Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşim cezaevinden şizofren çıktı. Acaba tazminat davası açsak kazanabilir miyiz?

bungalov

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
10 sene önce adam yaralama suçundan cezaevine sağlam giren kardeşim, pskolojik olarak bitik bir halde çıktı, bakırköy hastanesine çıktık şizofren teşhisi kondu ve rapor çıkartırıyoruz bu hafta çıkacak.
sormak istediğim soru; acaba devlete tazminat davası açsak kazanabilir miyiz? böyle bir hakkımız varmı?
Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim arkadaşlar.

Devlete hangi hakla dadava çacaksın ki. Ceza evinde yatan birinin yüzünde mutluluklarla çıkmayacağı aşigar,sonucta cezasını çekmiş yattigi sürede.psikolojik olarak ta bulunduğu ortamı kapalı kalmayı bünye olarak kaldıramamış. Uzun süre ceza evinde yatan bir insanın psikolojik olarak hasar bırakması doğal. Geçmiş olsun birşey çıkmaz içerde kötü muamele işkence vb gibi şeylere maruz kalmış ise bunuda delirli bir şekilde ispat ede bilirsen işin rengi değişir tabiki.

Devleti devlete mi şikayet edeceksiniz abi? Direkt mağdur olduğunuz durumda dahi sizi haksız çıkartabiliyorlar kaldı ki sizde olay biraz farklı. Hastalığa neden olan durum ne, neye göre karar verilecek sanki istediğinizi elde etmek biraz zor gibi geldi bana.

bungalov

Şizofreni her zaman kötü muamele vs olmuyor. Şüpheyle başlıyo. Beyin olaylar arasında bağlantı kuruyo ve kişi ogüne kadar dünyaya bakmadığı şekliyle bakmaya başlıyo sorguluyo vs... Sonra şüpheler artıyo ve beyin hep bağlantı kuruyo bazı olaylar hakkında. Daha sonra ise geri dönülemez noktalara ulaşabiliyo... Bende bedavaya delirdim. Daha kötüydüm şimdi biraz daha iyiyim ama hayatım bitti...

Ancak şizofreniye bağlayan birinin erken dönemde farkedilip cezaevinden ruh sağlığı hastanesine alınması mümkün müdür o prosedürleri hiç bilmiyorum. Sonuçta cezaevindede psikiyatri doktorları var. Ama bana işiniz zor gibi geliyo bişey elde etmeniz zor gibi...

Cezaevinde yatarken görevliler tarafından sistematik siddet e maruz kaldıysa ve bu darp cebir raporu gibi raporlarla delillendirildiyse bu durum sonucunda kurum psikoloğu gorus yazmışsa devlet hastanesine sevk verdiyse belki bir ihtimal alırsınız . ki kaldiki artık cezaevlerinde şiddet eskisi kadar kalmadı hatta hiç yok diyebilirim

Aklıma büyük üstat Ferhan Şensoy'un PARDON filmi geldi. :rolleyes:

bakırköy hastanesine çıktık şizofren teşhisi kondu

Arkadaşım, şizofreni yapısal bir hastalıktır. Öyle hapse girerek falan ortaya çıkmaz.

Eğer tanısı doğruysa, yani gerçekten şizofren ise ne tazminat alabilirsiniz, ne de başka bir hak talebinde bulunabilirsiniz.

Tabi ki herkes her konuda dava açabilir. Ama kazanma ihtimaliniz -bana göre- sıfıra yakın.

Üst Alt