Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşim 2022 maaşı alıyor. Babam ticari araç alıp çalışırsa maaşımız kesilir mi?

kimyacı26

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
27 yaşındaki engelli kız kardeşim 2022 aylığı almakta.Babam emekli.Aylık 1000 TL emekli maaşı alıyor.Evde 5 kişiyiz.Evimiz kira değil ama malumunuzdur 1000 TL bizi geçindiremiyor.Babam kendi üzerine ticari bir araç alıp çalışsa, bu durum kardeşimin 2022 maaşının kesilmesine sebep olur mu?Çalışacağı işten gelecek ücret ne kadara kadar olursa maaş kesilir veya kesilmez.Acil cevap bekliyorum.

kardeşinizin 2022 maşını etkilemez sadece kardeşiniz sigortalı bir işte çalışırsa kesilir...

Cevap için teşekkürler ama benim bazı şüphelerim var.Babam ve annem kız kardeşime bakmakla yükümlü.Engelliye bakmakla yükümlü kişilerin gelirlerinin, 2022 maaşında önemi var diye biliyorum.Şimdi babamın geliri ek iş sebebiyle yükselecek ve bu da kız kardeşime ayrılacak olan nafaka miktarında artışa sebep olacak.Bu durumda da maaş kesilmez mi.yanlış mı düşünüyorum acaba.2022 maaşının alınabilmesiyle ilgili kanunu okuduğum zaman bunu algılıyorum.Bana bu konuyu ayrıntılı bir şekilde açıklayabilir misiniz? :confused::confused:

Babanın geliri artarsa kızkardeşinin muhtaçlığı yeniden gözden geçirildiğinde alabileceği yardım miktarı fazla bulunacagından kesilebilir.
Muhtaçlığı yeniden gözden geçirildiğinde muhtaç bulunmadığı takdirde aylığı kesilirse bu durum yazılı olarak size bildirilir. Muhtaç bulundugu takdirde aylıgı aynejn devam eder.
Evin kira olmaması, babanın şu anki geliriyle bile kısına aslında aylık 107 TL ayırabilmesine imkan tanıor vaziyette. MUhtaçlık sorgulamasının nasıl yapıldıgını düşünürsek.
Mesele araç değili.
Araç alabilecek bir gelir söz konusu ise bu gelir taramasından geçirme sebebidir sadece.
Bu gelirin sorgulaması yapıldıgında nafaka yardım miktarının muhtaçlık sınırını geçtiği tesbit edilirse aylık kesilir kısacası.
Tabi yaşadıgınız çevrenin ekonomik ve sosyal durmu da degerlendiirlir. Hane içindeki okuyanların durumu vesaire. BUradan bişi demek zor.
Muhtaçlıktan çıktığı gerekçesiyle aylıgı keisldiği takdirde borç tahakkuk ettirilmez.

Sayın Kalem benim bu konuda kafam karıştı geçmişte bağlandı maaş bana annem babam ve ben yaşıyoruz ve ikiside ssk emeklisi ve hiç bi sorun çıkmadı 2003 7. ayında 2022 den yararlandım emekli oldum bugün aynı şartlarda yaşıyorum siz başka bir yerde bahsetmişsiniz 2014 yılına kadar tarama yapılacak diye benide kapsar mı bu durum yani 2008 de çıkan kısıtlamar diyeyim verilmiş haklar geri alınmaz diye biliyordum fikrinizi almak isterim şimdiden teşekkür ederim

Üst Alt