Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşim adına araç alsam 2022 maaşı kesilir mi?

esenisci

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba
Annem kardeşimin sakat maaşını alıyor. Mahkeme tarafından ben vasi olarak atanırsam maaşı almaya devam edebilecek mi?

kardeşiniz kaç yaşında?

sordugunuz sorunun cevaplanabilmesi için sorumu cevaplamanız gerek.

NOT: Başlıkta başka soru var. Başlığı siz mi açtınız? Siz hangisini soruyorsunuz? Yazdıgınız soruyu mu başlıktakini mi?
Ben sizin yazdıgınız soruyu cevaplayabilmek için sorumun cevabını bekliyorum.
eger başlığı siz açtıysanız ve başlıktaki soruyu da soruyorsanız teyit edin ona göre başlıktaki soruyu da cevaplarım.

vasi atanmanız durumunda kardeşiniz 2022 aylıgı almaya devam eder. sizin vasi atanmanızdan dolayı 2022 engelli aylıgı kesilmez. ancak muhtaçlıktan çıktıgı anlaşılırsa kesilir.
kardeşiniz 18 yaşından kuçuk dolayısıyla anne ve babasının sigortalı çalışan olmaması gerekir. hanede kişi başına düşen aylık gelir 270,23 TL'yi geçiyorsa (2014yılı ikinci altı ay için geçerlidir bu rakam 1 Ocak 2015 itibariyle yendien belirlenecektir) ilk sosyal incelemede aylık kesilir.
1 Ocak 2015 itibariyle 2022 aylığı alan herkesin sosyal incelemesi yapılacak olup muhtaçlıktan çıktıgı tespit edilenlerin aylıkları kesilecektir. 2022 muhtaçlık tespitinde gelir hesabına evde bakım aylıkları da dahil edilecektir.

Üst Alt