merhabalar. benim bir tane kardeşim var 10 yaşında 24 kilodur boyu kısa kalmış. babam kardeşimin üzerine araç almak istiyor. doğuştan orta mental retardasyon zihinsel engelli, doğuştan kalp hastası, kalbinde 2 tane delik var ve açık damarı da var. dispne'de nefes darlığı var. vücudu tamamen güçsüzdür biyoniktir yani vücudunda bütün hareketleri yapabiliyor ama kemikleri güçsüzdür. 5 yaşında yürümeye başladı. koşamıyor az koşuyor. belirli mesafeler de 100, 150 metre yürüyor yada hiç yürümek istemiyor az yürüyor çabuk yoruluyor kucağımızda taşıyoruz özellikle yokuştan yukarıya doğru yürümek istediğinde az yürüyor ama yürüyemiyor kucağımıza alıyoruz. 5 katlı apartmanda merdivenlerde bir yada iki kat yürüdükten sonra diğer üst katlarda yürümüyor kucağımıza alıyoruz. bu zorluklar kalp hastası ve dispne nefes darlığı olmasından güçlük çekiyor. tuvalet terbiyesi almamış. hiç konuşması yok sese bağlı olarak bazı harflerde heceleme yapıyor. ama hecelemeyi zor yapıyor yada hiç yapamıyor. 1 kaç kişinin isimlerini söylemeye çalışıyor ama tam söyleyemiyor isminin benzerini çıkarmaya çalışıyor bazı isimlerde (3 yada 4 tane isminin benzerini çıkarmaya çalışıyor ama tam söyleyemiyor sese bağlı olarak). bu söylemiş olduğum hastalıklar % kaç özürlü raporu alabilir yada 90 ın üzerine çıkabilir mi ? bir iki hafta sonra tam teşekküllü devlet hastanesine başvuru yapacağım. hastaneye gitmeden önce hangi hastanelere gideyim. benim tercihim bu hastaneler yana. marmara üniversitesi hastanesi mi yoksa göztepe eğitim ve araştırma hastanesi mi? hangi hastaneye gideyim. sizin bu konu hakkında görüşleriniz nelerdir. bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.