Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşim çalıştığı için evde bakım maaşı bağlanmadı. Ne yapabilirim?

avşar41

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
benim yüzde seksen ağır özürlü yazan raporum var her hangi bir işte çalışmıyorum üç aylık engelli maaşı almaktayım 670 tl bir kardeşim var başka kimsem yok kirada oturuyoruz kardeşimde askerden yeni geldi ve on gün oldu asgari ücretle işe gireli oturduğumuz sosyal politikalar bakanlığına bakım parası için müracat ettim fakat kardeşin çalışıyor sana vermeyiz dediler gönderdiler ben bu aylığı nasıl alırım başkasını bakıcı olarak göstersem alabilirmiyim bu konuda beni bilgilendirirseniz yol gösterirseniz sevinirim

evde bakım aylığı alabilmeniz için herhangi bir yakını bulunmayanlar kendisine bakacak kisesi olmayanlar komşu veya arkadaşlarından birinide mahkeme kararı ile vasi tain ederek bakım alığı talebinde bulunabilir

vasi taini için arkadaşım nasıl bir yol izliycek hangi mahkemeye gidicek ve ne diycek

slm bakım parası almak için vasi atama nasıl oluyo nereye ve nasıl baş vuruluyo bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim

Kardeşinizin engeli nedir? Zihinsel bir yeti kaybı var mı ki vasi ataması şart koşuyorlar?

arkadaşınız değil sizin belirlediğiniz arkadaşınızın ismi ni birdilekçe ile mahkemeye siz kendiniz mracaat ederek işe başliyacaksınız

bacıbey arkadaşın bakacak tek kişi kardeşi olduğunu ve onunda çalıştığı için engelli ile ilgilenemeyeceği için vasi yolu nu söyledim akrabağası veya bir yakını bulunmayan engelli kişiler yabancı bir kişiyi mahkeme kararı ile kendisine vasi tain ederek bakım maaşı müracaatı yapabilirler

yani vasi ataması için benim bir dilekçeyle mahkemeye başvurmam lazım yanlış anlamadıysam

slm arkadaşlar ben yüzde seksen engelliyim çalışmıyorum kirada ve yalnız yaşıyorum yakınımda oturan akrabam kan bağım olan hiç kimsem yok ben bakım parasından yararlanmak istiyorum bu durumda nasıl bir yol izlerim bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim

raporunuzda ağır özürlü ibaresi mevcutmu.resmi hiç geliriniz yokmu.
ayrıca size bakacak kimse varmı, bakım parasını kim alacak

ağır özürlü ibaresi mevcut resmi hiç bir gelirimde yok ayrıca kan bağım olan hiç kimsemde yok

avşar seni aydınlatamamışım galiba halbuki yukarıda yazmıştım nasıl olacağını :)

kare aydınlatmanıza aydınlattınızda ama gelen memurlar aydınlatmadı memurlar geldiğinde vasi olan kişi oan evde yoktu neymiş evde bulunması şartmış ve olmadı bunun başka bir yolu yokmu

Vasinin her an evde olması nasıl mümkünmüş! Ne yapsın insanlar, 7x24 eve mi hapsolsun?

Ben olsam bu konuda BŞMER'e şikayetçi olurdum...

Bu arada bakıcı olarak kim görünecek?

vasinin bulunması şartmış bana öyle söylediler ve hiç bir işlem yapmadan gittiler ve vasi olarakta oturduğum evin bir üst sokağında komşum var onu göstericektim

Anlıyorum ama, bi anlık bile olsa dışarı çıkamdan evde kim kimi beklermiş allah aşkına! Önceden arayıp "şu gün geleceğiz" deseler, amenna, ama ne gün gelecekleri belli değilken insanların ne ypmasını bekliyorlar

Üst Alt