Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşim adına araç alırsak evde bakım ve 2022 maaşımız kesilir mi?

memet06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar;
benim biri %60 diğeri % 90 olmak üzere 2 engelli kardeşim var, ikiside 2022 maaşı alıyorlar, annemde % 90 engelli olan kardeşim için evde bakım maaşı alıyor. benim sorum şu; ben kardeşlerim için ötv indirimli araç alırsam bu maaşlardan herhangi birinde kesinti olur mu?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Evde Bakım aylığı için;
aracı aldıktan sonra kuruma bildirmekle yükümlüsünüz. aracın degerine bakarlar, o aracı beyan ettiğiniz gelirle alabilmişseniz ve bu gelirlerin de sınırı geçmiyorsa sorun olmaz. Bu konuda ayrıntılı bilgi için şurayı okuyun lütfen:Araç almak evde bakım aylığının kesilmesine ya da bağlanmamasına sebep olur mu?
2022 için yeni yönetmelikle artık rayiç bedelleri dahil ediliyor, şuraları inceleyin lütfen: 0 km araba alsam 2022 maaş kesilir mi?
%92 engelli adına alınan araçlar hangi vergilerden muaftır?

Ötv indirimi ve 2022 maaşı

herkese hayırlı günler arkadaşlar. acaba ötv indiriminden yararlanıp sıfır araç alanlardan 2022 maaşı kesilen oldu mu hiç?

pardon ama..maaşla ..ötv muafiyetinin anlayamadım..yasal kanunlarda ötv muafiyeti var..maaşta kanunen alınır.biliyorum..

Üst Alt