Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karayolları Engelli memur ile işçi arasında ne tür hak farklılıkları var?

erce

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar herkese merhaba. kalp rahatsızlığından %45 raporluyum.
karayollarının mülakatına katıldım ve karayollarında çalışan bir komşumuz alınan kişiler arasında ismimi görmüş. henüz aramadılar ama senin işin olmuş dedi.
neyse sanırım memur değil işçi alıcaklar net bilgim yok. kadrolu olacağımız kesin.
işçi olarak girersem memurdan kötü şartlarda mı çalışırım. bilgisi olan varmı maaşları felan nasıl olur. saygılar.

slm bende gireceğim karayollarının mülakattına neler sordular bana biraz bilgi vermeniz mümkün mü

erce
Çalışma şartları olsun, ikramiye, fazla mesai, tis ile kazanılmış yan ödemeler, sendika vs derken memurdan daha avantajlı olacaksınız merak etmeyin.
Karayolları dedikse siz engellisiniz sahaya çıkarmayacaklar sizi zaten.

Müracaatlar nereye yapılıyor ve neler isteniyor detaylı bilgi verebilir misiniz.teşekkürler

Arkadaslar iskur uzerinden boluda ben alimi gorup basvurdum 9 kisi mulakata cagirildi. 3 kisi alindi. Sorular kisiye gore degisiyor. 6 kisiye extra olarak tarih cografya guncel sorulari sormuslar. Bana oyle seyler sormadilar. Kendinden bahset. Nerelerde calistin neden ciktin hastaligin meslegin aile durumlarin su an calisiyormusun bilgisayar bilgin varmi orada bi engelli daha vardi oda soruyordu. Bana boyle seyler sordular. Yaş giyinim konusma ve kendini ifade etme cok onemli oyle kisa kisa konusup bitirmemek cokda fazla uzatmamak lazim. Ins telefon geldin yerleseyim. Devamini paylasacagim.

Mulakati duzenleyenler 4. Bolge mudurlugunden geldiler. 2 kisinin akp yoluyla torpil yaptirdigini ogrendim ama ben oyle seylere girmedim. Bolu 41. Sube mudurlugu olarak geciyor. Ama beni merkeze yazmislar digerlerini otoban girislerine yazmislar tak bilgim olunca paylasacagim. Aşamalarla birlikte.

Ben ise alindim sali gunu isbasi yaptim henuz gorev veremediler. Bakalim hayirlisi. Ilerleyen donemlerde maas vb bilgileri paylasacagim

Karayollari kadrolu engelli işçi haklari..?

Merhabalar kardolu işçi olarak karayollarina alindim. Kalp rahatsizligim var tozlu ve eforlu islerde calisamiyorum. Beni misafirhaneye gorevlendirdiler. 17:00-01-00 arasi calisiyorum. Burada gicik bi kadrolu isci bayan var hep yapamayacagim isler vermeye calisiyor rahatsizligimi biliyor. Bolge sefine yapmazsan sikayet ederim felan diyor fesat kadinin yalancinin teki kendi hicbir ise elini surmuyor. Benim haklarim burda nelerdir. Aksam calistirmalari yasal mi. Bu kadinin soylediklerini yapmak zorundamiyim. Bilgi verirseniz sevinirim.

Arkadaslar bu ay 30 gun tam calistim. 2258 tl maas 1700 tl de tam ikramiye aldim. Sanirim yillik 2 tam 4 yarim ikramiyemiz varmis. Bayram parasi elbise parasi felan da varmis. Sendika 90m felan almis 1 aylik benden.henuz vergi param yatmiyor ordan da 40-50m alirim. Allaha sukur yeter bana bu maas :) %15 vergiye tabi olmusum.

Engelli çalışana isteği dışında gece nöbeti verilmez diye biliyorum arkadaşım.

erce

bağlı olduğunuz yani oturduğunuz ilde mi çalıştırıyorlar yoksa nere için alım yapılıyorsa ordamı nasıl oluyor ve kadrolu oluyorsunuz öylemi

bağlı olduğum ilde çalışıyorum. merkeze verildim diğer 2 kişi de merkeze 30 dk uzaktalar. servisle gidiyorlar. ben işe yürüyerek 10dk da geliyorum.
yeni olduğum için akşam çalışmayı kabul ettim. zten öyle gezen bi tip değilim evden pek çıkmam. arkadaşlarımla hafta sonu yetiyor.

4. bölge 41. şube için alım yaptı. 41. şube boluda yani bu ile bağlı alım yapıldı.
3 ay önce taşörenler kadroya geçince engelli açığı oluşmuş. sınavlarda yeni olacağı için 2014 sınav puanı ile başvuranların ilk 9 unu mülakata aldılar. bende ilk 9 a girdim. seçildim kadrolu işçi oldum. evet direk kadroluyum.

hhkkında hayırlsıı olsun sefleirn senin ustunden prim saglmaaz olsa olsa o bayan senden daha kıdemli deildir bence ezidrme kendini haklarını bilerek kendini mudafaa edebilirsin ..sonucta sende kadrolusun ..Allah a emanet olman dileğiyle erce

Üst Alt