Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşim için kendini ifade ediyor diye annemin engelli maaşı almasına izin verilmedi

ilkerozcelk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhabalar, ben doğuştan işitme engelliyim ve her iki kulak şeklimde normal kulaktan farklı. %42 engelliyim sadece iett kartından yararlanabiliyorum daha fazla hakkım varmı varsada bilmek isterim yardımcı olursanız..

Ve birde down sendromlu kardeşim var %70 engelli en son Annem 4 5 ay önce engelli maaşı almak için doktora gittiginde kendini ifade ediyor diye annemin engelli maaşı almasına izin vermemiş bu konu hakkındada bana yardımcı olursanız sevinirim...

Son düzenleme:
[FONT=X-LocaleSpecific] ilkerozcelk
[/FONT]Şuan elinizde olan (en son alınmış olan )raporda ağır engelli evet kısmı işaretli mi?
Evinizde toplam kaç kişi ikamet ediyor?
Eviniz kira mı ve evinizin toplam geliri ne kadar?
[FONT=X-LocaleSpecific]
[/FONT]

Merhaba tekrardan ağır engelli kısmına hayırı işaretlemişler kardeşim annem olmadan ihtiyaçlarını karşılayamıyor bile kendini ifade edemiyor konuşması bile farklı biz algılayamıyoruz. Toplam 5 kişi ikamet ediyor evimiz kira değil ama kendi evimizde değil babanemin evi . toplam gelire gelince asgeri ücret ve evde birtek ben çalışıyorum yardımcı olursanız sevinirim

Ve down sendromlu kardeşimin tek sıkıntı bu değil kalbi delik,böbreklerinden rahatsız,akciger enfeksiyonu, el ve ayak kasları zayıf fazla yürüyemiyor direk tıkanmaya başlıyor sizce bu rapor mantıklımı hakkımız yenmiyormu ?

hesaplamayı şöyle yapacaksınız toplam geliri evdeki kişi sayısı olan 5 e böleceksiniz. Yada şöyle yapın daha kolay 3ayda bir ödenen 2022 maaşı ıcın gelır sınırı 423,58 şimdi bunu kişi sayısı 5 ila çarpak 423,58 x 5 = 2.117,9
[FONT='inherit']
Eğer evinize her ne ad adı altında olursa olsun giren gelir 2.117,9 liradan az ise gelir şartı tutar ve 2022 maaşı bağlanır. %70 ve üstü 2022 maaşı 3ayda bir 1699,47 lira

[/FONT]@ilkerozcelk
Raporu ne zaman aldınız?bahsettiğiniz gibiyse kardeşinizin durumu ağır engelli rapor alabilmeniz gerekiyordu.Yeniden rapor alın.Eğer gene ağır engelli evet verilmezse itiraz edersiniz ve sizi hakem hastanesine sevk ederler ve ordan alacağınız rapor kesin rapor olur.Aldığınız raporda ağır engelli evet yazarsa evde bakım için gelir şartı 847 lira. 847 x 5 = 4.235 geliriniz 4.235 liradan az ise bakım maaşı bağlanır. evde bakım maaşı aylık 1027,06 lira

not:sizin verdiğiniz bilgilere göre hesaplama yaptım.burda sadece gelirleriniz nasıl olursa maaş almaya uygun olur onu yazdım sadece gelır şartı yetmıyor heyet incelemesinde heyet karar veriyor anlattıklarınıza göre maaşı almamanız için hiç bir neden görünmüyor.geçmiş olsun ALLAH yardımcınız olsun.

Doktor lar neden böyle birşey yapıyor sizce kul hakkı yemek degılmıdır bu sapa saglam olup maas alan bır dunya ınsan tanıyorum düşünün artık

Sana katılıyorum ilker doktorlar engel oranını kısıtlamak için görmezden geliyorlar tanıdığı bir doktor olupta engelli raporu alan çok insan gördüm bu sadece hastanelerde değil sydv içinde geçerli. Allah'ın adaleti büyük olacak ama anlamazlar

@ilkerozcelk raporda agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli değilse evde bakım aylığı baglanmaz, başvurunuz bile alınmaz. agır özürlü rapor olmadan evde bakım aylığı mümkün değil baglanmaz.

ağır özürlü raporu aldığınız takdirde evde bakım aylığı başvurusu alınır. tabi agır özürlü rapor var diye evde bakım aylığı baglanacağı anlamına da gelmez bu. hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL altında olmalı ve bakıma muhtaç durumda olmalı

(bkz: https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html)

bu 3 şarttan (agır özürlü rapor, hane geliir ve bakıma muhtaç olma durumu) biri bile uygun olmazsa evde bakım aylığı baglanmaz.

Kalem melek hanım farkındaysanız bizde bu konuyu konuşuyoruz zaten eve gıren para 1500 evde 5 kişi var yani 1500 sadece benim maaşım şimdi bu 1500' tl yi hesaplayın bakalım tutuyormu ve dahası kardeşimin durumunu anlattım kalbi delik böbrek rahatsızlıgı down sendromu burda agır engellı vermemeleri mantıklımı sızce ???

ve paylastıgınız linkteki yapılması gerekenlerin cogunu yapamıyor kendını ifade edemiyor

@ilkerozcelk bakın, ben yukarıda evde bakım aylığı için gerekli şartları saydım. agır özürlü rapor olmadan evde bakım aylığı başvurunuz bile alınamaz.

kardeşinizin bakıma muhtaçlığını ise bakım hizmetleri değerlendirme heyeti yukarıda verdiğim linke göre degerlendirecek. agır özürlü rapor alırsanız ve kardeşiniz bakıma muhtaç durumdaysa elbette evde bakım aylığı baglanır.

burada ne konuştugunuzun farkındayım. kardeşinize agır özürlü rapor verilmemesini benim mantıksız bulmam ya da sizin mantıksız bulmanız bir şey değiştirmiyor.

evde bakım aylığı için başvuracaksanız agır özürlü rapor alacaksınız. bunun için de elinizdeki rapora itiraz edeceksiniz. il sağlık müdürlüğüne gidip elinizdeki rapora itiraz edin. itirazınız sonucunda il sağlık müdürlüğü sizi başka yetkili bir hastaneye gönderecek. o hastane de aynı kararı verirse rapor kesinleşecek. ama farklı bir karar verirse (oran değişirse ya da agır özürlü evet olursa) bunda da hakem hastaneye yönlendirileceksiniz. hakem hastanenin vereceği karar kesindir.

işin açıkçası burada mantıklı mantıksızlığı sorgulamak yerine agır özürlü rapor almak için mücadele edin.

Üst Alt