Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşim de çalışmaya başladı. Maaşlar kesilecek mi?

Muratcnar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

aile olarak 5 kişiyiz erkek kardeşim %98 zihinsel engelli 3 aylık olan maaşı ve annem bakım maaşı alıyor,
babam 1800tl emekli maaşı alıyor ve ben de asgari ücretle çalışıyorum,
5 6 yıldır okul gereği ile dönemsel olarak çalışıyordum şimdi sürekli işim var ve kız kardeşim de yeni çalışmaya başladı

şimdiye kadar 3 aylık maaş kesilmedi şimdi gelir düzeyi arttı ve ben 5 ay sonra evleneceğim

şimdi annemin aldığı maaşlar gelir testine sayılıyor mu yani bu şekilde hesaplandığımda 1.168 çıkıyor yani 3 aylık maaş alt limiti üzerinde ama kesilmedi şimdi de kesilmemesi adına zaten evleneceğim için adres değişikliği mi yapayım yada gelir için tespit neye göre oluyor birçok defa eve gelip kontrol etmişlerdi ama kesmediler hiç fakat şimdi maaşlar fazla olduğundan tespiti neye göre olur bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

Muratcnar

Kiz kardesinizde asg,ucretle calistigini varsayarsak 7500 tl gibi bi gelir var 5 kisi 1500 kisi basi gelir 2022 kesin kesilir hatta e.b.m gelirini bile asmisniz.bugune kadar kesilmemeside ilginc" insiyatif "mi var acaba 2022 lerde abla cevaplarsa ogreniriz.

Eger bildirmeseniz vakıflar müdürlügüne ceza ödersiniz ben 12 yıldr alıyodum 2022 maaşını kestiler gelir yuzunden onlar gelmeden araştrmadan önce bildirin ceza ödersiniz.

Muratcnar
şimdi annemin aldığı maaşlar gelir testine sayılıyor mu
ebm için hesap yaparken ebm hesaba dahıl edılmez aldıgınız 2022(artık aylık alınıyo 3 aylık değil)hesaba dahıl edılır. babanın emeklı maaşı + aldıgnız 2022 maaşı+sizin maaş +kkardeşinizin maaşı hesaba dahıl edılır ve hane kişibaşı gelir olan 1219 lirayı geçmezse ebm kesılmez

2022 için hesap yapılırkende 2022 hesaba dahıl edılmez ebm dahıl edılır.babanın emeklı maaşı +ebm maaşı+ sizin maaşınız+kkardeşinizin maaşı hesaplamaya dahıl edılır ve hane kişibaşı gelır olan 609 lirayı geçerse ki geçiyor 2022 maaşı kesılır.

Şimdi 2022 maaşının durumunu hiç anlamış değilim bu maaşı alıp 600 ₺ açlığın altında olan insanlar var mıdır, bu durumda benim ne yapmam gerek acaba birkaç ay sonra evleneceğim o zaman benim maaşım eksilince evde bakım sınırının altında oluyor adres değişikliği falan mı yapayım acaba bu konuda tam bilgi sahibi biri yardımcı olursa çok sevinirim normal hesaplama ile durumu anladım ben ama sonuca ulaştırmak için bi bilgi istiyorum :)

ne zaman ssk işe girdiysenz gelirinz ne zaman arttysa onun geri ödemesini faiziyle sizden alıyorlar 90 gün içinde bildirmeniz gerkiyordu ben böyle biliyorum siz yine de vakıflar müdürlügüne sormalısınz

Muratcnar

2022 nesını anlamadın.evlenıp başka ıkamete ayrıldıgında senın maaş gelır hesabına dahıl edılmez ama hesaplamada evde 4 kişiysenız sen gedınce 3 kişi kalırlar o zamanda tüm hane gelırlerını 4 e seğil 3 e bölerek hesaplarlar

Anlayamadığım maaşın geçerlilik durumu yani 600 tl olan açlık sınırının altında olup alabilen insan sayısı azdır ve bu yönetmelik te anlamsız geldi bana, ayrıca evde 5 kişiyiz ben ayrıldığımda 4 kalıyor ama 2022 her halükarda 600 alt limitin üzerinde kalıyor evdeki gelir, benim merak ettiğim bu konuda gidip bildirmemiz mi gerek yoksa periyodik olarak bu kontrol edilen birşey mi

Muratcnar
ben ayrıldığımda 4 kalıyor ama 2022 her halükarda 600 alt limitin üzerinde kalıyor evdeki gelir
bu durumda yapacak bişi yok 2022 yapılacak ılk ıncelemede kesılır.bildirimi siz yapmasanz bile kontrolde ortaya çıkınca kesılır.
2022 için bilgim yok ama ebm de bildirimde bulunma mecburıyeti var.incelemeyı beklemedne siz bildireceksiniz

Evde bakım maaşı için, aynı hanede yasayan kız kardeşiniz işe girdiğini kuruma bildirmeniz gerekliydi,
2022 için ilk inceleme de kesilir

Üst Alt