Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşim için hasta alt bezi nereden temin edebiliriz?

azime

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm benim özürlü kardeşim var babam emekli iki katlı evide var ama birinde ben oduruyom benim örenmek istediğim kardeşime bez yardımı kardeşim 23 yaşında ama sara hastası kardeşime özlü maşı çıkartmak istetik mahkemeden bize baba ayda ogluna yardım edebil diye cvp geldi benim istetiğim sadece bez yardımı olsun yeter beni bu konuda bilgiledirirseniz sevinirin tşkler

Babanızın sigortasından yararlanıyorsa kardeşiniz, sosyal güvenlik kurumu'ndan alabilir bez paralarını.
20.3.2. Hasta alt bezi
(1) Uzman hekim raporu ile mesane veya rektum kontrolü olmaması nedeni ile (çocuklar için en az iki yaşını tamamlamış olmak kaydı ile) hasta alt bezi kullanması gerekli görülen hastalar için günde 4 adedi geçmemek üzere en fazla 1 aylık miktarlarda hasta alt bezi reçetelendirilmesi durumunda bedelleri Kurumca karşılanır.
(2) Hasta alt bezi bedellerinin ödenmesinde, UBB kayıt/ bildirim işlemi tamamlanmış olma ve UBB ile Sağlık Bakanlığınca onaylanmış olma şartı aranmaz.
(3) Hasta alt bezinin sağlık kurumlarınca temin edilmesi halinde sağlık raporu aranmaz.
Önce hastaneden rapor çıkartacaksınız bez ihtiyacının olduğuna dair, sonra ürünü satın alıp, faturasını SGK'na ibraz edeceksiniz. SGK da (kendi belirlediği fiyat üzerinden) ödemesini yapacak.
Daha sonra her ay raporunuz ve yeni faturanızla gidip ödemenizi alacaksınız...

Üst Alt