Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karardan sonra tazminatı almam ne kadar sürer?

Nirvana333

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba bu ayın 26'sında mahkemem var ve karar çıkacak büyük ölçüde buna bağlı olarak karşı taraf yani sigorta şirketi ne kadar sürede bana ödeme yapar ?

Karar istinaf yoluna veya temyize götürülmezse ilamlı icra takibi sonucunda en geç 1 ay içinde alırsınız. Temyize gidilmesi halinde en az 1.5 - 2 yıl sürer.

armağanözmen zaten 2014-2015 ten beri sürüyor birde ben motor kazası yapmıştım kask olmadığı için 6500 itiraz edilecekmiş yani tamamen hakimin insafiyetine kaldık inş son olur

Sayın Nirvana, kazadaki yaralanma kafa bölgesinden mi? Kask takılsaydı zarar düşer miydi? Bu konuyla ilgili çok sayıda Yargıtay kararı var.

Nirvana333

Benim davamda 2014 de açıldı,hala devam ediyor adlı tıp raporu,kusur raporu tazminat hesap raporu derken uzayıp gidiyor işte, son olarak da temmuz ayına ertelendi karar duruşması için.

Kaza Sonrası Tazminat

Yargıtaya giden bir dosya sonrası karşı tarafın itiraz hakkı var mıdır ?. Varsa hakim itirazı kabul eder mi etmez mi ?. Alacağım tazminatı mı bilirkişi(avukat) hazırlamış , itiraz olursa yeniden bilirkişi olarak kime gidecek ve ne kadar daha sürer ?

kararın içeriğini bilmeden net bir cevap vermek mümkün değil.
öncelikle; dosya yargıtaya gittikten sonra kararın gelmesi 2 seneyi bulur.
yargıtay kararı onayabilir ya da bozabilir.

ayrıca karşı taraf neye itiraz etmiş bu da önemli, yani mahkeme 300 bin liraya hükmetmişse, ama 270 bin liraya hükmetmesi gerekiyorsa vs. avukatınız karşı tarafın avukatıyla görüşüp, evet siz haklısınız 270 bin olmalıydı, biz 270e razıyız gelin anlaşalım, yargıtayı beklemeyelim derse şirketle anlaşıp 2 sene beklemeden paranızı alabilirsiniz.

avukatınızla konuşup, karşı tarafın tam olarak neye itiraz ettiğini öğrenin. sonra eğer sigorta şirketi itirazlarında haklıysa, karşı tarafla sulh olmaya çalışın.

ücretsiz destek mahkeme 2014 ten beri sürüyor geçen yıl yargıtaya gitmişti 5 6 ay arası gelmişti sonradan bilirkişeye yollandı ve 65 bin çıktı nisan ayında mahkemem vardı ama hakim gelmediği için temmuza ertelendi şimdi temmuzda mahkemem varkarşı taraf itiraz edecekmiş 6 bin için hakim bunu kabul edermi ?

Karşı tarafın itirazı haklıysa hakim tabiki kabul edecektir. Karşı tarafın itirazlarının itirazlarının haklı olup olmadığını bilmem mümkün değil.

Karar çıktık dan sonra para ödemesi yapılır.Karşı taraf temyize gitse bile sen paranı alırsın.Temyiz de ne olur orasını bilmem.Sen haksızsan parayı ödemek zorunda kalabilirsin misal.Ama sigorta parayı öder.Temyiz edilse bile

bunun garantisi yok, tehiri icra kararı alıp ödemeyebilirler ve genelde zaten böyle yaparlar. @MuraTTameR sizin dosyanızda, zamanında ödeme yapılmış olması her dosyada ödeme yapılacağı anlamına gelmez.

Hakimin sadece rakam için itirazı kabul etmemesi gerekir.

Ancak yargıtayın yerleşik uygulamalarına aykırı bir olacak şekilde raporda hata yapıldıysa (örneğin yargıtaya göre aktif dönem hesabı 60 yaşa kadardır ama bu aktif dönem hesabı 55 yaşa göre yapıldıysa veya %10 arttırım %10 iskonto yöntemi kullanılmadıysa vs.) hakim itirazları dikkate alacaktır. Bu konuyu da en iyi sizin avukatınız değerlendirecek ve gerekli beyanları mahkemeye sunacaktır. Yoksa sadece rakamsal itirazı dikkate almaz(almaması gerekir)

@kazazede , @MUR37 bende şubat 2014 te kaza geçirdim ve eylül 2014 te dava açıldı hala sürüyor yargıtayada gitti geldi en son bilirkişiye gitti 65 bin hesaplandı.

Ama karşı taraf itiraz edecekmiş avukat hesapladı diye benim avukatım bana öyle dedi ve 6 bin için gene itiraz eecekmiş bende kask olmadığı için 3-4 mahkemedir hakim gelmiyor bu ay gene bir duruşma olacak bu mahkemede neler olur ? itirazlar kabul edilir mi ? tekrardan bilirkişiye gider mi ? ve faizle ne kadara gelir toplam ? teşekkürler.

Konuyu dağıtmak istemem,anladığım kadarı ile kısmi itiraz yapılmış büyük ihtimalle red veya kabülü ne olursa olsun mahkeme süreci kısalmış gibi görünüyor bu aşamada konuşulan rakam ile itiraza konu miktar önemsenecek bir rakam değil avukatınızla bir hesap yapın 6bin vazgeçmeniz durumunda yasal faiz eklenerek güncel meblayı size ödesin anlaşarak işi noktalayın

Tevdi ne demekdir sigortadan para almak.ici %12 rapor aldim sigorta %7 olarak değerlendirdi ikk aşamada 28 bin verdi 2 para 55 bin Cikdi itiraz eddi şimdi istanbul anadolu 5 ticaret mahkemesine tevdi edildi ne demek kaç ay sürer veya yil nasıl olur bilen yardımcı olsun

Merhaba bölge mahkemesine gitti ise 1 yıl ordan geldikten sonra gargıtaya giderse en az 2 yıl sürer

Benim mahkemem geçen hafta bitti şimdi gerekçeli kararın yazilmasinimi bekliycem yoksa bu gerekçeli kararın yazılmasını beklemeden sigorta şirketi ödemeyi kaç günde yapar??

Benim mahkeme de hakim sonkez inceleyip karara baglicakmis iki sorum olacak bilen arkadaşlara karara bagliyinca
1 trafik sigortasi mahkeme kararindan sonra odemeyi engec nezaman yapar
2 trafik sigortasi temyize giderse para alına biliniyormu sigortadan

Üst Alt