Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşim için Evde Bakım aylığı ve 2022 alıyoruz. Babam sigortalı çalışabilir mi?

Dostname

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Başlıkta belirttiğim gibi annem evde bakım maaşı almakta kardeşim için ve çalışmamakta sosyal güvenlik kaydı yok.

Babamda sigortalı bir işte çalışmaya başlamak üzere.
Babamın asgari ücret ile bir iş yerinde çalışması maaşın kesilmesine neden olur mu ?

Eve sadece 3 aydan 3 aya 800 lira özürlü yakını maaşı ve evde bakım maaşı giriyor şuanda.

benim abimde engelli maaşı alıyor ve ben iş yernde sigortasız çalışmıştım keserler maaşı diye.

kesiyorlarda.

Anladığım kadarıyla kardeşiniz 18 yaşından küçük, bu durumda evet özürlü yakını aylığı alan birisinin sigortalı çalışması halinde 2022 maaşı kesilir..

Evde Bakım aylığı içinde kişi başına düşen gelir 449 TL'yi geçerse kesilir..Normalde 2022 de dahildir buna, ama 2022 maaşınız kesinlikle kesileceğinden kalan gelirlerin tümü toplanıp kişi sayısına bölündüğünde 449 TL'yi geçmemesi gerekir.

Çalışmaya başlandığı takdirde 2022 maaşını kestirmekle ve Evde Bakım aylığı için gelir seviyesi değişikliğini sosyal hizmetlere 1 ay içinde bildirmekle yükümlüsünüz.

KKELEBEKK;

Evet 18 yaşından küçük kardeşim.

Ben üniversite okuyorum ve farklı bir şehirde yaşıyorum şuanda.Ancak ailem tarafından ihtiyaçlarım karşılanıyor.Bende bu evdeki kişiler kapsamına giriyor muyum ?

Evde annem-babam-özürlü kardeşim var ve üniversite okuduğum için ben farklı şehirdeyim.

Geliri 4 emi böleceğiz yoksa şehir dışında yaşadığım için 3 emi?

Üst Alt