Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeş işe girerse evde bakım maaşı açısından nasıl bir uygulama olacak?

nilepus

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba; biz bakım parası için yeni başvurduk. annem alıcak bakım parasını. Şu anda kişi başına düşen gelir uygun fakat kardeşim sigortalı bir işe girerse veya evlenirse maaş direk kesilirmi acaba ?

kişi başına düşen gelire bağlı. sınırı az biraz geçiyorsa ve durumunuz da gerçekten iyi değilse kurul yine de müstehak görüp verebilir. Eğer verilmezse sosyal yardımlaşmaya sgkya olmadı valiliğe başbakanlık bimer'e hatta cumhurbaşkanlığına kadar dilekçe yazın müşkülünüzü detaylı bildirin.

Haa bir de o eve gelen memurları çok önemsemeyin, bizim eme geldiler tüm odalara detaylıca baktılar. Ben o zaman ufaktım aklım basmıyordu. Anneme karşı bu oda mı küçük oo bu eşyalar bu odalar bizim evde yok falan gibi lakayıkca laflar söylediler.

Sanki babasının malını verecek beyinsizin başkanı sen bir memursun ne sanıyorsun kendini! ulan adam %100 ağır özürlü neyin odasına eşyasına bakıyorsun kafasını ....... aaah o zaman aklım basacaktı ki onları nasıl rezil-u rusva edecektim içimde kaldı öyle.

Şimdi tüm memurların ağzının payını veriyorum kurumlarda bankada vs "beyefendi niye sinirlisiniz? ben görevimi yapıyorum vs" gibi cümleler çok duyar oldum ama hepsini susturacak mort edecek sözlerim var aliimallah.

tek kelime bile olsa ezdirme kendini asla korkma her lafa fazlasıyla cevap vermekten asla geri durma cesur ol. insaniyetten anlamayana hayvani davranmak gerek.

Hz. Muhammed (a.s.v) buyurmuş: "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır"
Hz. Ali (r.a) buyurmuş: "Haksızlık karşısında eğilen hakkıyla birlikte şerefini de kaybeder"

Hakkınızı her yerde son damlasına kadar savunun, özellikle memur kesime karşı.

nilepus, eger evde bakım aylığı baglanırsa ve kardeşin çalışmaya başlarsa bunu en geç 3 ay içinde aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmek zorundasınız. aksi takdirde hakkınızda yasal işlem yapılır.
eger kardeşinin aldığı maaşla birlikte hanede kişi başına düşen aylık gelir kriteri için belirlenen sınırı aşarsa evde bakım aylığı kesilir. ama sınırı aşmıyorsa bakım aylığı devam eder.

eger evde bakım aylığı baglanırsa ve kardeşin evlenirse bu durumda kişi değişikliği olmuş olacak. kardeşin başka haneye taşınırsa hanede kişi sayısı azalacak. ya da sizle kalıp eşi de size gelirse kişi sayısı artacak. hangisi olursa olsun kişi sayısı değişikliği en geç 1 ay içinde aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirilmek zorunda. bildirmediğiniz takdirde hakkınızda yasal işlem yapılır.

hanede kişi azaldığında ya da arttığında gelir hesabı yeniden yapılır. hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı aşarsa evde bakım aylığı kesilir.

http://www.engelliler.biz/forum/evd...-ve-kisi-basina-dusen-aylik-gelir-siniri.html

bildiğim kadarıyla işe girip ssk vrsa ve kimseye bakmakla yükümlü değilse otomatik olarak kesilir

hayır otomatik kesme işlemi yok. ha, kurum gelir değişikliğini fark edip sonra aylığı keser o ayrı. ama eger hanede kişi başına düşen aylık geliri geçmişlerse bir de o aylıkları geri ister. borç çıkartırlar yani.

mevzuat açık. en geç 3 ayda gelir değişikliği kuruma bildirilecek.
ayrıca 1 temmuz itibariyle gelir durumu ve gelir değişikliği ile ilgili yeni kanun hükmü uygulamaya girdi. buna göre hanede kim varsa gelire dahildir. evli kardeş vs kim varsa.

Üst Alt