Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşim 4b sözleşmeli işe girdi ama 4a görünüyor. Neden olabilir?

Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar konumuzla kısmen alakalı olmasa da kafama takılan bir soru var size danışmak istiyorum umarım kızmazsınız kardeşim 5 ay önce bir üniversitede 4B sözleşmeli temizlik destek personeli olarak işe başladı ama e-devlet sitesinden girip baktığımızda 4A görünüyor bu nedir Bir bilen var mı ya da düzelttirmemiz gerekiyor mu şimdiden teşekkür ederim

Sigorta kolu 4 a sigorta statü aphb yazıyor

Hiç bilmiyorum
4b sözleşmeli personel araştırdığımda 657 4b kanunu ile 4a.b.c sigarta statüsu birbirinden alakasızmış
Beynim durdu

ARZU NUR YILMAZER
Yanlış anlamadıysam eger 4b Bağkur demek oda işyeri sahipleri için geçerlidir 4A ise sigortalı çalışan işçi demektir 4B olması için işyerinin sahibi patron bazen de tarım yapanlar için geçeridir Yine de muhasebeye bir sorsun derim
Bu durumu yeni öğrendim
[FONT=arial]4 B li sözleşmeli ne demek?

[/FONT]

[FONT=arial]4B'liler devletin ihtiyacına bağlı olarak on iki aylık sözleşme ile alınıyor. Her yıl sözleşmelerinin yenilenmesi gerekiyor. Çalışma koşulları 4A'lılarla aynı olmasına rağmen özlük hakları itibarıyla 5510 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununa tabi bulunuyorlar.
İnternet de örnekleri var

[/FONT]
https://forum.memurlar.net/konu/2499031/
[FONT=sans-serif]Bende 657 ye tabiyim 4b sözleşmeli personel olarak atandım sigorta kolu 4 a bende ama kadroya geçirince memur sigortası oluyor[/FONT][FONT=arial]

[/FONT]
Bende 657 ye tabiyim 4b sözleşmeli personel olarak atandım sigorta kolu 4 a bende ama kadroya geçirince memur sigortası 4A oluyor
Konu ile ilgili bu sayfada örnekler var zamanınız varsa okuyun

https://forum.memurlar.net/konu/2499031/
[FONT=arial]
[/FONT]

Cevabınız için teşekkür ederim
Evet 4b sözleşmeli sigorta primi 4a statüde
Kadroluya 4c sigorta primi statüsu deniliyormuş
Tamamen devletin harf rakam kalabalığı

aYNEN BENCE DE BU DAHA ÖNCE YAZDIĞIM BENİM DEĞİLDE BAŞKA SİTEDE GÖRDÜĞÜM BİR ÖRNEK
[FONT=sans-serif]Bende 657 ye tabiyim 4b sözleşmeli personel olarak atandım sigorta kolu 4 a bende ama kadroya geçirince memur sigortası oluyor[/FONT]

İnşaAllah tüm 4bliler kadroya geçer
Bakan bilgin bu sabahki açıklamasında son bir toplantı yapıp kasımda erdoğana sunacakmış
Sadece 4b sözleşmelileri kapsayan bir çalışmaymış.

Üst Alt