Merhabalar , öncelikle bu forumda engellilere ve yakınlarına çok faydalı bilgiler verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum çünkü devlet yetkililerinden doğru düzgün bir bilgi almak imkansız . Engelli kardeşim benimle birlikte yaşıyor ( eşim ve kızım ile birlikte ) , yüzde 40 engelli raporu var , bu siteden öğrendiğime göre yaşadığı hanedeki kişilerin geliri belli bir tutardan yüksek ise 2022 aylığı alamıyor .
1) Kanunen kardeşlere bakma yükümlülüğü olmadığı halde , kardeşin ve daha da ötesi eniştenin gelirinin hane geliri olarak hesaplanması kanunlar ile çelişmiyor mu ? Bu konuda açılan bir dava olup olmadığını bilen yada herhangi bir bilgisi olan arkadaş varmı ?Ben konuyu ilgili devlet yetkililerine sorduğumda kesinlikle bu konuda net bilgi vermiyorlar , açıkcası bana yönetmelikte açık olduğunu düşündürttü
1) Kanunen kardeşlere bakma yükümlülüğü olmadığı halde , kardeşin ve daha da ötesi eniştenin gelirinin hane geliri olarak hesaplanması kanunlar ile çelişmiyor mu ? Bu konuda açılan bir dava olup olmadığını bilen yada herhangi bir bilgisi olan arkadaş varmı ?Ben konuyu ilgili devlet yetkililerine sorduğumda kesinlikle bu konuda net bilgi vermiyorlar , açıkcası bana yönetmelikte açık olduğunu düşündürttü