Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşim %90 oranında rapor alırsa evde bakım maaşımız kesilir mi?

ud_08

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Kardeşimin 21.06.2010 tarihinde sol kulakta hafif derecede ileti tipi işitme kaybı. Odyometride; sol :50 dB sağ:20 dB ve F 71 Orta zeka geriliği raporu bulunmakta Ağır Özürlü Durumu :Evet Sürekli:Evet Rapor geçerlilik süresi : Sürekli olarak yazmaktadır ve bakım hizmetinden yaralanmaktadır. Kardeşimin % 71 0lan raporunun artırılması için müracaatta bulundum ilgili kişiler kardeşimin % 90 rapor aldığı zaman bakım hizmetlerinden yararlanma hakkının kaybolacağını ve daha bu hakka sahip olamayacağını söylediler.

Sizden ricam kardeşime yüzde % 90 ve üzeri rapor verildiği takdirde bakım hizmetleri yardımından yararlanma durumunu öğrenmek istiyorum bu konuda bana yardımcı olursanız çok memnun olacağım şimdiden teşekkür ederim.

raporu niye yükseltme ihtiyacı duydunuz+ bakımderken maaş olarakmı kastettiler net yazarsanız yardımcı olan cıkar elbet

yükselmesiyle ne alakası var ki düşerse kesilmesi lazım benim raporum %95 ağır özürlü evde bakım maaşı alıyorum

raporda ağır özürlü ibaresi önemli

size onu kim söylediyse halt etmiş demek doğru olur :D ne alakaymış ağzı olan konuşuyor hadi size bu bilgiyi verene kulak verdik inandık diyelim bende % 92 rapor oranım ve evde bakım yardımından faydalanmaktayım inanmayın böyle kulaktan dolma şeylere
kardeşinize verilen evde bakım maaşı adı altında yapılan yardımın kesilmesi sadece hanede yaşayan kişi başı düşen gelirin 443 TL yi geçmesi kardeşinizin iğleşmesi ve allah korusun vefat etmesi durumunda evde bakım aylığı kesilir bunun dışında kesilmezzz

%71 olan raporunuz %90 a cikinca aldigi 2022 maasi da yukselecektir. Yeni maas ile gelir hesabiniz yeniden yapilacak olumluysa maasiniz devam edecektir.

kardeşim sen bence hiç dokunma rapora çünkü hem ağır özürlü ibaresi kaybolur hem de aldığınız bakım parasından olursunuz benim dedemin de r ağır özürlü raporu vardı mahkeme de bir iş olmuştu hakim yeniden rapor çıksın dedi onun için de bayağı uğraştık zar zor aldık tekrar ama sen sakın uğraşma her şey oolduğu gibi kalsın bakım hizmetinin avantajı 2022 maaşından daha çok Allah yardımcınız olsun

2022 aylıkları % 70 ve üstü olduğu zaman yükseltme işlemi yapılır Denetim.
Arkadaşımızın bahsettiği rapor zaten % 71'miş. Bu duurmda 2022 aylıgı alıyorsa zaten en yüksek seviyeden alıyorlardır. Tahmin ettiğin gibi alınan 2022 aylıgının gelir kriterlerini etkileyeceğinden dolayı denmemiştir.
Gürkan, evde bakım aylığının baglanması için özürlü sağlık kurulu raporunun % 50 ve üstü olması şarttır. Dolayısıyla rapor oranınızı yükselttiniz diye evde bakım aylığı baglanmaz diye bir şey yok.

Size raporunuzu arttırırsanız evde bakım aylığından yararlanamazsınız diyen yetkililer hangi kurumdan? hastaneden mi soylediler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il Müdürlüğünden mi?
Raporu ne amaçla almıştınız? ÖTV indiriminden yararlanarak araç almak için mi?
Bir de yeni alacağınız raporda "ağır özürlü" ibaresi "evet" olarak degerlendiriliyor mu?

tekrar ediyorum raporunuz % 50 ve üstü "ağır özürlü" ibareli olduktan sonra ister % 50 olsun isterse % 100 farketmez, rapor açısından uygunsunuzdur demektir.
fakat evde bakım aylıgında raporunuzun uygun olması yetmez. bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olunması ve heyet'in bu konuda olumlu kanaat bildirmesi ve gelir kriterlerine uygun olmanız da şarttır.
Bu üç kriterden birinde bile uygun bulunmayın evde bakım aylıgından yararlanma hakkını kaybedersiniz.

Üst Alt