadenize gitmek istiyoruz. Nereleri görmemizi tavsiye edersiniz?

okaneren

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar kuzenlerimle birlikte karadeniz turu yapmayı düşünüyoruz. karadenizde nerelere gidilmeli? turlar hakkında biligisi olan var mı ? turlarla gitmek eğlenceli midir? deneyimi olan arkadaşlar varsa tecrüblerini paylaşmasını rica ediyorum.

Turlar tabiki eğlencelidir, bir program vardır herkes ona uyar...

Görülmesi gereken yerlere gelince,

Sümela manastırı, Uzungöl ve Sultan Murat yaylasını görmelisiniz...
Ayrıca Amasra da çok şirin ve güzel bir yerdir...

teşekkür ederim antioksidan.
konuyla ilgili bilgisi olan varsa cevaplarınızı bekliyorum:)

abant,kartalkaya,yedigöller,bolu gölcük,bolu termal

bolu dağı,mudurnu ve göynük osmanlı evleri

Sevgili Okan EREN nacizane aşağıdaki linki incelemenizi öneririm, fotoğraflar size ne demek istediğimi anlatacaktır.! Ayrıca bölgeyi bilen bir arkadaşınız varsa kendi aracınızla gezmenin tadı başka olur,fakat bu imkan yok ise en mantıklısı tur şirketlerini araştırıp uygun bulduğunuz bir seçim yapmaktır.
Fakan ne olursa olsun kendi aracınız var ise kesinlikle ilk önce bu fikri düşünün, Temmuz Ağustos aylarında bu geziyi gerçeklertirirseniz bende (RİZE) orada olacağım Bir çayımı içmeniz beni mutlu eder...

http://www.engelliler.biz/forum/fotograf-resim-heykel-baski-ve-tum-gorsel-sanatlar/39941-rize-fotograflari.html

samsun'un ayvacık ilçesini tavsiye ederim yazın yeşil ile mavinin buluştuğu bi yerdir

Samsun merkezi tavsiye etmem, kuru kalabalık, görülecek hiiçbir yeri yok.. Amaaa, Ayvacık evet mutlaka görülmeli..:)

ordu teleferık bınmelı bozteden kesınlıkle oruduyu ızlemelısın hele bırde akşam saatıne denk gelırsenız kesınlıkle super olur

Karadenizin güzellikleri Samsun'dan başlar Sarp sınır kapısına kadar uzanır, sahil boyu takriben 550-600km bir yoldur, eğer yeşil düşkünü iseniz? Sınırınız Trabzon'un of ilçesinden başlarayak Rize ve ilçelerini takiben sarp sınır kapısına kadar olan böygeye kadar uzar,tabiki aralarda görülmesi gereken yaylalar içmeler vs mevcut,hele hele çay üretim zamanına denk gelmiş iseniz fabrikaların yakınından geçerken mis gibi çay kokusunu çiğerlerinizde doya doya hissedersiniz, aynı gün 4 mevsimi görme imkanını bulabileceğiniz çılgın bir coğorafyadır doğu karadeniz...

bir trabzonlu olarak uzungöl ve sümelayı tavsiye ederim...

Karadenizli olarak tavsiye edebileceğim bir kaç yer var. Sümela Manastırı ve Uzun Göl için Trabzona mutlaka uğrayın. Yazın gidecekseniz tabi yaylaları mutlaka gezin derim, Akçaabat da Cemil ustadan Akçabaat köftesi yemeyi unutmayın. Rize yaylaları da güzeldir.

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim veridiğiniz bilgiler için.
Ali Beye: efendim mevcutta aracımız var; ancak kendi aramızla gitmeyi pek düşünmüyorum. çok yorucu olacağı kanaatindeyim en son kendi aracımla tatile çıktıgımda bikaç günüm yolun yorgunluğunu atmakla geçti. o yüzden en iyisi bir tur şirketiyle anlaşmak gibi duruyor. 7. ayda geliceğiz inşallah. kısmet olursa bi çayınızı içeriz:)

tur şirketleri konusunda bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olabilirse sevinirim. planladıgımız tarih temmuzun ilk haftasıdır.

Karadeniz Turlar, Dou Karadeniz Turu, 2010, Trabzon
internetten bu siteye ulaştım. fiyatları ve gezilecek yerler hakkında fikir verirseniz sevinirim.

Karadeniz turu yapıp ta Sinop'a gelmemek olur mu? inceburunu, hamsaroz koyunu, tarihi hapisaneyi görmek lazım..

Trabzondan bahsedeyim akçabatta körfez köfteye uğrayın kalitelezzzet ve uygun fiyatlara sizde şaşıracaksınız oradan sera gölü yapın çay eşliğinde göl yeşil ve doğa sesleri oradan ayrıldıktan sonra yine akçabaat sınırları içinde saray köftede tadının egzotik olduğu bir yemen kahvesi için yorgunluğunuza iyi gelir beyenmezseniz faturayı bana yollayın daha sonra trabzon boztepede bir semaver yapın neredeyse rusya dahil ayaklarınızın altında ardından bir sümela manastırı yapın eşsiz bir yapı eşsiz bir manzara dere kuşlar doğal sesler vb. devam edelim acıktık dimi balık veya kuymak yemeye uzun göl ciğerleriniz oksijene doyacak uğrayabilirseniz arsinde santa harabeleride var tabiki rizede verebileceğim iki adres var birisi bekiroğlu lokantası eğer sütlaç seviyorsanız turbodizelini şiddetle tavsiye ederim beğenmezseniz bununda faturasını ben öderim çay için ise dosmaya çıkın ziraat çay bahçesi Not Trabzon il sınırları ve çevre illere günlük 80 tl karşılığı şöferli araç konusunda yardımlarım olur sadece hafta sonuna özel bilgilerinize

tur şirketlerinde görevli olan ya da bilgisi olan var mı özellikle karadeniz turları için

TRABZON SÜMELA :eek:GÖRDÜM ,HİSSETTİM.TAVSİYE EDERİM

karadeniz turlari için hep ilkbaharda cok güzel diyorlar da bu mevsimler ve sonbaahar için tarafsiz bir yorum yaparmısınız? ilkbahari beklemek mi daha iyi olur?
ayrica yollar nasil? kendi arabamizla tura cıkarsak cok yorucu olur mu? köylere girip cikmak sonra yaylaya cikmak falan ... :S resimlere bakiyorum da bazi yerlere yürüyerek gitmişler herhalde ama arabayla gidilebilen yerler ne alemde. rot balans falan elimize almiyalim :)

Uzungöl
Çal Mağarası
Sümela Manastırı
Ayder Yaylası
Akçaabat'ta Hıdırnebi yaylasında ızgara yapmanızı çneririm.

Üst Alt