Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşi üzerine araba alıp 5 yılı dolduğunda satıp yeni araç alma süreçleri..?

rambo4

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar
Zihinsel engelli Kardeşi üzerine (%90 üzeri ) araç almış olan ve 5 yılı dolduğunda aracı satma süreci ve yeni araç alma süreçlerinizi paylaşırmısınız.?

bilmiyorum inanç durumunuz nedir ama gecen bu soruyu diyanete sordular. prof.hoca engelli kişi kendi arabayı kullanmayacaksa ve ya da o arabayı alan kişi hastası için kullanmayacaksa bunun dogru olmadıgını belirtti. bende kalben aynı fikirdeyim şahsen.

herkesin yürek ve vicdanı ile alakalı tabi.

rambo4

Mahkemeden satış izni aldıktan sonra satış yapılabilir. Ama alınan para bankaya yatar ve harcamalar mahkeme tarafından denetlenir.

Benim %90 zihinsel özürlü ablam var ve onun üzerine 5 yıl önce araç alındı ve kardeşim vasisi annem fakat iki ayı geçmesine rağmen hala mahkeme surecindeyuz ne olacak nasıl olacak bilmiyoruz ve aramanın ödemesini dayım yaptı şimdi ona satış göstermek istiyoruz fakat paranın kardeşimin adına yatırılıp sadece onun ihtiyacına kullanılacağı söyleniyor litfen yardımcı olur musunuz artık inanın nereye gideceğimi şaşırdım

Demetgndg

Evet, o araç yasal olarak kardeşinizin ve harcamalar kardeşinizi korumak için hakimin denetimine tabidir. Parayı isteğinize göre başkasına veremezsiniz, yeni araç alamazsınız...

Sayın yönetmenim merhaba.Katkılarınız için minnettarız çok teşekkürler.
Kardeşim adına önceki aracı satış izni aldım satış yaptım mahkeme parayı kısıtlı olan kardeşim üzerine yatır dedi yatırdım, kendi imkanlarımızla aracımızı yeniledik.Önceden kardeşimin üzerine araç vardı değeri 40000tl idi.Şimdi yeni araç 100000tl ve de önceki aracın parası bankada kısıtlı kardeşim adına .Ben vasisi olarak bu parayı nasıl çekebilirim.?
Banka vasisi olduğum için parayı veriyor fakat ben tereddüt deyim !
Parayı çekmek için illaki mahkemeden izin mi almam gerekir.?
Bu konuda tereddüt de kaldım yardım eder misiniz.?

Aşağıda internet ten alınmış örnek var.

[FONT='inherit'][FONT=inherit]Vasi, kısıtlı yada çocuğun hesabından hangi Bankacılık işlemlerini yapabilir?[/FONT][/FONT]
[FONT='inherit'][FONT=inherit]Vasinin, kısıtlı yada çocuk adına Bankada açmış olduğu hesaptan yapabileceği işlemlerin üzerinden geçmek gerekir ise hangi işlemleri yapabilir yada yapamaz?
[/FONT][/FONT]

• [FONT=inherit]Mahkemece tayin edilmiş olan Vasi, kısıtlı emekli ise Emekli maaşını Bankadan çekim yapabilir.[/FONT]
  • [FONT=inherit]Vasi, vasilik kararı ile kısıtlı adına Bankalardan para çekme işlemini gerçekleştirebilir.[/FONT]
  • [FONT=inherit]Vasi elinde mahkeme kararı yok ise kısıtlı adına Kredi çekemez,[/FONT]
  • [FONT=inherit]Vasi elinde mahkeme kararı yok ise kısıtlı adına kmh kullanamaz. Kredi yada kmh para çekimi yapılabilmesi için Vasilik kararına ek olarak farklı bir karar alınmış olmalıdır.[/FONT]
  • [FONT=inherit]Vasinin kısıtlının hesabından para çekme ile ilgili bir limiti olmamasına rağmen bazı Bankalarda tutar sınırlaması olabilmektedir.[/FONT]
[FONT=inherit]VASİLİKTE SULH HUKUK MAHKEMESİNİN İZNİNE TABİ OLAN İŞLERAşağıdaki hâllerde Sulh Hukuk Mahkemesinin izni gereklidir:1. Taşınmazların alımı, satımı, rehnedilmesi ve bunlar üzerinde başka bir aynî hak kurulması,2. Olağan yönetim ve işletme ihtiyaçları dışında kalan taşınır veya diğer hak ve değerlerin alımı, satımı,devri ve rehnedilmesi,3. Olağan yönetim sınırlarını aşan yapı işleri,4. Ödünç verme ve alma,5. Kambiyo taahhüdü altına girme,6. Bir yıl veya daha uzun süreli ürün ve üç yıl veya daha uzun süreli taşınmaz kirası sözleşmeleriyapılması,7. Vesayet altındaki kişinin bir sanat veya meslekle uğraşması,8. Acele hâllerde vasinin geçici önlemler alma yetkisi saklı kalmak üzere, dava açma, sulh olma, tahkim vekonkordato yapılması,9. Mal rejimi sözleşmeleri, mirasın paylaştırılması ve miras payının devri sözleşmeleri yapılması,10. Borç ödemeden aciz beyanı,11. Vesayet altındaki kişi hakkında hayat sigortası yapılması,12. Çıraklık sözleşmesi yapılması,13. Vesayet altındaki kişinin bir eğitim, bakım veya sağlık kurumuna yerleştirilmesi,[/FONT]14. Vesayet altındaki kişinin yerleşim yerinin değiştirilmesi.

[FONT=inherit]@OturanBoğa

[/FONT]

Benim bildiğim kadarıyla o para mahkeme izni olmadan çekilip harcanamaz. Siz bunu takip için harcama defteri tutturmuyor mu hakim?

Üst Alt