Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşim işe girecek, ikametgahımı değiştirsem aylığım devam eder mi?

yaşarrr

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
18
arkadaşlar bişey merak ettim. şimdi benim kardeşim işe girecem diyor. eğer girerse engelli maaşım kesilecek. şöyle bir durum var babamın iki katlı evi var biz ikinci katında duruyoruz. altkata alsam ikamet gahımı sonra yanlız yaşıyorum babamın evinde desem açaba engelli maaşı alırmıyım?

yaşarrr
ayrıntılı inceleme ediolar .incelemeye gelecek heyete bağlı. heyetin adresi alt kata alıp tek kalıyom demenize inanacağını sanmıyom.büyük ihtimal maaşı keserler.

şunu şöyle yapsam bunu da böyle yapsam diyerek açık arayarak alınan haksız kazanç olmuyor mu? içinize sinecek mi bu yaptığınız?

böyle bir olay bir tanıdığımızın başına geldi ikametgahını nereye aldırıyorsun diye sorduklarında alt kata derseniz geçmiş olsun zaten ondan sonra ki her adımda şüpheli olur..

Aslında bu art niyet değil devletin koyduğu saçma sapan gelir kriterleri yüzünden ortaya çıkan bir durum mesela ben kardeşimin yanında kalıyorum devlet maaş vermek için tüm ailenin gelirine bakıyor ve 1 TL bile aşsa maaş bağlanmıyor kardeşimin bana bakma gibi bir zorunluluğu yok hukuken sizene onun gelirinden sadece engelli kişinin gelirine bakılması lazım. Yani ben bu maaşı alamazsam her ay kardeşime 4-5 Bin TL yük binecek hak mı bu zaten kendi hayatından fedakarlık edip bize bakıyorlar hiç değilse devlet engellinin maddi giderlerini karşılaması lazım. Engelli çalışamayacak durumda ise malı mülkü ve parası yoksa ailenin gelirine bakılmaksızın maaş bağlanmalı.

Üst Alt